Drie GVK zoutoplostanks geleverd aan Evides Industriewater

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Drie GVK zoutoplostanks geleverd aan Evides Industriewater

Plasticon the Netherlands heeft drie zoutoplostanks samen met drie pekelbuffertanks geleverd bij een industriewaterplant van Evides in de Botlek. Polem was verantwoordelijk voor de productie van de tanks in haar fabriekshallen te Lemmer, Friesland.

Het project betreft de levering van een drietal verticale zoutoplostanks met een opslagcapaciteit van 50m³, een omtrek van 3 meter (DN) en een hoogte van 8 meter. Deze drie tanks zijn identiek en allen gemaakt van Glasvezelversterkte Kunststof (GVK), ook wel composiet genoemd. Naast de drie oplostanks heeft Plasticon drie kleinere pekelbuffertanks geleverd (tevens GVK), deze bevatten pekelwater die uit de oplostanks komen. Het pekelwater wordt weer gebruikt voor processen omtrent het maken en leveren van gedemineraliseerd water voor de Botlek, Europoort en Maasvlakte 1 en 2.

De tanks zijn uitermate geschikt voor deze toepassing, gezien de corrosieresistente eigenschappen van GVK. Waar een stalen tank op enig moment roest zou vertonen, gezien de hoge concentratie zouten, daar biedt een opslagtank van Plasticon een jarenlange onderhoudsvrije oplossing. De keuze voor kunststof tanks van Plasticon door Evides Industriewater is een besluit wat is gemaakt op basis van ervaring en kennis omtrent corrosieresistentie.

Meer zienicon.arrow--dark

Geschreven door

Plasticon The Netherlands

Lees meer