BEDU Pompen, EN 733/DIN 24255 waternormpompen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
75 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: BEDU Pompen, EN 733/DIN 24255 waternormpompen

Bedu Pompen bouwt veel pompen en pompskids in eigen beheer, waaronder EN733/DIN24255 genormaliseerde centrifugaalpompen, ook wel waternormpompen genoemd.

Bij de samenbouw van deze pompen wordt gebruik gemaakt van componenten en aandrijvingen van A-merken; de gietdelen komen uit een Europese gieterij, de mechanical seals van Eagle Burgmann, de lagers van SKF en de aandrijving van Rotor. Het is mogelijk op klantspecificatie te bouwen, wanneer de klant voorkeur heeft voor een ander merk aandrijving, afdichting of coating.

Bedu heeft een uitgebreide moderne werkplaats, welke ons in staat stelt om pompen vakkundig te assembleren. Afhankelijk van het gewenste werkpunt wordt de waaier door ons aangepast op de juiste diameter.

Bedu Pompen heeft een geavanceerde testinstallatie, waarmee de pompen getest worden. Daarmee worden automatisch pompcurves gegenereerd. In onze eigen spuiterij voorzien wij de pompen standaard van een kwalitatief hoogwaardige 2-componenten coating.

Gezien de toepassingsgebieden van deze genormaliseerde centrifugaalpompen, zoals proceswater, koelwater of licht chemische verontreinigde vloeistoffen, is beschikbaarheid van evident belang.

Bedu heeft een grote hoeveelheid pompdelen op voorraad, waardoor wij snel een grote diversiteit aan pompen kunnen samenbouwen, namelijk:

– Kort gekoppelde waternorm pompen met gietijzeren pomphuis, roestvaststalen
AISI 316 as en gietijzeren of bronzen waaier
– Waternorm pompen met lagerblok met gietijzeren pomphuis, roestvaststalen AISI 316 as en gietijzeren of bronzen waaier
– Kort gekoppelde waternormpompen geheel in roestvaststaal AISI 316

BEDU ECO-BNM en ECO-SNT
ECO BNM pompen zijn kort gekoppelde high efficiency genormaliseerde centrifugaalpompen met opsteekas volgens EN 733/DIN 24255. Bij deze constructie wordt gebruik gemaakt van IEC-DIN elektromotoren, zodat deze eenvoudig uitwisselbaar zijn.

ECO SNT pompen zijn genormaliseerde high efficiency centrifugaalpompen volgens EN 733/DIN 24255 met lagerblok in vrij aseinde, die doorgaans compleet samengebouwd worden geleverd met elektromotor, flexibele koppeling en beschermkap op een fundatie.

Het pomphuis is standaard leverbaar in gietijzer, of op aanvraag in diverse andere materialen. Ook een combinatie van materialen is mogelijk. De asafdichting bestaat uit een enkelvoudige mechanical seal, die afhankelijk van de te verpompen vloeistof, leverbaar is in verschillende materiaalcombinaties. Op verzoek zijn de pompen ook leverbaar met een stopbuspakking.

BEDU 3LS
De 3LS pompen zijn diepgetrokken roestvaststaal AISI 316 kort gekoppelde centrifugaalpompen volgens EN 733/DIN 24255 met standaard IEC motor. Het pomphuis is geproduceerd middels een gepatenteerd hydrovormproces. Het aantal lassen is hierdoor minimaal en de efficiency hoog.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark