FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing Benelux 2014-4 19-09-2014
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Fluids Processing Benelux 2014-4
Medicijnen via robottechnologie; Beurzen: Industrial processin, WoTS, European Industrial Dairy Show; Familiebedrijf Camozzi; Siliconenspecialist BRB; etc.

Verschenen: 19-09-2014
Column Christien Nuboer Geluksgevoel
Column Christien Nuboer
Geluksgevoel De herfst is begonnen en de zomervakantie al weer lang vergeten. Althans, als u de tips van de psychologen onder het kopje ‘Hoe houd je het zomerse geluksgevoel vast’, niet volgde.

Zo schijnen veel buiten zijn, de routine doorbreken, meer family-time of een totale ommezwaai te helpen. Nou niet echt acties die in onze branche gewoon zijn. Maar goed, misschien toch het proberen waard. Nu de economie weer aantrekt, mensen makkelijker van functie wisselen en er weer licht aan het einde van de tunnel verschijnt ondanks kortende dagen, ziet de werkvloer er ook weer wat positiever uit. Of ziet u nog mogelijke verbeteringen? Gelijk aanpakken en niet laten doorsudderen helpt dus kennelijk.
pagina 3
Pivot Park Screening Centre in Oss Europese innovatiespil Sneller nieuwe medicijnen vinden met robottechnologie
Pivot Park Screening Centre in Oss Europese innovatiespil
Sneller nieuwe medicijnen vinden met robottechnologie Ongeveer anderhalf jaar geleden ging Pivot Park Screening Centre in Oss van start. Het centrum biedt universiteiten en mkb-bedrijven in Europa toegang tot technologie die tot voor kort alleen was voorbehouden aan grote farmaceutische bedrijven: het razendsnel uitvoeren van tests om te kijken welke van de honderdduizenden verschillende, chemische stoffen mogelijk effectief zijn tegen een bepaalde ziekte en een potentieel nieuw medicijn kunnen vormen. De verwachting is dat toegang tot deze technologie in combinatie met tests zowel universiteiten, mkb-bedrijven als farmaceutische bedrijven sneller op het spoor zullen zetten van nieuwe medicijnen.
pagina 10
Voeding-gerelateerd project van Ispt Minimal processing voor behoud natuurlijke nutriënten
Voeding-gerelateerd project van Ispt
Minimal processing voor behoud natuurlijke nutriënten Bijna een jaar geleden interviewde Fluids Processing directeur Tjeerd Jongsma van Ispt (Fluids Processing nr. 5, november 2013, pagina’s 16, 17 en 18) over de werkwijze van het instituut. Nu ze op de vakbeurs Industrial Processing een groot deel van het programma verzorgen, is het tijd voor een update. Dit keer gaan we dieper in op de food-activiteiten van Ispt, want een uitspraak als ‘Het wereldvoedselprobleem is vooral kwalitatief en niet zo zeer kwantitatief’ intrigeert.
pagina 14
Wots 2014: 30 september – 3 oktober 2014 Beurs wordt ondersteund met uitgebreid conferentieprogramma
Wots 2014: 30 september – 3 oktober 2014
Beurs wordt ondersteund met uitgebreid conferentieprogramma Bijna is het zover. Dan opent de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs haar poorten voor Wots 2014. Zo’n 450 exposanten hebben inmiddels ingeschreven en zo’n 16.800 m2 is netto al gevuld. Alle voorbereidingen zijn in volle gang. Voor de lezers van Fluids Processing zijn naast het gewone beursprogramma vooral de seminars Process Intensification en New Control Room van belang.
pagina 22
Directeur Marco Camozzi van gelijknamig, vijftig jaar oud Italiaans familiebedrijf ”Maken op klantwens biedt flexibility”
Directeur Marco Camozzi van gelijknamig, vijftig jaar oud Italiaans familiebedrijf
”Maken op klantwens biedt flexibility” Het begon allemaal vijftig jaar geleden in de buurt van Brescia, Lumezzane om precies te zijn. Daar bood moeder Camozzi haar huiskamer aan de sleutelende broers Attilio, Luigi en Geromino op voorwaarde dat ze geen olie op haar tapijt morsten. En, eerlijk is eerlijk, dat is nu nog zo met een heel schone fabriek voor pneumatische componenten als cilinders, ventielen, fittingen en frl. Maar inmiddels werken er 2.300 mensen bij Camozzi wereldwijd, telt het bedrijf zeventien productieplants en 75 verkooppunten, en draait het een omzet van 200 miljoen euro per jaar.
pagina 28
Siliconenspecialist BRB International installeert nieuw automatiseringssysteem In één klap Lean na ERP-implementatie
Siliconenspecialist BRB International installeert nieuw automatiseringssysteem
In één klap Lean na ERP-implementatie BRB International spoorde met value stream mapping dubbelingen, rework, onduidelijkheden en wachttijden in de bedrijfsprocessen op. Er kwamen heel wat verbeterpunten aan het licht. Feitelijk werkte het snelgroeiende BRB namelijk nog alsof er 25 werknemers waren, terwijl dat aantal inmiddels meer dan verzesvoudigd is. Met een nieuwe blauwdruk in de hand werd een ERP-selectie gestart. De consultants die demo’s van hun systemen verzorgden, waren diep onder de indruk. BRB toonde zich een meer dan gelijkwaardige gesprekspartner. Op 18 mei ging het nieuwe systeem live. Chief operations officer Tom Caris vertelt over de route daar naartoe.
