Automatische viscositeitsmeting

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Automatische viscositeitsmeting

De optimale procescontrole bereikt u door de viscositeit te meten bij referentietemperatuur. Een correcte meting is essentieel in productieprocessen waarin (ruwe) aardolie wordt verwerkt; viscositeit beïnvloedt de opslag, handling en operationele omstandigheden. Met de Thermoset van Sofraser meet u real-time de viscositeit bij referentie temperatuur middels de resonantiefrequentie-techniek.

De automatische procesanalyser van Sofraser heeft een geïntegreerd sampling systeem dat zorgt voor een continue meting bij referentie temperatuur. De dynamische viscositeitsmeting is direct beschikbaar en ook de kinematische viscositeit kan eenvoudig worden bepaald. Deze Thermoset van Sofraser behoudt de continuïteit van uw proces doordat de analyser geen onderdelen heeft die onderhevig zijn aan slijtage en is uitermate geschikt voor zware processen en veeleisende omgevingen. De installatie is gecorreleerd aan ASTM D445 en ATEX-gecertificeerd.

Meer informatie over deze betrouwbare en nauwkeurige meting bij referentietemperatuur? Neem contact met ons op, wij voorzien u graag met informatie over metingen geschikt voor uw applicatie.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Inventech Benelux BV

Inventech helpt organisaties om de kwaliteit van hun producten significant te verbeteren en ze duurzaam, efficiënt en kostenbesparend te produceren. Met onze hoogwaardige producten, inventieve oplossingen en service gerichte aanpak... Lees meer