Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl
Zoeken

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

10-05-2017

DENIOS introduceert aardingssystemen voor laboratoria

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Voorkom problemen door statische elektriciteit op het lab met deze nieuwe aardingssystemen

 
Mini aardingsklem voor montage op de vaste aardingsinstallatie
Mini aardingsklem voor mobiel gebruik
Praktijkvoorbeeld van de mini aardingsklem op een kleine pomp
Aardingshaspel van RVS, speciaal voor laboratoriumgebruik
Aardingsmagneet voor gelakte verpakkingen van 5 tot 50 liter
Close-up van de aardingsmagneet met de RVS contactpunten
Aardingsmagneet voor gelakte verpakkingen van 50 tot 200 liter
Praktijkvoorbeeld van het bevestigen van de aardingsmagneet op een vat
Aardingsmagneet voor kleine tot middelgrote ongelakte verpakkingen
Aardingsmagneet voor ongelakte verpakkingen, rond en vierkant

Statische elektriciteit
Tijdens vrijwel elk proces waarbij bewegingen plaatsvinden ontstaat bij het samenkomen en scheiden van materialen statische elektriciteit. Wanneer er onvoldoende contact is met de aarde is er sprake van een geïsoleerde geleider waarin zich de statische elektriciteit begint op te bouwen. Komt de geleider in de buurt of in aanraking met een ander voorwerp met een lager potentiaal dan kan de opgehoopte energie vrijkomen in de vorm van een vonk.

Die ervaring hebben we allemaal, de mens is immers een prima geleider waarin statische elektriciteit zich kan ophopen wanneer er geen geleidend contact is met de aarde. Het moment dat er contact wordt gemaakt, bijvoorbeeld door het aanraken van een deur of door iemand een hand te geven, krijg je “een opdonder” die niet als prettig wordt ervaren maar verder geen bijzondere consequenties heeft.

Branddriehoek
Ook in het laboratorium is statische elektriciteit een fenomeen waar terdege rekening mee moet worden gehouden bij stoffen in beweging, bijv. door leidingen of tijdens het tappen, vooral wanneer deze stoffen ontvlambaar zijn. Bij het werken met dergelijke stoffen kunnen vonken door ontlading van statische elektriciteit rampzalige gevolgen hebben. De opgehoopte statische elektriciteit is al snel voldoende om een brandbare of explosieve atmosfeer te doen ontsteken. Om brand of explosie te voorkomen dient ten minste één van de elementen van de branddriehoek weg genomen te worden. Daar waar met brandgevaarlijke stoffen gewerkt wordt zijn de elementen zuurstof en brandstof noodzaak en moet er een explosieveilige atmosfeer gecreëerd worden door het derde element “de ontsteking” weg te nemen.

Zowel ATEX-certificaat als FM-keur
Speciaal voor toepassing in het laboratorium biedt DENIOS kleinere aardingsklemmen en unieke aardingsmagneten met ATEX-certificaat en FM-keur. De ATEX-certifcering waarborgt het veilige gebruik in een explosiegevaarlijke atmosfeer maar stelt geen enkele eis aan de weerstand, dit in tegenstelling tot de Amerikaanse FM-keur waarbij de maximale weerstand is bepaald op 1 Ω.

Nieuw is een mini aardingsklem (lengte 60 mm) voor kleine pompjes, voorzien van een spiraalkabel met schroefoog voor contact met de vaste aardingsinstallatie, of met standaard klem (140 mm lang) voor mobiel gebruik.

Verder is een roestvast stalen aardingshaspel leverbaar in drie kabellengten (7, 10 en 16 meter) en voorzien van CenStat klem.

De nieuwe aardingsmagneten zijn zeer gebruikersvriendelijk bij het werken met stalen schenkkannen of vaten. Scherpe RVS punten die gemakkelijk door eventueel aanwezig vuil of een laklaag heendringen, of gladde RVS contactvlakken voor ongelakte verpakkingen, zorgen samen met krachtige magneten voor potentiaalvereffening door het aaneenkoppelen van geleidende voorwerpen. Anders dan een aardingsklem die vaak uitsteekt of de emballage topzwaar maakt zijn deze aardingsmagneten klein van afmeting waardoor ze geen obstakel vormen voor bijvoorbeeld een vulautomaat.

  Kort nieuws Geplaatst: 10-05-2017       Getoond: 1002x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .