In deze pittige en uitgebreide 3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen worden - met diepgang - alle relevante onderwerpen behandeld voor voedselveilig produceren met een te ontwerpen of bestaand apparaat of hele productielijn. De cursus is gericht op de samenwerking tussen machineontwerper en -gebruiker en wordt voortdurend aan nieuwe ontwikkelingen aangepast. DOELSTELLING: 1 Begrip noodzaak hygiënisch ontwerp (reinigbaarheid tot op microbieel niveau) 2 Beoordeling aan te schaffen apparatuur op microbiële reinigbaarheid 3 Ontwerpen, uitbesteden en begeleiden van projecten m.b.t. hygiënisch ontwerp (w.o. uitbesteden hygiënisch laswerk) 4 Herkennen, signaleren en doorgeven van niet-hygiënische situaties 5 Motiveren productie en technisch personeel om hygiënisch te werken Datum: donderdag 15, vrijdag 16 en donderdag 22 december 2022 Tijd: 08.30 - 17.00 Kosten: € 2.095,- (excl. btw) Docent: Ir. Wouter Burggraaf, geautoriseerde EHEDG trainer Overzicht onderwerpen: 1. Wet- en regelgeving 2. Risicoanalyse (C/F/M) 3. Reiniging – tot welk niveau / -middelen / -methoden / -detectie 4. Basisbeginselen hygiënisch ontwerpen 5. Materialen – metalen 6. Materialen – elastomeren & plastic 7. Materialen – overige (wordt bij relevant machineonderdeel behandeld) 8. Hygiënisch lassen 9. Hygiënische statische afdichting 10. Hygiënische dynamische afdichting 11. Hygiënisch tankontwerp 12. Hygiënische transportband 13. Hygiënische procesvoering 14. Hygiënisch samenbouwen (integreren) 15. Hygiënisch beoordelen Voor nadere informatie van behandelde onderwerpen zie onze site.