FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing Benelux 2015-3 05-06-2015
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Fluids Processing Benelux 2015-3
Cybersecurity een zaak van politie en bedrijfsleven; koeling in kunststof proces; ombemand tankenpark; nabeschouwing Anuga 2015; innovaties in olie- en gaswinning; voorbeschouwing komende beurzen; warmtewisselaars; Brzo-wijzigingen

Verschenen: 05-06-2015
Samenwerking politie en procesbedrijven bij cyberincidenten van groot belang Ton Maas van Team High Tech Crime:
Samenwerking politie en procesbedrijven bij cyberincidenten van groot belang
Ton Maas van Team High Tech Crime: “Als zich bij een procesbedrijf een cyberincident voordoet, maakt samenwerken tussen het bedrijf en de politie het mogelijk sneller te handelen, wat in de cybercrime-wereld essentieel is. Ook leren ze dan sneller van elkaar. Geregeld contact met procesbedrijven om over cyber security te spreken en van elkaar te leren, is sowieso van belang,” zegt Ton Maas, digitaal coördinator bij het Team High Tech Crime van de Landelijke Recherche in Driebergen.

In 2006 begon de landelijke politie met het aantrekken van hoog opgeleide specialisten voor ondermeer het bestrijden van cybercriminaliteit. Ton Maas was er één van en werkt sinds 2007 bij het Team High Tech Crime operationeel, dat inmiddels 120 mensen telt. Maas weet waar hij het over heeft. Voor hij bij de politie kwam, heeft hij meer dan tien jaar in de industriële automatisering gewerkt. Hij hield zich met PLC’s, HMI (human machine interface) en Scadasystemen bezig bij SEW Eurodrive (voorheen Vector Aandrijftechniek) en Hiflex Automatiseringstechniek. Tegelijk studeerde hij als elektrotechnicus door: technische bedrijfskunde aan de Haagse Hogeschool. Onlangs heeft hij zijn masin ter forensic computing and cybercrime investigation behaald aan het University College in Dublin.
pagina 12
Bedrijven ervaren vinkjes zetten vaak als extra belasting IIR-congres aan vooravond Brzo 2015
Bedrijven ervaren vinkjes zetten vaak als extra belasting
IIR-congres aan vooravond Brzo 2015 Om de veiligheid bij chemische bedrijven in Nederland te borgen, liggen er afspraken vast in Brzo-wetgeving. Brzo staat voor Besluit risico zware ongevallen en is afgeleid van de Europese variant: de Seveso II-richtlijn. Na de eerste versie van 1999 was er inmiddels behoefte aan een aanpassing, vandaar dat Brzo 2015 uiterlijk begin deze zomer het licht zal zien. Aan de vooravond van de invoering ervan hield IIR op 29 april in de Veerensmederij in Amersfoort een bijeenkomst met diverse partijen. Ondanks dat de inhoud nog niet algemeen bekend is, was er al genoeg stof voor discussie.

De kreten vallen steeds weer: Seveso en Odfjell. We hebben inmiddels veel geleerd en borgen dat graag. Vandaar dat Brzo 2015 inmiddels bij de Raad van State ligt. In Nederland vallen ruim vierhonderd bedrijven onder de Brzo-richtlijn. Anneke Raap van het ministerie van I+M hield de ongeveer 150 toehoorders in Amersfoort op 29 april voor dat het niet een echte beleidswijziging betreft maar dat aanpassing en duiding noodzakelijk waren. “We sluiten aan bij de Europese Richtlijnen en Brzo 2015 behoefde vooral wat betreft bijlage 1 nog wat dichter daar naar toe te schuiven. Het kan zijn dat status van bepaalde bedrijven verandert maar uitzonderingen op nationaal niveau zijn nog steeds niet mogelijk.” Bij de risicoanalyse wordt nu ook aangeraden natuurrampen als overstroming en aardbeving door te rekenen. Door schade en schande van Fukushima en Groningen wijs geworden.
pagina 16
Flow- & analysetechnieken in theorie en praktijk Flow & Analyse event vult 10 en 11 juni 2015 De Kuip
Flow- & analysetechnieken in theorie en praktijk
Flow & Analyse event vult 10 en 11 juni 2015 De Kuip De tweede week van juni 2015 zullen de flowspecialisten zich verzamelen voor de tweejaarlijkse bijeenkomst Flow & Analyse event, voorheen Flow & Control show. Hier lopen de echte flow-geïnteresseerden, van kenners tot leken maar allemaal op zoek naar de nieuwste snufjes. En waar iedereen op internet zelf moet uitvinden wat het beste voor een specifieke situatie gaat werken, biedt het Flow & Analyse event de gelegenheid dat van collega’s en professionals te horen. Deze keer vormt de Rotterdamse Kuip de entourage. Bovendien mag iedereen daar aan het einde van de dag een kijkje achter de schermen werpen.

De door FHI georganiseerde, tweedaagse bijeenkomst Flow & Control show wordt traditiegetrouw gehouden in het jaar dat er geen HET Instrument, inmiddels WoTS geheten, plaatsvindt. Het begon allemaal met Flow vandaar de oorspronkelijke naam Flow show. Via een tussenstapje met analyse en control (regeling) werd het Flowac. Inmiddels is control afgehaakt en heeft FHI de naam veranderd in Flow & Analyse event. Maar het draait om instrumentatie en als je veldinstrumentatie en analyseapparatuur bekijkt, zit er overlap in. Wat de bezoeker er kan vinden? De instrument engineer kent zijn proces maar wordt op deze dagen uitgedaagd en ziet waar hij nog meer informatie kan halen. En of het nou mensen zijn die werken als operator, instrumentatie engineer bij een ingenieursbureau of bij een eindgebruiker, er is voor elk wat wils.
pagina 22
Innovaties in pompenland Pumps & Valves 2015 samen met Solids op 30 september & 1 oktober in Ahoy Rotterdam
Innovaties in pompenland
Pumps & Valves 2015 samen met Solids op 30 september & 1 oktober in Ahoy Rotterdam Na de zomer is het weer zover. Dan ontvangt Ahoy weer alle bezoekers aan de Nederlandse vakbeurs voor technologie en innovatie in pompinstallaties en industriële componenten: Pumps & Valves. Een niche event waarbij industriële pompen, kleppen, afsluiters en industriële appendages centraal staan.

De beslissingsbevoegde bezoekers van het tweedaagse event zijn afkomstig uit de Nederlandse procesindustrie, zoals de (petro)chemische sector, olie- & gasindustrie en de food en farmaceutische sectoren. Procestechnologen, technisch managers, onderhoudsmanagers en andere engineers bezoeken Rotterdam voor een actueel overzicht van alle laatste ontwikkelingen.
pagina 26
Situatie in raffinage-industrie is nijpend Ondanks versoepeling van Europese regels
Situatie in raffinage-industrie is nijpend
Ondanks versoepeling van Europese regels “Wat betreft de economische positie van raffinaderijen en andere industrie in het Rijnmondgebied is sprake van een knelpuntsituatie. Er staat al één raffinaderij te koop.” Dat zegt Philip van der Want van de Vereniging Nederlandse Petroleum Industrie (Vnpi).

De Vnpi vertegenwoordigt de acht grootste petroleumindustriemaatschappijen in Nederland, waarvan vijf raffinaderijen (vier in het Rijmondgebied en één in Zeeland). Die maatschappijen raffineren aardolie, brengen petroleumproducten op de markt en verkopen deze bij tankstations. De leden van de Vnpi spelen een belangrijke rol in de nationale economie en zijn samen verantwoordelijk voor 99 procent van de productie en 80 procent van de verkoop van aardolieproducten in Nederland. Hun vereniging behartigt de gezamenlijke belangen van haar leden op nationaal en Europees niveau. De brancheorganisatie interpreteert de gevolgen van wet- en regelgeving voor haar leden. Philip van der Want is specifiek belast met de belangen die zijn gerelateerd aan de leden die de raffinaderijen opereren. Hij houdt zich bezig met zaken op het gebied van milieu en veiligheid en energie.
pagina 31
Noviteiten in pasteuriseren en steriliseren Anuga FoodTec 2015 trekt meer standhouders en meer bezoekers
Noviteiten in pasteuriseren en steriliseren
Anuga FoodTec 2015 trekt meer standhouders en meer bezoekers Anuga FoodTec 2015 bevestigde de nieuwste technologische ontwikkelingen in het langer houdbaar maken van voedingsmiddelen. Pulserende elektrische velden en microgolftechnologie waren op de beursvloer in Koeln Messe te vinden. Het is nog wachten op koude plasmatechnologie voor procestoepassingen.

Niet minder dan 45.000 bezoekers kwamen naar KoelnMesse voor een bezoek aan de Anuga FoodTec, 6 procent meer dan in 2012. 2015 was een topjaar. Het aantal exposanten op de ruim 120.000 vierkante meter steeg zelfs met 14 procent tot ruim vijftienhonderd.
pagina 32
Centrale meststoffenopslagplaats aan het water Triferto breidt onbemand tankenpark uit
Centrale meststoffenopslagplaats aan het water
Triferto breidt onbemand tankenpark uit 24/7 kunnen vrachtwagens worden geladen in de vernieuwde tankterminal van Triferto in Kampen. Nu de meeste kinderziektes er uit zijn, draait de meststoffenopslag zonder problemen. En er is nog genoeg ruimte voor uitbreiding op termijn vertelt Ronald van Hal, Marketing R&D Manager bij Triferto.

Triferto, hoofdkantoor in Doetinchem, is een internationale groothandel van meststoffen, variërend van enkelvoudige meststoffen tot op maat gemaakte NPKformules. Voor dat laatste worden bijvoorbeeld korrels voorzien van een spoorelementen- coating, exact afgestemd op de behoefte van het gewas. In Maïsmest HuniCoat zitten humuszuren verwerkt die de fosfaatbeschikbaarheid in de bodem verbeteren. Alle korrels worden zowel los gestort als gezakt geleverd, in zakken van 10 of 25 kilo en in 600 kg bigbags. Op een zelfde wijze levert Triferto ook speciale vloeibare meststoffen op maat. Niet eens zozeer samengesteld per boer maar wel per grondsoort dus. In Nederland werkt door het loslaten van het melkquotum de veehouder steeds grootschaliger. De grotere melkveestapel vraagt om een betere bemesting van de grond om een hogere gewasopbrengst te genereren. In ontwikkelingslanden daarentegen zorgt de toenemende vraag naar voedsel, die parallel loopt aan de bevolkingsgroei en de stijgende welvaart daar, juist voor investeringen in de landbouw om efficiënter te werken. Beide markten bedient Triferto.
pagina 34
The Bright World of Metals 16-20 juni 2015 Düsseldorf Messe toneel van vier beurzen
The Bright World of Metals
16-20 juni 2015 Düsseldorf Messe toneel van vier beurzen Meer dan tweeduizend exposanten op ruim 86.200 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte tonen half juni talrijke innovaties. Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast staan respectievelijk voor de gieterijbranche, metallurgie-, thermische procestechnologie en precisiegietwerk. Naast Duitsland, dat met 736 bedrijven is vertegenwoordigd, spelen vooral producenten uit Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk, China, India en de Verenigde Staten een belangrijke rol op de wereldmarkt en op de vier beurzen.

Het metallurgiebeurzenkwartet Gifa, Metec, Thermprocess en Newcast stevent op de eindstreep af en zal volgens de beursorganisator van 16 tot en met 20 juni met een recordresultaat in Düsseldorf van start gaan. Er wordt dit jaar 86.253 vierkante meter in de hallen 3 tot en met 17 van het beursterrein van Düsseldorf belegd. De lijst van deelnemende landen beslaat de hele wereld en loopt van de A van Argentinië tot de Z van Zweden. Naast Duitsland, dat met 736 bedrijven is vertegenwoordigd, spelen vooral producenten uit Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk, China, India en de Verenigde Staten een belangrijke rol. Thematisch ligt de focus van de vier beurzen dit jaar nog meer op resourcebesparing en energie-efficiëntie dan vier jaar geleden. Er worden noviteiten en basistechnologieën gepresenteerd die leiden tot een maximalisering van het rendement en een reductie van de CO2- uitstoot. “Hoewel de vier zelfstandige beurzen er zijn met ieder hun eigen doelgroep en markten, schilderen ze gezamenlijk het complete beeld van de Bright World of Metals,” vertelt beursprojectleider Friedrich- Georg Kehrer.
pagina 36
Energie die je niet gebruikt, bespaar je het gemakkelijkst Markt voor kunststof warmtewisselaars ontwikkelt zich gestaag
Energie die je niet gebruikt, bespaar je het gemakkelijkst
Markt voor kunststof warmtewisselaars ontwikkelt zich gestaag Het Nederlandse bedrijf HeatMatrix maakt kunststof warmtewisselaars waarmee bedrijven meer warmte uit rookgassen kunnen halen. Ze besparen hiermee al gauw 5 procent op de gasrekening, waardoor ze de investering in zo’n warmtewisselaar over het algemeen binnen twee jaar terugverdienen. Ondanks de relatief hoge energiekosten en het streven naar CO2-emissiereductie hebben bedrijven in de procesindustrie bepaald geen haast om zo’n warmtewisselaar aan te schaffen.

“De kunststof warmtewisselaar is iets nieuws en maakt geen onderdeel uit van een vervangingsmarkt,” zegt Robert Sakko, directeur technologie van Heat- Matrix. “Wat we verkopen is energiebesparing, iets dat niet kritisch is voor de bedrijfsvoering. Daarom nemen bedrijven rustig de tijd om te kijken of de warmtewisselaar iets voor hen is. Hierdoor duurt het gewoonlijk anderhalf tot twee jaar voordat een opdracht rond is. Dat ervaren andere bedrijven met innovatieve energiebesparende technieken ook.” Gek genoeg vinden veel bedrijven een terugverdientijd van twee jaar nog te lang. Kostenbesparing op termijn maakt het voor bedrijven aantrekkelijk zo’n apparaat te overwegen. Het argument van duurzaamheid speelt doorgaans geen rol, ook al pretenderen bedrijven en hun brancheorganisaties duurzaamheid na te streven. Ook zit het economisch tij bepaald niet mee. Dit is de harde realiteit van de stroom waartegen Sakko en zijn collega’s in moeten roeien.
pagina 38
Voortbouwen op aanwezige unit Uitbreiding koeltoren bij kunststofproces Rodepa/De Paauw in Hengelo
Voortbouwen op aanwezige unit
Uitbreiding koeltoren bij kunststofproces Rodepa/De Paauw in Hengelo Bij Rodepa/De Paauw in Hengelo komt kunststof via allerlei kanalen binnen. Dit wordt gesorteerd en gedeeltelijk omgezet in korrels. Om deze korrels na de extrusie af te koelen, gebruikt het bedrijf een koeltoren. Bij de nieuwbouw werd een bestaande koelunit uitgebreid met een nieuwe eenheid. Bedrijfsleider Mark Langenhof leidt ons rond.

Bijna zestig jaar na de oprichting staat de tweede generatie van De Paauw aan de leiding: zoon Roy. In de twintig jaar dat hij nu directeur/eigenaar is, heeft hij het bedrijf zo uitgebreid dat de ingezamelde kunststofstroom, de stroom van papier en textiel heeft verdrongen. Mark Langenhof is in 2006 bij Rodepa in dienst gekomen. Hij heeft veel ervaring in de kunststof. “We kopen gesorteerde postindustriële en postconsumenten kunststofstromen in. Bij De Paauw wordt dat eventueel nog verder uitgesorteerd en geperst om zoveel mogelijk homogene kwaliteit in exportcontainers naar de klant te brengen.” “Rodepa houdt zich bezig met daadwerkelijke verwerking tot een grondstof voor de kunststofverwerkende industrie. Daarvoor worden harde kunststoffen geshredderd en gemalen tot maalgoed. Foliën en zachte kunststoffen, maar ook maalgoed van harde kunststoffen en ‘post-consumer’ afval, worden in een extrusieproces verwerkt tot granulaat dat geschikt is voor de folie- en spuitgietindustrie. Jaarlijks produceren wij 20.000 MT regranulaat en 7.0000 MT maalgoed. Een gedeelte daarvan betreft klantspecifieke compounds. Maar we werken ook voor derden als loonverwerker.” De Paauw heeft ook een vestiging in Italië en een in Slowakije die respectievelijk 20.000 ton en 15.000 ton industrieel kunststofafval inkopen. In Slowakije staan ook een shredder en een maalmolen voor verdere verwerking. Bij De Paauw in Hengelo wordt zo’n 75.000 ton per jaar ingekocht.
pagina 42
Korte alkenen voor plastics uit ijzer Weer een drempel Fischer-Tropsch proces geslecht
Korte alkenen voor plastics uit ijzer
Weer een drempel Fischer-Tropsch proces geslecht Er is een nieuwe doorbraak bereikt in het zogenoemde Fischer-Tropsch proces. Een proces waarmee korte alkenen (olefinen) gemaakt kunnen worden. Korte alkenen zijn gassen die een belangrijke rol spelen in de kunststofproductie en bouwstenen vormen voor producten als cosmetica en medicijnen. Naast wetenschappers van de TU Delft werkten mensen van de universiteiten van Londen en Cadiz mee maar ook industrieel partner Dow Chemical Company speelde een rol. Inmiddels heeft de laatste, als sponsor patent aangevraagd om het proces in de toekomst toe te passen en is er een wetenschappelijk artikel gepubliceerd in Nature Communications.

“Het is niet alleen een schot in de roos, de nieuwe vinding is wetenschappelijk goed onderbouwd.” Dat stellen Prof. dr. Jorge Gascon, sinds kort hoogleraar aan de TU Delft en Prof. dr. ir. Michiel Makkee, sinds 25 jaar universitair hoofddocent aan de TU Delft en tevens parttime hoogleraar in Turijn op het gebied van duurzame technologie. Twee jaar geleden kwam de Universiteit van Utrecht al met een vergelijkbare katalysatortoepassing. Maar Delft claimt nu een drie keer actievere en in de meeste gevallen zelfs twintig keer actievere toepassing. Bovendien sluit het productenspectrum van Delft veel meer aan met de vraag uit de markt, zoals meer olefinen en vier keer minder methaan (een niet-gewenst bijproduct). Makkee: “Daarnaast is de stabiliteit van onze katalysator in de tijd significant beter.”
pagina 46
Proefperiode van foam-technologie is voorbij René Peters over winnen van gas uit nagenoeg lege velden op Noordzee
Proefperiode van foam-technologie is voorbij
René Peters over winnen van gas uit nagenoeg lege velden op Noordzee “De proefperiode van het toepassen van schuim in gasputten is voorbij, zowel onshore als offshore. Het is een succes gebleken. NAM was al zeer succesvol met de toepassing van de technologie aan land en Gaz de France is nu ook bezig om de technologie offshore uit te rollen. Als je 10 procent van de miljarden kubieke meters gas alsnog kunt winnen, is dat een behoorlijke hoeveelheid.” Dat zegt René Peters van TNO over het winnen van het laatste beetje gas dat nog valt te halen uit nagenoeg ‘lege’, kleine gasvelden op de Noordzee.

René Peters is binnen TNO verantwoordelijk voor kennisontwikkeling rond gastechnologie en gasinnovatie. Hij is ook verantwoordelijk voor het innovatieprogramma dat onder het topsectorenbeleid van EZ valt. Het ministerie ondersteunt kennisontwikkeling rondom gaswinning. Onderdeel hiervan is het zogenoemde foam-project. Peters: “Doelstelling van het topsectorenbeleid op het gebied van gas is te kijken hoe we in Nederland de maximale hoeveelheid gas nog kunnen winnen uit onze eigen bodem. Op een veilige en milieuvriendelijke manier natuurlijk, maar dan vooral ook kijkend naar de kleine velden in Nederland, niet zozeer het Groningen-veld. Het gaat dan zowel om kleine velden onshore als offshore. We bestuderen slimmere technologieën, zoals nieuwe exploratietechnieken op de Noordzee bijvoorbeeld. In een tweede lijn onderzoeken we hoe we bestaande velden maximaal kunnen leeg produceren.” Hij legt uit: “Normaal haal je uit een gasveld maar 70/80 soms 90 procent van het gas. We kijken naar technologieën om dat laatste restje, die 10-20 procent nog uit de grond te halen. En een derde lijn is te kijken hoe we moeilijke gasvelden kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld tight gas of schaliegas, een gasbron die mogelijk in Nederland aanwezig is. Het foam-project is iets wat onder de tweede lijn valt.”
pagina 48
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel