Nieuwe indirecte UHT-oplossing vergroot efficiëntie, verlaagt kosten en verkleint impact op milieu.
Vandaag lanceren we een nieuwe versie van de Tetra Therm® Aseptic Flex, de continue aseptische verwerkingsunit voor indirecte UHT-behandeling van zuivel en andere levensmiddelen.
Deze nieuwste versie van de bekende unit bevat een aantal innovaties en verbeteringen waardoor de efficiëntie toeneemt, kosten afnemen en de milieu-impact tot een minimum wordt beperkt. Een van die innovaties is IntelliCIP, een door een sensor bewaakte CIP-oplossing (Clean-in-Place) waarmee reiniging niet wordt uitgevoerd op vooraf ingestelde tijden, maar wanneer deze daadwerkelijk nodig is. Hierdoor neemt de beschikbare productietijd van de machine aanzienlijk toe. Verder zijn ook de pre-sterilisatie- (wanneer het aseptische gebied wordt gesteriliseerd) en slaapfase (wanneer de werking wordt onderbroken) gewijzigd.
Door deze wijzigingen kunnen de homogenisator en ontluchter worden overgeslagen en gestopt, waardoor de zuigerafdichting in de homogenisator maar liefst drie keer langer meegaat tijdens de pre-sterilisatie en het energie- en waterverbruik maar liefst 80% afnemen in de slaapfase. Daarnaast zorgt een gesloten koelmiddelsysteem in de ontluchter dat het waterverbruik met 5.500 liter daalt in de unit van 15.000 liter/u.
`Met de Tetra Therm Aseptic Flex beschikken zuivelproducenten over de beste UHT-prestaties tegen de laagste totaalkosten en met een minimaal milieu-effect, mogelijk gemaakt door de uitstekende expertise en technische ondersteuning van Tetra Pak,` aldus Bengt Eliasson, algemeen manager van Tetra Pak Dairy & Beverage Systems.
De Tetra Therm Aseptic Flex is geschikt voor de verwerking van producten zoals melk, melk met een smaakje, room, yoghurtdranken, buffelmelk en samengestelde zuivelproducten, en daarnaast voor sappen, sojamelk, thee en koffie. De machine is verkrijgbaar als zelfstandige unit of als onderdeel van een geïntegreerde Tetra Pak-lijnoplossing. Het nieuwe, complete assortiment kan nu wereldwijd worden geleverd en biedt een aantal gegarandeerde productieresultaten, onder andere voor het energieverbruik, de productietijden en de lactulosewaarden.
href=/pip title=Klik_voor_meer_info>
* internationaal patent aangevraagd, WO2013092414