FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing Benelux 2013-5 31-10-2013
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Fluids Processing Benelux 2013-5
Milena-technologie; Aquatech; Open innovatie; Waterdesinfectie; Drinktec 2013; Pumps&Valves; Procesverbetering; etc

Verschenen: 31-10-2013
Groen, groener, groenst Column Christien Nuboer
Groen, groener, groenst
Column Christien Nuboer Soms moet je er van gruwelen: duurzaam en groen te pas en te onpas gebruikt. Maar aangezien er nog een hele wereld te winnen is, doe ik het toch maar weer een keer. Bovendien kwam ik het de laatste maanden ook heel vaak in positieve zin tegen. Zoals initiatieven om even na te denken tijdens het ontwerpen van een nieuw product over welke stoffen je nog wel kunt gebruiken. Of wat dacht u van stoffen zo gebruiken dat ze na het ‘eerste’ gebruik makkelijk te scheiden zijn voor hergebruik? Design for Recycling noemt de Nvmp dat.
pagina 3
Sustainability Index is onduidelijk Marjan Minnesma van stichting Urgenda
Sustainability Index is onduidelijk
Marjan Minnesma van stichting Urgenda Onlangs verscheen de nieuwe Dow Jones Sustainability Index, een duurzaamheidsgraadmeter van bedrijven. In Nederland staan bedrijven als AkzoNobel en AirFrance/KLM bovenaan wat betreft duurzaamheid. Unilever en Philips zijn iets teruggevallen. “Als je op de tweede plaats staat, ben je nog steeds erg goed bezig”, stelt Marjan Minnesma, directeur van stichting Urgenda. “Probleem is dat die index maar een deel van de werkelijkheid meeneemt.”
pagina 14
Over open innovatie en vruchtbare samenwerking Ispt op stoom
Over open innovatie en vruchtbare samenwerking
Ispt op stoom Via Institute for Sustainable Process Technologie (Ispt) werken bedrijven, universiteiten en kennisinstituten op het gebied van procestechnologie sinds drie jaar samen aan het ontwikkelen van vernieuwende technologie om processen schoner en energie-efficiënter te maken en hiermee ook de Nederlandse industrie aan een betere concurrentiepositie te helpen. Directeur Tjeerd Jongsma verklaart het succes van deze open innovatie.
pagina 16
Licentieovereenkomst tussen ECN en Royal Dahlman Wereldwijde vermarkting Milena-technologie
Licentieovereenkomst tussen ECN en Royal Dahlman
Wereldwijde vermarkting Milena-technologie Er ligt wereldwijde toepassing in het verschiet voor de door Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) ontwikkelde Milena-technologie. De technologie kan worden gebruikt om groen aardgas, elektriciteit of vloeibare brandstoffen te produceren uit afval en biomassa. ECN sloot onlangs een licentieovereenkomst met Royal Dahlman dat de technologie in verschillende landen en projecten gaat inzetten.
pagina 22
Drank- en verpakkingstechnologievakbeurs overtreft de verwachtingen Drinktec 2013 integreert verwerken en verpakken
Drank- en verpakkingstechnologievakbeurs overtreft de verwachtingen
Drinktec 2013 integreert verwerken en verpakken Een bezoek aan de belangrijkste drank- en verpakkingstechnologiebeurs in München was ook dit keer weer de moeite waard. De draaiende machines geven de Drinktec dynamiek. Verpakken wordt steeds meer geïntegreerd met verwerken.
pagina 24
Tweede Pumps & Valves Rotterdam geprezen om kwaliteit Een branchebrede update
Tweede Pumps & Valves Rotterdam geprezen om kwaliteit
Een branchebrede update Een week na twee dagen Ahoy maakt easyFairs tevreden de stand op: 2.500 bezoekers verdeeld over beide beurzen en deelnemers spraken vooral hun waardering uit voor de kwaliteit. Sommigen waren zo enthousiast dat ze meteen inschreven voor de volgende editie over twee jaar.
pagina 34
Waterdesinfectie op duurzame wijze Accuraat doseren en sterkere behoefte aan monitoring
Waterdesinfectie op duurzame wijze
Accuraat doseren en sterkere behoefte aan monitoring Wereldwijd, maar ook in Nederland, wordt gevreesd voor watertekorten. Er is sprake van verzilting, oppervlaktewater/ afvalwater raakt meer en meer verontreinigd met bijvoorbeeld medicijnen/hormonen. Hergebruik is weer heel actueel, zeker nu de overheid heeft aangekondigd de waterbelasting te verhogen. Voor hergebruik heeft de markt behoefte aan een juiste desinfectiemethode. Daarvoor staat een aantal methoden ter beschikking.
pagina 36
24ste Aquatech Rai Amsterdam Wateroplossingen  voor een groene economie’
24ste Aquatech Rai Amsterdam
Wateroplossingen voor een groene economie’ 850 exposanten uit 45 landen. Tweeduizend innovatieve nieuwe producten en zeventig aanmeldingen voor de Aquatech Innovation Award. Ook nog vijftig parallellezingen. Kortom, reden genoeg om van 5 tot en met 8 november 2013 een kijkje te nemen in de Rai in Amsterdam. De beurs is altijd internationaal georiënteerd en gaat gepaard met een compleet waterprogramma in het teken van de Internationale Waterweek.
pagina 39
Procesverbetering is een continu proces bij Sappi Group Ruimte, richting en alignment bij toepassing Lean
Procesverbetering is een continu proces bij Sappi Group
Ruimte, richting en alignment bij toepassing Lean “Je kunt als leidinggevende nog zoveel bedenken, de oplossing ligt vaak op de werkvloer”, stelt Bart van Dijk, Continuous Improvement (CI) Expert bij Sappi. Acht jaar geleden startte deze papierproducent met een cultuurverandering. Sindsdien is procesverbetering niet iets wat af en toe door consultants gebeurt maar iets wat iedereen voortdurend doet als onderdeel van het dagelijkse werk. De kar werd daarbij nog te vaak getrokken door een CI-Expert zoals Van Dijk, en niet door iemand op de werkvloer. Daarom is inmiddels een on the job trainingsprogramma opgezet, voor alle operationeel leidinggevenden. Bovendien kreeg het verbeterprogramma meer richting, zodat Lean-projecten op verschillende afdelingen elkaar niet tegenwerken.
pagina 42
Terugval van verschepen ruwe olie Afname overslag massagoed in haven
Terugval van verschepen ruwe olie
Afname overslag massagoed in haven De goederenoverslag in de Rotterdamse haven daalde het eerste halfjaar met 0,9 procent ten opzichte van het eerste halfjaar 2012. Vooral ruwe olie werd minder verscheept. Andere sectoren konden dit onvoldoende compenseren.
pagina 46
Meer vraag naar kleine installaties voor decentrale productie Johan ter Harmsel, directeur van Zeton in Enschede
Meer vraag naar kleine installaties voor decentrale productie
Johan ter Harmsel, directeur van Zeton in Enschede “Er is steeds meer vraag naar relatief kleine productieinstallaties. Met die installaties kan een bedrijf op specificatie produceren voor individuele klanten. In plaats van één grote fabriek heeft de producent dan een aantal kleine fabrieken ter grootte van demonstratiefabrieken die commercieel produceren”, zegt Johan ter Harmsel, directeur van Zeton in Enschede.
pagina 48
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel