De Ultrasoonsensor 2U Industry van Elobau maakt nauwkeurige metingen in ongunstige industriële omgevingen mogelijk.

Met de ultrasoonsensor 2U Industry biedt elobau een betrouwbare en comfortabele manier om vulniveaus te meten of voorwerpen te detecteren. Dankzij de hoge mate van variabiliteit en flexibiliteit is de sensor geschikt voor vrijwel elke vulniveautoepassing. Ongeacht de transparantie, glans, oppervlakte-eigenschappen en kleur van de vloeistof of het materiaal, levert de 2U Industry sensor nauwkeurige resultaten, zelfs in ongunstige industriële omgevingen. De installatie is snel en eenvoudig. De ultrasoonsensor is een contactloos meetapparaat, d.w.z. dat er tijdens de meting geen bewegende of mechanische onderdelen worden gebruikt. Hierdoor is minimaal onderhoud nodig voor de operator.

Flexibel en eenvoudig

Wat de uitgangssignalen betreft, kan de gebruiker kiezen tussen een analoog stroomsignaal of een analoog spanningssignaal. Bovendien zijn er tot vier vrij programmeerbare schakeluitgangen (hoge zijde / lage zijde) beschikbaar. De ultrasoonsensor is in eerste instantie ontwikkeld voor het meten van het niveau van vloeibare media en vaste stoffen zoals granulaten, maar kan ook worden gebruikt voor het meten van de afstand tot voorwerpen, muren of de grond. De gebruiker kan continu vulniveau- en limietniveau-metingen uitvoeren. De parametrering van de sensor gebeurt menugestuurd via het display en een drukknop (teach in knop). Het gemakkelijk af te lezen display geeft het vulniveau aan. De draaibare kop van de sensor zorgt ervoor dat het display te allen tijde goed zichtbaar is en biedt tevens extra flexibiliteit bij montage op lastige installatieposities. De sensor is verkrijgbaar in varianten met G 1,5", G 2″, 1,5″ NPT en 2″ NPT montageschroefdraad. De 2U Industry sensor is geschikt voor toepassingen waarbij het werkbereik van de sensor tot 1 m kan bedragen en de omgevingstemperatuur tussen -20°C en +70°C ligt.

Toegevoegde waarde dankzij ultrasoon geluid

Het principe van de ultrasoontechnologie is even eenvoudig als doeltreffend. Ultrasoonsensoren zenden cyclisch geluidspulsen in het ultrasone bereik met hoge frequentie uit in de richting van het doelobject. Het doelobject weerkaatst het signaal, dat de sensor weer ontvangt als een echo. De voortplantingstijd wordt vervolgens gebruikt om de afstand te berekenen. Met dit meetprincipe kunnen niet alleen afstanden worden gemeten, maar ook de positie van voorwerpen - zelfs bij neerslag, in vochtige, stoffige en rokerige omstandigheden, en bij extreme temperaturen. Dit maakt de ultrasoonsensor tot een allrounder die geschikt is voor een verscheidenheid aan meet- en bewakingstaken.

Meer informatie
Geschreven door
ultrasoonsensorElobauProgrammer