App voor warmteverliesberekening voor verwarmingskabel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: App voor warmteverliesberekening voor verwarmingskabel

Bartec, producent en leverancier van o.a. verwarmingskabel en toebehoren, heeft een kleine, maar handige app laten ontwikkelen waarmee u zelf het warmteverlies van uw leidingen kunt berekenen. De app heeft de toepasselijke naam: Heatcalc.

Na het invoeren van enkele parameters worden de te compenseren warmteverliezen weergegeven per leidingdiameter, waarna u een overzicht krijgt van de eventueel toe te passen zelfbegrenzende verwarmingskabel(-s).

Deze app, geschikt voor iOS en Android, is te downloaden via de Bartec website.nl of direct via de App Store en/of Google Play (zoekterm: Bartec).

Uitgebreide warmteverliesberekeningen kunnen gemaakt worden met ons softwareprogramma Heloc. Deze kunt u eveneens gratis downloaden.
Dit programma biedt u de mogelijkheid om warmteverliezen van leidingen en tanks te berekenen. Bovendien helpt het programma u bij de keuze van de meest geschikte Bartec-componenten en/of systemen voor het compenseren van de berekende warmteverliezen.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Bartec Nederland BV

BARTEC NEDERLAND b.v. is opgericht op 5 november 1979 en maakt deel uit van de BARTEC groep. Aan het hoofd staat BARTEC GmbH Bad Mergentheim te Duitsland (opgericht in 1975).... Lees meer