CoAguLite sensor voor optimale wrongelkwaliteit

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
37 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: CoAguLite sensor voor optimale wrongelkwaliteit

De CoAguLite sensor bepaalt het moment van het snijden van de gestremde melk, zodat alle opvolgende batches worden gesneden met dezelfde wrongelkwaliteit. De bepaling vindt plaats door middel van een uitgebreid ontwikkeld en bestudeerd algoritme die het laserreflectie-signaal van de CoAguLite verwerkt naar het gewenste tijdstip van beginnen met het snijden van de gestremde melk.
De toepassing van deze sensor maakt het mogelijk, om onafhankelijk van operators en kaasmakers, altijd dezelfde wrongelkwaliteit te verkrijgen en tevens 100% van alle batches te controleren op stremming.
In de hunkering naar steeds lagere standaarddeviaties in het moderne kaasproductieproces, geeft deze beschikbare CoAguLite inzicht in het stremproces en kan de procesbeheersing aanzienlijk worden verhoogd.

Korte pay-back tijd:
De totale besparing is voldoende om de jaarlijkse kosten van het CoAguLite systeem te dekken:
−Investering € 110.000,- voor 10 vaten
−Jaarlijkse kosten € 18.700,-
−Melk omgezet in kaas 700.000.000 L per jaar
−Totaal mogelijke besparing ~ € 100.000,- / jaar

href=/pip title=Klik_voor_meer_info>Klik_voor_meer_info

Geschreven door

Tetra Pak Processing Systems B.V.

Met innovatieve concepten, efficiënte proceslijnen, moderne automatiseringsoplossingen en op maat gesneden service, is Tetra Pak Processing Systems sinds jaar en dag de specialist op het gebied van het ontwikkelen en... Lees meer