FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing Benelux 2013-4 19-09-2013
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Fluids Processing Benelux 2013-4
Vakbeurs Pumps & Valves Rotterdam

Verschenen: 19-09-2013
Leiderschap Column Christien Nuboer
Leiderschap
Column Christien Nuboer Toevallig kreeg ik onlangs een sheet onder ogen van de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) over leiderschap en de regierol. Daarin de tegenstelling Steve Jobs of Nelson Mandela. Enig idee wie u wilt zijn? Wel grappig nu ik onlangs de biografie van de eerste las en deze maand ook de film rondom zijn leven in de Nederlandse bioscoop verscheen. Hij had wat eigenaardige trekjes en echt verwant voel ik me niet met hem. Jaloers?
pagina 3
Gepatenteerde technologie bespaart  op water, energie en chemie World Economic Forum onderscheidde Voltea als Technology Pioneer 2013
Gepatenteerde technologie bespaart op water, energie en chemie
World Economic Forum onderscheidde Voltea als Technology Pioneer 2013 Voltea ontwikkelde een innovatieve, efficiënte technologie voor onder meer het ontzouten en ontharden van water. Uniek is de gepatenteerde combinatie van elektrochemische en membraantechnologie, waardoor ook (selectieve) scheiding van andere componenten mogelijk is, benadrukt directeur R&D Bert van der Wal. “Capacitieve deïonisatie heeft legio potentiële toepassingen.” Sinds april 2012 is hij buitengewoon hoogleraar elektrochemische waterbehandeling aan Wageningen Universiteit, mede gefinancierd door Voltea BV.
pagina 12
Rockwell komt met tool voor berekenen van Performance Level Compleet overzicht veiligheidsbesturing
Rockwell komt met tool voor berekenen van Performance Level
Compleet overzicht veiligheidsbesturing Machinebouwers hebben dankzij Europese wetgeving op het gebied van machineveiligheid het nodige te doen. Om voldoende ‘grond voor een vermoeden van overeenstemming’ met de machinerichtlijn te bieden, moeten machinebouwers zorgen voor een uitgebreid pakket maatregelen. Met als hoogtepunt de bepaling van het Performance Level of PL. Om hen daarbij te helpen is er nu een interessante softwaretool van Rockwell Automation.
pagina 16
Diervoederspecialist Daavision streeft uiterste nauwkeurigheid na met dosering Natte en droge ingrediënten afwegen  met dezelfde apparatuur
Diervoederspecialist Daavision streeft uiterste nauwkeurigheid na met dosering
Natte en droge ingrediënten afwegen met dezelfde apparatuur Daavision in Oss is specialist in het ontwikkelen en fabriceren van additieven op natuurlijke basis voor diervoeders. Dat gebeurt duurzaam en op basis van organische vetzuren. Een belangrijke doelstelling van Daavision is het verbeteren van het welzijn van dieren. Zo maakt het bedrijf zich sterk om de biggensterfte te verminderen, wil het afnemend gebruik van medicijnen zoals antibiotica stimuleren en het immuunsysteem van jongvee verbeteren. Dat vraagt om betrouwbaarheid en een constante kwaliteit van de additieven waarbij aan de hoogste eisen wordt voldaan. Alle ingrediënten worden zorgvuldig afgewogen en zijn herleidbaar
pagina 18
Stimulerende overheidsregeling helpt onderwaterturbine in het zadel Van Oosterschelde tot Nepaleze  stroomvoorziening
Stimulerende overheidsregeling helpt onderwaterturbine in het zadel
Van Oosterschelde tot Nepaleze stroomvoorziening De ontwikkeling van de onderwaterturbines kostte Tocardo meer dan acht jaar, maar inmiddels zijn de eerste modellen productierijp. De Nederlandse waterturbines wekken energie op in rivieren en bij getijdenstromen zonder dat daarvoor stuwdammen nodig zijn. Hierdoor kunnen de turbines in veel delen van de wereld voorzien in stroomvoorziening.
pagina 22
2 en 3 oktober Ahoy Rotterdam Pumps & Valves Grote groei voor tweede editie in Nederland
2 en 3 oktober Ahoy Rotterdam Pumps & Valves
Grote groei voor tweede editie in Nederland Bas van Gent, Group Exhibition Director Nederland van easyFairs toont zich tevreden. Achterover leunen kunnen hij en zijn team nog niet. Als 2 en 3 oktober voorbij zijn, blijkt pas of ook de bezoekers met alle nieuwe nevenprogramma’s tevreden zijn.
pagina 26
Eerste onderzoeksprojecten van start Methanisering, onthoud dat woord!
