2.160m³ composiet tank voor opslag biodiesel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 2.160m³ composiet tank voor opslag biodiesel

Nu de petrochemie meer en meer overtuigd raakt en ziet dat composiet (glasvezel-versterkt kunststof) tanks betere kwaliteit en resistentie bieden voor de opslag van hun producten, neemt het aantal bestellingen fors toe.

Eén van de eerste klanten van M.I.P. Megasolutions was een bedrijf dat hoogwaardige biobrandstoffen produceert puur op basis van gebruikte vetten. Dit bedrijf kocht onder andere een 2.160m³ geïsoleerde tank met een diameter van 12 meter om biodiesel in op te slaan. De tank was voorzien van verwarmingsspiralen en isolatie om het medium op een temperatuur van 80 ºC te houden.

Onlangs heeft M.I.P. een identieke tweede tank van 2.160m³ mogen leveren.

De klant ziet t.o.v. zijn huidige geïsoleerde tanks, die gemaakt zijn van roestvrij staal, grote besparingen op zijn energiekosten i.v.m. de betere isolatiewaarde van het composiet.

We zijn trots op dit partnerschap!

Geschreven door

M.I.P. nv

M.I.P. is de leverancier van duurzame opslagsystemen in glasvezelversterkte kunststof (GVK). M.I.P. biedt totaaloplossingen voor de opslag van complexe vloeistoffen en vochtgevoelige vaste stoffen. M.I.P. voert kwaliteit hoog in het... Lees meer