Water Alliance Innovation Stimulation Award 2018

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Water Alliance Innovation Stimulation Award 2018

De Water Alliance heeft bekend gemaakt welke tien watertechnologiebedrijven tijdens de European Water Technology Week (EWTW) meedingen naar de prestigieuze Water Alliance Innovation Stimulation (WIS) Award 2018.

De EWTW vindt plaats van 24 september tot en met 27 september in Leeuwarden. De genomineerden zijn: CirTec, Bronwater Zuivering Nederland, FORU-Solution, SolteQ Energy, Hydraloop International, Mijn Waterfabriek, SEMiLLA Sanitation Hubs BV, WLN, Royal Eijkelkamp en SenZ2. In twee pitch-rondes hebben deze bedrijven in september hun innovatie gepresenteerd aan de jury en aan een internationaal publiek. De winnaar wordt tijdens de EWTW bekend gemaakt.

Een van de innovaties is bijvoorbeeld de FreshWaterMill van SolteQ Energy. Dit is een hydraulische windmolen die windenergie omzet in hoge druk, waarmee een ontziltingseenheid wordt aangedreven. Zo kan energie opgewekt worden en schoon water geproduceerd in gebieden waar dit nu niet beschikbaar is. Mocht deze innovatie winnen, dan staat daar een beloning tegenover van een marketing- en PR-pakket ter waarde van € 10.000.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark