Alles over processing en handling van vloeistoffen en gassen

FluidsProcessing.nl
Zoeken

     

     

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Fluids Processing nummer 2

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen verschenen in nummer 2 van 2016.
Via de lijst hieronder kunt u het artikel als pdf downloaden. Klik op de cover hiernaast om het gehele blad als bladerversie te openen.

In dit nummer: Innovatielink; TU Eindhoven; warmtehergebruik; stoomrecompressie; proces productie automatisering; big data; ESV; waterzuivering; algen; biobased; affakkelen; Stankiewicz; TU Delft; boorplatforms; IT; migratie; pompsystemen

Verschenen: 12-04-2016

Neem contact op met de redactie

 
Lees dit artikel
pag. 28

Pumps & Valves 2016 in Antwerp Expo 20 en 21 april 2016

Tien masterclasses waaronder Pompsystemen, Process Monitoring & Control en Corrosiepreventie Pompen bezorgen de technische dienst van veel bedrijven grijze haren. “De kennis om de juiste pomp te selecteren, te installeren en te onderhouden, schiet vaak ruimschoots tekort,” aldus Jos Overschie van Oveducon. “In de masterclass ‘Pompen’ willen we alvast een tipje van de sluier lichten over wat allemaal verkeerd kan lopen en hoe u dit kunt vermijden.” Acta zal in de masterclass, ‘Process Monitoring & Control’ de vaakst voorkomende fouten tonen die worden gemaakt bij de keuze voor meet- en controleapparatuur van een pomp. MetaLogic, spin-off van de K.U. Leuven, zal in haar sessie rond corrosie enerzijds een overzicht brengen van de verschillende corrosie- en degradatievormen die frequent voorkomen in de praktijk, anderzijds wordt er ingezoomd op het fenomeen corrosie onder isolatie en materiaalselectie naar pompen/kleppen.

Uit een recent onderzoek in Duitsland blijkt dat maar liefst 75 procent van alle centrifugaalpompen niet in het juiste werkgebied draait. Jos Overschie: “Niet alleen Belgische en Nederlandse bedrij ven kampen dus met pompproblemen. Wereldwijd vertoont de kennis over pom pen en hun installatie, werking en onderhoud grote lacunes. Jaarlijks worden hierdoor miljoenen euro’s verspild: aan de aankoop van verkeerde pompen, de herstelling van defecten, nutteloos energieverbruik en natuurlijk ook het stilvallen van processen en/of verlies aan medium.”
 
 .
 .
 .