pagina 32
Croda-vestiging Gouda neemt puurwaterfabriek in gebruik Ultrafiltratie en omgekeerde osmose reinigen chemisch proceswater
Croda-vestiging Gouda neemt puurwaterfabriek in gebruik
Ultrafiltratie en omgekeerde osmose reinigen chemisch proceswater Het Britse Croda is trots dat het zich al een aantal jaren mag scharen onder de honderd meest sustainable bedrijven ter wereld. Maar dat schept ook verplichtingen. Zoals bij het dochterbedrijf Croda in Gouda waar onlangs een puurwaterfabriek in gebruik werd genomen. Hier wordt effluent gezuiverd met ultrafiltratie en omgekeerde osmose. Een uitdaging waar negen maanden testen aan vooraf ging. Danny Zwakhals, Site Engineering Manager van Croda stond aan de basis.
pagina 46
‘Je kunt IT-risico’s niet vermijden maar wel leren ermee om te gaan’ Cyber security bij Dow Chemical
‘Je kunt IT-risico’s niet vermijden maar wel leren ermee om te gaan’
Cyber security bij Dow Chemical Criminelen en spionnen maken steeds handiger gebruik van internet. Wat kan een chemiebedrijf doen om pottenkijkers en inbrekers buiten de deur te houden en storingen te voorkomen? “De risico’s zijn toegenomen maar we hebben intussen geleerd ermee om te gaan en dus te beperken,” zegt Maarten de Caluwé van Dow Chemical. Hij is al tien jaar actief met cyber security en vertelt over de verschillende dreigingen en beschermingsmaatregelen.
pagina 48
Kunststof slijtlagen ter plekke mixen voor het aanbrengen Twee vaste en twee vloeistoffen op gewicht gemengd
Kunststof slijtlagen ter plekke mixen voor het aanbrengen
Twee vaste en twee vloeistoffen op gewicht gemengd De kracht van Bolidt is het ontwikkelen, produceren en toepassen van thermohardende kunststoffen. Hun kunststofsystemen vinden toepassing in naadloze en vloeistofdichte industriële vloeren, scheepsdekken, slijtlagen in de wegen- en utiliteitsbouw, sportvloeren en wandafwerkingen. Voor het aanbrengen ontwikkelde het bedrijf een machine waarin ter plekke vaste- en vloeistoffen worden gewogen en gemixt.
pagina 52
Eskens Tinting Solutions & Eskens Process Solutions Groeipotentie bij preventief onderhoud
Eskens Tinting Solutions & Eskens Process Solutions
Groeipotentie bij preventief onderhoud Eskens bestaat al sinds 1898 en dankt zijn naam aan de oprichter, legt mede-eigenaar en technisch directeur Joost Poot uit. In de hoofdvestiging in Alphen aan den Rijn werken in totaal zo’n 35 mensen. Vanwege vele ontwikkelingen en snelle groei heeft Eskens in Nederland de twee divisies (procesmachines en kleurenmengmachines, schudders en mixers) een eigen entiteit gegeven: Eskens Process Solutions BV en Eskens Tinting Solutions BV, gezamenlijk vallend onder de Eskens Groep BV.
pagina 54
Het hele schoonmaakproces van meermalen gebruikte verpakkingen uitbesteed Door filteren besparen op energiegebruik
Het hele schoonmaakproces van meermalen gebruikte verpakkingen uitbesteed
Door filteren besparen op energiegebruik Samenwerken is het nieuwe credo. In Nijkerk vonden we drie partijen die daar het goede voorbeeld in geven. De een heeft een probleem met vervuilde kratten, de ander liep al een tijdje rond met ideeën over een emballagewasstraat en de derde heeft ruimte beschikbaar. Zie daar een oplossing waar zo min mogelijk energie, tijd en geld wordt verbruikt en toch het gewenste resultaat wordt behaald. Ronald Jakobs van Limex Cleaning Solutions legt het concept uit.
pagina 56
Twee silo’s van Ocap voor levering aan tuinders Buffer vloeibare CO2 gaat in bedrijf
Twee silo’s van Ocap voor levering aan tuinders
Buffer vloeibare CO2 gaat in bedrijf “De zeshonderd aangesloten tuinders kunnen binnenkort gebruikmaken van een bufferopslag van vloeibaar CO2 door de komst van silo’s bij het terrein van Shell Pernis in Rotterdam.” Dat zegt Jacob Limbeek, directeur van Ocap, een dochteronderneming van Linde Gas Benelux die CO2 levert. Omdat er eerder soms storingen waren in de rechtstreekse aanvoer vanuit Shell en Abengoa, is de buffer van twee grote witte silo’s neergezet. Tuinders nemen via een pijpleiding CO2 af om daarmee de planten in hun kas te voeden. Bronnen van CO2 voor Ocap zijn de fabrieken van Shell en Abengoa. Bij een hapering in een van deze bronnen kan via de buffer vloeibare CO2 in de pijpleiding worden verdampt.
pagina 60
Roel Govers van Stichting Lezen & Schrijven Keurmerk voor actieve bedrijven bij laaggeletterdheid’
Roel Govers van Stichting Lezen & Schrijven
Keurmerk voor actieve bedrijven bij laaggeletterdheid’ “We willen een keurmerk voor bedrijven die actief bezig zijn met het terugdringen van laaggeletterdheid. Dat is hard nodig. Alleen al in de procesindustrie is bijna 14 procent van de medewerkers laaggeletterd, terwijl het gemiddelde 7 procent bedraagt. Laaggeletterd zijn, is soms de oorzaak van ongevallen.” Dat zegt Roel Govers, campagneleider van de Stichting Lezen & Schrijven.
pagina 64
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel