Bekijk de werking van een Alfa Laval enkelzitsventiel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
55 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bekijk de werking van een Alfa Laval enkelzitsventiel

Mede dankzij het modulair ontwerp kan het enkelzitsventiel van Alfa Laval enorm breed ingezet worden. Zo kan de afsluiter als stopventiel gebruikt worden met 2 of 3 poorten of als wisselventiel met 3 tot 5 poorten.

Maar welke versie van een enkelzitsventiel kan eigenlijk waarvoor gebruikt worden?

Hieronder leggen we kort een aantal varianten uit.

Change over type
Deze afsluiters zijn met name geschikt om vanaf één toevoerleiding tussen 2 “routes” te kiezen, of bijvoorbeeld diverse toevoerleidingen te combineren op één tank. Hiermee kunnen dergelijke afsluiters dienen ter vervanging van een “traditioneel” koppelbord. Waardoor het verder proces automatisering en optimalisatie mogelijk is. Daarnaast kan in sommige gevallen één wisselafsluiter meerdere vlinderkleppen vervangen, waardoor het met minder afsluiters hetzelfde doel bereikt wordt.

Alfa Laval Unique SSV enkelzits afsluiter Longstroke versie.

Heeft u een proceslijn met grotere delen in uw media, zoals bijvoorbeeld stukjes vrucht in fruitsappen, dan heeft Alfa Laval de longstroke versie beschikbaar. Doordat deze afsluiter een grotere slag maakt blijft uw doorstroming optimaal, zelfs als uw product deeltjes bevat.

Tank-Outlet Alfa Laval bodemventiel

De tank-outlet versie, ook wel bodemventiel, wordt gebruikt voor het afsluiten van een tank, silo of andere opslag. Deze wordt aan de onderzijde gemonteerd in combinatie met een hygiënische lasflens. Door te kiezen voor een Alfa Laval bodemventiel in plaats van een standaard vlinderklep, wordt de dode ruimte in te bodem van de tank geminimaliseerd. Er is zelfs een variant beschikbaar die naar binnen toe opent en geheel vlak ligt met de tankbodem.

Naast deze uitvoeringen heeft Alfa Laval nog meer mogelijkheden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Kijk dan op onze website of neem direct contact op met onze specialisten

Geschreven door

SKS Siersema Komponenten Service BV

SKS is een onafhankelijke adviseur, die geen ander belang heeft dan zijn klanten in de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie producten te leveren die hen in staat stellen om beter te presteren.... Lees meer