Verbeterde efficiency oliegesmeerde schroefcompressoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Verbeterde efficiency oliegesmeerde schroefcompressoren

CompAir heeft z’n luchtgekoelde oliegesmeerde schroefcompressoren in de range van 55 t/m 75 kW een update gegeven, waardoor de efficiëntie van deze compressoren aanzienlijk is verbeterd.

Maximale efficiëntie op energiegebied

De grootste verbetering die is doorgevoerd, is de toepassing van een semi-geïntegreerd schroefblok met een nieuw rotorprofiel. De grotere, geoptimaliseerde inlaat en uitlaat zorgt voor een groter luchtdebiet en een kleinere drukval. In vergelijking met de vorige modellen zijn de nieuwe compressoren tot 8% efficiënter en is het debiet tot 5% hoger.

Elektromotor

Deze schroefcompressoren worden standaard geleverd met een efficiënte IE3-elektromotor of naar wens met een IE4-motor. De units zijn geschikt voor een drukbereik van 5 tot 13 bar en een capaciteit van 2,1 tot 14 m3/min. Ze zijn leverbaar met vast toerental of in toerengeregelde uitvoering. De compressoren zijn uitgerust met een Delcos XL touchscreen-controller, om de bedrijfsparameters van de compressor te controleren.

Compact & real time bewaking

De nieuwe modellen hebben een kleiner en eenvoudig ontwerp; het resultaat is een 10% procent kleiner vloeroppervlakte. Deze L-serie is standaard uitgerust met iConn; een proactieve realtime bewaking waarmee operators de prestaties via een website kunnen beheren, aan de hand van datastatistieken en inzichten.

CompAir wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Geveke.

Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

Geveke Persluchttechniek

Geveke Persluchttechniek Perslucht is een onmisbare schakel in uw productieproces. Continuïteit van uw persluchtinstallatie is dan ook van groot belang, want bij een uitval van de perslucht staat uw productie... Lees meer