Eerste onderzoeksprojecten van start
Methanisering, onthoud dat woord! Methanisering, onthoud dat woord! Wat bedoeld is om overtollige wind- en zonne-energie op te slaan in het gasnet, zou wel eens uit kunnen monden in een fijnchemie nieuwe stijl. De route van waterstof naar methaan en methanol lijkt veelbelovend. De eerste consortia voor de ontwikkeling van industriële processen zijn inmiddels een feit.
pagina 32
Samenwerking TNO en Russische partner: ‘Demonstratieproject voor voorkomen  affakkelen gas’
Samenwerking TNO en Russische partner:
‘Demonstratieproject voor voorkomen affakkelen gas’ “Dit proces is een hele mooie oplossing voor het affakkelen van gas als bijvangst van opgepompte olie. We staan op het punt een demonstratieproject te beginnen, zodat over enkele jaren het proces een commerciële rollout kan krijgen.” Dat stelt Earl Goetheer, principal scientist bij het kennisinstituut TNO, verantwoordelijk voor het domein ‘gas treatment’. Daar valt ook de oplossing voor het affakkelen van gas onder.
pagina 36
Conclusie FHI-bijeenkomst 14 mei 2013 ‘Industrial Ethernet houdt de industrie bezig’
Conclusie FHI-bijeenkomst 14 mei 2013
‘Industrial Ethernet houdt de industrie bezig’ Er zijn nog veel vragen over de inzet van Industrial Ethernet (IE) binnen de industrie. Een groep van meer dan honderd bezoekers en een dertiental standhouders, bogen zich 14 mei over vraagstukken rond IE. Ronald ten Boden, werkzaam binnen de Federatie van Technologie Branches (FHI), had gezamenlijk met de dertien deelnemers en zijn collega’s binnen industriële automatisering de bijeenkomst ‘Industrial Ethernet 2013’ vormgegeven.
pagina 38
Vertrouwen van burger herstellen Openbaarheid van CIN-meldingen  Rijnmond
Vertrouwen van burger herstellen
Openbaarheid van CIN-meldingen Rijnmond “Met de openbaarheid van CIN-meldingen willen we het vertrouwen van de burger voor ons winnen.” Dat zegt Maarten de Hoog, werkzaam als hoofd Haven en Industrie bij de Dcmr, verantwoordelijk voor vergunningverlening, toezicht en handhaving en operationele taken voor de grote bedrijven in het Rijnmondgebied. Dcmr is de Milieudienst Rijnmond, het uitvoeringsorgaan van de gemeenschappelijke regeling van provincie en gemeenten. Enkele maanden geleden kwam die in opspraak door het vermeende falende toezicht bij Odfjell.
pagina 42
Biobased: groenste en meest rendabele techniek gevraagd Chemie van de lange adem
Biobased: groenste en meest rendabele techniek gevraagd
Chemie van de lange adem De horizon van de biobased economie is geschetst. De overgang van oil-based naar plantaardige grondstoffen is in volle gang. Maar hoe realistisch is de route naar biobased en levert het al commercieel haalbare producten op? De biobased-technologie wordt met groot elan ontwikkeld maar het aantal toepassingen om mee te pronken, groeit langzaam. DSM en Wageningen Universiteit vertellen.
pagina 44
Air Products rolt veiligheidsbeleid uit in haar supply chain ‘Veiligheid staat op één, niet de productie  en niet de winst’
Air Products rolt veiligheidsbeleid uit in haar supply chain
‘Veiligheid staat op één, niet de productie en niet de winst’ “Voor ons is niets belangrijker dan veiligheid, niet de productie en niet de winst”, benadrukt Milan Patel, Europees SHE-manager bij Air Products. “Veiligheid is deel van onze bedrijfscultuur.” Om alle ongevallen te voorkomen wil de gasleverancier haar veiligheidsbeleid door de supply chain uitbreiden. De grootse uitdaging is dat de wereld niet stil staat. Dit betekent voortdurend nieuwe technologieën en procedures ontwikkelen. Lieve De Paepe vult Milan Patel aan vanuit haar functie als Operational Technical Support Manager binnen Air Products.
pagina 48
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel