Aardingskast voor chemische en technische reiniging

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Aardingskast voor chemische en technische reiniging

Druk-vacuümwagens, bulkwagens en chemische tankwagens zijn vatbaar voor het opbouwen van statische elektriciteit tijdens het verladen in ATEX omgevingen.

Statische aardingsverificatie toont aan dat de weerstand van het aardingspunt waarmee verbonden wordt laag genoeg is om elektrostatische ladingen van de zuigwagens veilig af te voeren naar de aarde. Daarna is een continue bewaking van het aardingscircuit nodig, die tijdens de gehele duur van het verladingsproces de verbindingsweerstand tussen de zuigwagen en het geverifieerde aardingspunt bewaakt.

Aardingskasten die worden opgebouwd op druk-vacuüm tankwagens en bulkwagens moeten ook ATEX / IECEx gekeurd zijn om een optimale beveiliging te kunnen voorzien in industriële en brandbare omgevingen.

De Earth-Rite MGV aardingskast werd ontwikkeld om gebruikers de mogelijkheid te bieden om een veilige aarding van hun voertuig tot stand te brengen, in overeenstemming met de aanbevolen goede praktijk, inclusief de SIR richtlijnen (Stichting Industriële Reiniging).

Geschreven door

ATHEX Industrial Suppliers

Lees meer