Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl
Zoeken

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

10-10-2017

Emerson producten voor de Microfluidic

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Focus: tandheelkundige toepassingen

ASCO ventielmanifoldblok voor console behandelstoel

ASCO ventielmanifoldblok voor console behandelstoel

Vanwege de toenemende technische eisen die gesteld worden aan tandheelkundige instrumenten, ontwikkelde ASCO een klantspecifiek ventielblok, die met verscheidene ASCO ventielen gecombineerd kan worden om de door de tandarts benodigde media aan te sturen.

In een tandartspraktijk werken zowel tandartsen als mondhygiënisten met het instrumentenconsole om de patiënten veilig en efficiënt te behandelen.

De console is een alles-in-een werkstation voor de tandarts voor boor-, water-, reinigings-, luchtspray en vacuumafzuigingsinstrumenten. Deze instrumentenconsole bevindt zich vaak naast de behandelstoel en dient compact te zijn. De instrumenten die vaak gebruikt worden zijn:

1) een pneumatisch bediend roterend instrument met verwisselbare kop voor poetsen, polijsten, snijden, enz..
2) een waterspray instrument dat gebruikt wordt voor het bevochtigen en reinigen van de tand of kies.
3) een instrument voor het sprayen van lucht voor het drogen van het te behandelen gebitselement en voor het verwijderen van afval
4) een vacuumzuiginstrument dat gebruikt wordt om koelwater en speeksel te verwijderen


Door de kleine voetafdruk in de tandheelkundige praktijk is het belangrijk dat de console compact is, maar toch nog voldoet aan de veeleisende eisen en reguleringen van verschillende media van tandartsen. Dit is de reden dat fabrikanten van tandheelkundige apparatuur één totaaloplossing zochten.

Het ASCO ventielblok combineert verschillende ASCO ventielen, die een compacte oplossing bieden. Gecombineerd met de isolatie van vloeistoffen of proportionele gas en algemene service ventielen, biedt het beproefde tandheelkundige manifoldblok OEM’s de alles-in-één oplossing die zij zoeken.

Standaard kan het maximaal 3 ventielen bevatten, die vloeistoffen, gas en pneumatische proportionele sturing kunnen bieden.. Daarnaast is het manifoldblok uitbreidbaar, waardoor maximaal 4 manifoldblokken kunnen worden samengevoegd. Dit geeft de console de mogelijkheid tot maximaal 12 ventielen.

Deze aanpasbare oplossing stelt fabrikanten van tandheelkundige apparatuur in staat een aanzienlijk aanbod aan opties te bieden om de diversiteit aan instrumenten die door tandartsen benodigd worden, te kunnen opvangen.


Bezoek ons op de Compamed / MEDICA van 13 tot 16 november 2017 in Düsseldorf. Hal 8b / G05. Voor toegangskaarten ga naar de ticketshop.

Contact: Ineke Tolboom

  Kort nieuws Geplaatst: 10-10-2017       Getoond: 638x  

Meer informatie

Kom meer te weten over onze expertise in de medische en analytische industrie
  ► Kom meer te weten over onze expertise in de medische en analytische industrie
Reageer per email
  ► Reageer per email

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .