ASCO Numatics 580 CHARM-knooppunt

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ASCO Numatics 580 CHARM-knooppunt

ASCO introduceert het ASCO Numatics 580 CHARM-knooppunt, een unieke oplossing voor eenvoudige magneetventielintegratie in het Emerson DeltaV S-serie Distributed Control System (DCS) met Electronic Marshalling.

“Met het 580 CHARM knooppunt, is nu een complete Emerson oplossing beschikbaar voor I/O en pneumatische ventieleilanden in de procesindustriesectoren die DCS gebruiken,”zegt Stephane Vanouche, Pilot Valves Marketing Manager voor ASCO, Europe. “Door het direct koppelen van het knooppunt aan het DeltaV systeem via de CHARM basisplaat, wordt de inbedrijfstelling sterk vereenvoudigd en het aantal interfaces, gateways, bekabeling en verdeelkasten drastisch verminderd.”

Het 580 CHARM knooppunt maakt volledige integratie van pneumatische ventielen en ventieleilanden in het DeltaV S-serie DCS netwerk mogelijk, en biedt de volgende voordelen:
* Gebruikt de oorspronkelijke capaciteiten van DeltaV voor diagnostiek van pneumatische ventielen, waardoor data beschikbaar is voor de asset management suite.
* CHARM I/O kaart zorgt voor redundante communicatie- en stroomaansluitingen naar pneumatische ventieleilanden
* Elimineert de behoefte aan twee industriële besturingsnetwerken (PROFIBUS-DP voor stuurventielen en eigen Ethernet voor CHARMs I/O) en bijbehorende hardware in dezelfde kast.
* Maakt gebruik van één verbinding van DeltaV naar de CHARM basisplaat, waardoor individuele CHARM uitgangskaarten voor aansturing van elke ventielspoel op het ventieleiland overbodig zijn.
* Eenvoudige integratie van latere I/O toevoegingen aan de configuratie
* Vermindert programmerings- en inbedrijfstellingswerkzaamheden. Behaalt 5% tot 15% besparingen op bedrading en componenten

“Het knooppunt biedt kostenbesparende functionaliteiten voor bedrijven, zoals life science, farmaceutische industrie, biotechnologie en fijnchemie, met behulp van DeltaV S-serie DCS met gedistribueerde I/O voor continu of batch productieprocessen,” zegt Vanouche.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Emerson (ASCO Controls BV)

ASCO Controls BV is gevestigd in Ede en is de leverancier van ASCO, AVENTICS, TESCOM en TopWorx productoplossingen voor de industriële markt. Denk daarbij aan magneetafsluiters, magneetventielen, switchboxen, cilinders, ventieleilanden, positoners, enz Lees meer