FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing Benelux 2014-1 28-02-2014
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Fluids Processing Benelux 2014-1
Toekomstperspectief Chemie; Bavaria actualiseert assets; Slibontwatering in Friesland; World of Technology en Science; etc

Verschenen: 28-02-2014
Profileren Column Christien Nuboer
Profileren
Column Christien Nuboer Mocht het u nog niet opgevallen zijn: het wordt een heftig beursjaar. Eind maart Pumps&Valves en Maintenance Antwerp; dan in de tweede week van april Hannover Messe en iets dichter bij huis Tube & Wire in DŁsseldorf. En dat allemaal in de opmars naar wat sommigen al de grootste technologiebeurs in Nederland noemen. Van 30 september tot en met 3 oktober 2014 is namelijk Jaarbeurs Utrecht het decor van zowel Industrial Processing, World of Technology & Sciences, Macropak en Industrial European Dairy Show. En dan noem ik nog maar de gemene deler en zult u nog een paar specifiek voor u van belang zijnde beurzen op uw lijstje hebben staan.
pagina 3
Nederlandse chemie heeft behoefte aan toekomstperspectief Directeur Vnci Colette Alma
Nederlandse chemie heeft behoefte aan toekomstperspectief
Directeur Vnci Colette Alma De Nederlandse chemische industrie heeft het zwaar te verduren. In het afgelopen jaar zijn hier de productie en export sterker gedaald dan gemiddeld in de industrie. Dit is het gevolg van de zwakke Europese economie, meer concurrentie vanuit het Midden-Oosten en China en meer concurrentie vanuit de Verenigde Staten op basis van goedkoop schaliegas. Kan de Nederlandse chemie dit alles overleven?
pagina 12
Goed overleg tussen productie en TD behoud van het pompenpark Bavaria actualiseert assets op alle afdelingen
Goed overleg tussen productie en TD behoud van het pompenpark
Bavaria actualiseert assets op alle afdelingen ĎAchter een lekker glas bier gaat een hele wereld schuil. Van uitgestrekte graanvelden tot het winnen van puur natuurlijk mineraalwater. Van geheime brouwprocessen tot de Ďfinishing touchí in de bottelarij. Bavaria waarborgt de uitstekende en constante kwaliteit van het bier door het gehele brouwproces in eigen beheer te behouden. Dat is uniek en daar zijn we trots op!í Zo omschrijft Bavaria het zelf. En Fluids Processing is benieuwd naar Ďhet geheim van de smidí. Ralph Carpay, Area Technician Brewery bij Bavaria in Lieshout leidt ons rond en vertelt over het monitoren van het pompproces.
pagina 18
No Pumps & Valves without Maintenance Seminarprogramma volledig afgestemd op actuele noden van bezoekers
No Pumps & Valves without Maintenance
Seminarprogramma volledig afgestemd op actuele noden van bezoekers Nog even en in Antwerp expo kan de bezoeker weer alles vinden op het gebied van pompinstallaties en uitrusting voor industriŽle processing. Tegelijkertijd vindt in de aangrenzende hallen Maintenance plaats. In totaal bieden driehonderd standhouders op 26 en 27 maart een complementair geheel. easyFairs BelgiŽ heeft het goed voorbereid. Naar aanleiding van een enquÍte onder bezoekers van vorige edities is het parallelle kennisprogramma samengesteld.
pagina 24
Hans Vogelesang van PumpSupport over energieverbruik: Wie pakt de handschoen op
Hans Vogelesang van PumpSupport over energieverbruik:
Wie pakt de handschoen op Nu de energieprijzen de pan uitrijzen, zou je verwachten dat bedrijven massaal de energiekraan dichtdraaien. Op het gebied van pompen constateert Hans Vogelesang dat daar nog weinig van te merken is. Waar een MVO-bedrijf als Bavaria (zie vorige paginaís in deze Fluids Processing) nog verder kijkt dan puur naar aanschafkosten van een pomp, is in de meeste gevallen de inkoper de beslissende man en die hoeft alleen het aankoopmoment te verantwoorden. Moeten energie-innovaties dan van de pompfabrikanten komen? Het lijkt slechts een kwestie van koppen bij elkaar steken. Maar wie neemt het voortouw?
pagina 26
Tevreden ijsmakers bij Ben & Jerry`s Hoogviskeuze ingrediŽnten doseren met een verdringerpomp
Tevreden ijsmakers bij Ben & Jerry`s
Hoogviskeuze ingrediŽnten doseren met een verdringerpomp Voor het maken van ijs gebruiken ze bij Unilever in Hellendoorn, waar ze Ben & Jerryís en Magnums maken, hoogviskeuze sauzen. Om die ingrediŽnten uit de aangeleverde drums te krijgen, valt niet mee en dat vergt een ingenieuze pomp. Inmiddels is Klaas Beishuizen, proces improvement manager bij Unilever Nederland Ola Productie BV heel wat ervaring rijker en staat er een hoog hygiŽnische en efficiŽnte vatenpomp.
pagina 28
Duurzame energieontwikkeling geeft boost aan waterstof Voortborduren op succes
Duurzame energieontwikkeling geeft boost aan waterstof
Voortborduren op succes Waterstof zal mede door de opkomst van zonne- en windenergie een steeds belangrijkere rol spelen in een duurzame energievoorziening, stelt Adwin Martens, directeur WaterstofNet. ďNu wordt bijna alle industriŽle waterstof uit aardgas geproduceerd en is de prijs ervan direct gekoppeld aan de aardgasprijs. Bij stijgende aardgasprijzen komen alternatieve productiewijzen van waterstof meer en meer in beeld.Ē Veelbelovend is de betrokkenheid van de industrie en de waardeketen bij de technologieontwikkelingen. Investeringen leiden bovendien tot nieuwe (onderzoek)projecten en investeringen. Europa stimuleert dit alvast met 1,4 miljard euro van 2014 tot 2020.
pagina 30
Met de neus op waterefficiency membraantechnieken maken furore
Met de neus op waterefficiency
membraantechnieken maken furore Een zo groot mogelijk hergebruik van proceswater blijft de ultieme ambitie in de industrie. Elke druppel telt mee in de portemonnee. Degene die de meest energiezuinige en meest efficiŽnte technologie levert, is spekkoper. Impressie van de innovaties in de industriŽle waterzuivering. Koploper blijft de zich razendsnel ontwikkelende membraantechnologie.
pagina 34
Slibontwatering in Friesland streeft naar hoogste droge-stofgehalte Weeftechniek eureka voor persdoek
Slibontwatering in Friesland streeft naar hoogste droge-stofgehalte
Weeftechniek eureka voor persdoek Bij de slibontwatering van Wetterskip Frysl‚n krijgen ze slib binnen van 28 rioolwaterzuiveringsinstallaties (rwziís). Wat de uitdagingen zijn om daar zo goed mogelijk droge stof van te maken, vertelt Sietze Slump, hoofdklaarmeester in Heerenveen.
pagina 38
Van laboratorium naar pilot in de voedingsmiddelenindustrie Bioplastic uit afvalwater
Van laboratorium naar pilot in de voedingsmiddelenindustrie
Bioplastic uit afvalwater ďWe denken uit afvalwater goed bioplastic te kunnen maken en zijn dat nu in de praktijk verder aan het onderzoeken bij chocoladerepenfabriek Mars in Veghel.Ē Aan het woord is Robbert Kleerebezem, universitair docent bij de afdeling biotechnologie van de TU Delft. De universiteit werkt in het onderzoek samen met het bedrijf Paques uit Balk, dat nog meer projecten op dit terrein onder zijn hoede heeft.
pagina 40
Van 30 september tot en met 3 oktober 2014 Jaarbeurs in teken van technologie Het gebeurt in Utrecht
Van 30 september tot en met 3 oktober 2014 Jaarbeurs in teken van technologie
Het gebeurt in Utrecht Het lijkt even wennen, de IndustriŽle Week is er namelijk echt niet meer. Wat niet verandert zijn Industrial Processing en Macropak, althans wat betreft naam, verder treft u er natuurlijk de allernieuwste ontwikkelingen op uw vakgebied. Ze verhuizen ook naar de andere kant van de centrale gang in de Jaarbeurs Utrecht. Parallel eraan vinden tegelijkertijd de Industrial
pagina 44
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel