Met of zonder financiële steun?

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

De laatste dagen gonst het in de media van de discussies over het nut van financiële ondersteuning. Of het nu Max is die juist doordat hij geen Ferrari/Mercedes rijdt harder moet vechten of de vraag die het FD van 24 juni 2017 opwerpt of een innovatie/start-up beter slaagt zonder subsidie. Crux bij alles is: het kost heel veel geld om de eerste jaren door te komen en out-of-the-box te kunnen denken voordat je een vloeiende business case hebt.

Dat gevoel overviel me ook bij het bezoek aan Plant One in Rozenburg en dan de pilot die SoliQz daar draait om met kristallisatie chemicaliën te scheiden in zuivere en daardoor veel beter herbruikbare stoffen/fijnchemicaliën. Eindeloos geduld, veel uitproberen en vooral veel met je neus tegen de muur op lopen. Overigens vergaat het de innovaties in het Amsterdamse equivalent Prodok dat ik begin dit jaar bezocht al niet heel anders. Waar innovatie het toverwoord is, blijkt het nut van subsidie nog niet onomstreden.

Maar nu het de (proces)industrie weer wat beter gaat, sla de media er maar op na, krijgt u ook tijd om te innoveren van uw eigen centen toch?

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark