Afvalwaterdompelpomp voor ­drukriolering

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie 14 april 2023
Article image of: Afvalwaterdompelpomp voor ­drukriolering
Article image of: Afvalwaterdompelpomp voor ­drukriolering

Wilo lanceert drie nieuwe versnijdende afvalwaterdompelpompen: de Wilo-Rexa PRO-S, Wilo-Rexa FIT-S en Wilo-Rexa MINI3-S. Alledrie zijn bedoeld voor het afvoeren van afval- en rioolwater in gebouwen. De pompen hebben radiale roestvrijstalen schoepen en breken dankzij de dubbele schaarwerking vaste stoffen in kleine stukjes. Dit voorkomt verstopping.

De serie heeft een nieuwe, efficiënte hydrauliek, waardoor kleinere leidingen gebruikt kunnen worden, wat scheelt in installatie- en onderhoudskosten. De lichte Wilo-Rexa MINI3-S is geschikt voor woningen en kan aangesloten worden via het stopcontact. De Wilo-Rexa FIT-S is bedoeld voor commerciële gebouwencomplexen. en maakt een drukafvoer volgens EN 12050-1 mogelijk. De Wilo-Rexa PRO-S, die extra goed bestand is tegen verstopping, voldoet ook aan EN 12050-1.

Daarnaast is deze goedgekeurd voor ATEX-zone 1 en 2 en daarmee geschikt voor commerciële en gemeentelijke toepassingen. Alle drie de series zijn voorzien van cloudintegratie (Nexos-intelligentie). Dit maakt monitoring en bediening op afstand mogelijk. Door het juiste debiet in de verzamelleidingen in te stellen, worden afzettingen en verstoppingen in het volledige drukafvoernetwerk voorkomen.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijven icon.arrow--dark