Nieuw ontwerp tweetraps schroefcompressor: twee schroefblokken in één behuizing

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuw ontwerp tweetraps schroefcompressor: twee schroefblokken in één behuizing
Article image of: Nieuw ontwerp tweetraps schroefcompressor: twee schroefblokken in één behuizing

CompAir introduceert onder de naam FourCore een nieuwe serie oliegesmeerde tweetraps schroefcompressoren. Duurzaamheid en het gebruik van minder materialen en onderdelen, is het uitgangspunt geweest voor het ontwerp van deze compressorrange. Daarvoor heeft CompAir de beproefde technieken van de ééntraps- en de tweetrapscompressoren gecombineerd. Het resultaat is een serie energievriendelijke en compacte compressoren.

Compressorblok met vier schroefrotoren
Het hart van deze nieuwe modellen wordt gevormd door een nieuw compressorblok, dat twee schroefblokken in één behuizing heeft. Daardoor worden de vier schroefrotoren met één set tandwielen aangedreven. Het resultaat is maximale koeling, afdichting en smering met de olie en een lage temperatuur door te comprimeren in twee trappen. Daardoor heeft deze compressor een erg laag energieverbruik. In vergelijking met de vorige modellen ééntraps compressoren in deze klasse, zijn de nieuwe compressoren tot 8% efficiënter.

Compacte compressor voor grote persluchtverbruikers
Door het integreren van de twee trappen in één blok met daarin alle componenten zoals oliefilter en thermostaat, is een zeer compacte schroefcompressor met een klein vloeroppervlak ontstaan. De CompAir FourCore schroefcompressor is leverbaar met capaciteiten van 9,4 tot 47,8 m3/min en aandrijfvermogens van 160 – 250 kW en is daarmee zeer geschikt voor grote persluchtverbruikers. De compressoren zijn beschikbaar in zowel luchtgekoelde als watergekoelde modellen en met variabele of vaste toerental. De FourCore schroefcompressoren zijn standaard uitgevoerd met een efficiënte IE4-elektromotor en zijn goed toegankelijk voor onderhoud.

CompAir wordt in de Benelux vertegenwoordigd door Geveke.

Watch article video icon.arrow--dark

Geschreven door

Geveke Persluchttechniek

Geveke Persluchttechniek Perslucht is een onmisbare schakel in uw productieproces. Continuïteit van uw persluchtinstallatie is dan ook van groot belang, want bij een uitval van de perslucht staat uw productie... Lees meer

We gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies om ons verkeer te analyseren. Wij delen ook informatie over je gebruik van onze site met onze sociale media, reclame- en analysepartners.

Lees meer