FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing Benelux 2013-3 30-05-2013
Blader door de digitale editie van het complete magazine
Fluids Processing Benelux 2013-3
LNG; Drinktec 2013; Emulco en Basf; Nanocoating op waterbasis; Zakendoen in Turkije; Milk Prism membraan; Vakbeurs Pumps & Valves; etc

Verschenen: 30-05-2013
Veiligheid Column Christien Nuboer
Veiligheid
Column Christien Nuboer VNCI-directeur Colette Alma verwoordde het heel treffend in haar column in Chemie Magazine van april jl. Het nieuws komt niet altijd even objectief binnen. Er gebeurt achter de schermen heel wat maar elke misstap wordt aangegrepen om te vertellen wat er allemaal mis is. Vervolgens verongelukte er een trein in BelgiŽ die daar voor Nederlands, dichtbevolkt grondgebied had doorkruist. De landelijke discussie laaide weer op. Goed natuurlijk, maar of die altijd even zuiver wordt gevoerd? Aan ons de taak om u zo breed mogelijk te informeren. Over regels maar ook over hoe anderen daaraan proberen te voldoen. Over wat er in de diverse branches speelt.
pagina 3
LNG lijkt niet te stuiten Hoge verwachtingen ondanks gebrekkige regelgeving en hoge prijzen in AziŽ
LNG lijkt niet te stuiten
Hoge verwachtingen ondanks gebrekkige regelgeving en hoge prijzen in AziŽ LNG is booming, met name bij koploper Nederland. De ambities met de schone transportbrandstof gaan ver. Een Green Deal tussen overheid en LNG-keten heeft als doel binnen twee jaar tijd de motoren van honderden schepen en vrachtwagens op vloeibaar aardgas te laten draaien. De verwachtingen zijn hooggespannen. Ook al blijft de nodige regelgeving achter, vordert de bouw van bunkerstations voor schepen langzaam en zijn de LNG-prijzen in AziŽ extreem hoog.
pagina 12
Drinktec 2013 focust op waardeketen íGo with the flowí centraal op drankentechnologievakbeurs
Drinktec 2013 focust op waardeketen
íGo with the flowí centraal op drankentechnologievakbeurs Van 16 tot en met 20 september 2013 is in Messe MŁnchen de vierjaarlijkse internationale drankentechnologievakbeurs Drinktec. Op de beursvloer draait het om de gehele waardeketen, van grondstof tot verpakt product, inclusief de marketing, verduidelijkt beursdirecteur Petra Westphal. ďDit laatste is nieuw, net als de aandacht voor ingrediŽnten en drankconcepten.Ē
pagina 16
Emulco en Basf bundelen hun krachten Breed inzetbare viskeuze polymeer voortaan verkrijgbaar als wateremulsie
Emulco en Basf bundelen hun krachten
Breed inzetbare viskeuze polymeer voortaan verkrijgbaar als wateremulsie Het Gentse chemiebedrijf Emulco maakte het mogelijk om met een technologische innovatie viskeus polyisobuteen in een vloeibare wateremulsie te gieten. Chemische solventen blijven achterwege zodat de oplossing ook duurzaam is. Door de herformulering is dit veelzijdige polymeer met de merknaam AquaPIB niet alleen heel gemakkelijk verder te verwerken door andere industrieŽn, maar ontstaan ook nieuwe toepassingen, vertelt CEO Jean Vanhoebost.
pagina 18
Nanocoating op waterbasis blijkt efficiŽnte schoonmaakoplossing Wild heeft sapspetters onder controle
Nanocoating op waterbasis blijkt efficiŽnte schoonmaakoplossing
Wild heeft sapspetters onder controle Om het schoonmaken net iets te vereenvoudigen en te verbeteren, bracht sapfabrikant Wild in Amsterdam als een van de eerste food-gerelateerde bedrijven Environ-X aan op wanden en vloeren. Michiel van Rooijen, senior Quality Assurance CoŲrdinator: ďVooral in zoín nat en ruw proces als het onze bestaat er grote kans op schimmels. Maar nu zoín twee jaar na het aanbrengen en het regelmatig monitoren, merken we dat we de microbiŽle belasting drastisch hebben kunnen verlagen. Het is geen wondermiddel maar het helpt wel.Ē
pagina 20
Tom Pruymboom van Jongia over hun ervaringen met zakendoen in Turkije ĎGeluk en een grote  gunfactorí
Tom Pruymboom van Jongia over hun ervaringen met zakendoen in Turkije
ĎGeluk en een grote gunfactorí Het Financieele Dagblad becijferde onlangs dat Turkije met een groeipercentage van 8,5 procent zowel in 2011 als in 2012 na China het snelst groeiende land ter wereld is. Met een 17de plaats op de ranglijst van de wereldeconomie lijkt het Nederland zelfs voorbijgestreefd. Een land om terdege rekening mee te houden dus en waar volgens kenners voor het Nederlandse mkb nog van alles te halen is. Waar die kansen liggen, vertelden commercieel directeur Tom Pruymboom van Jongia in Leeuwarden en zijn Turkse handelspartner Yalin Akin, General Manager van DŁzlem Metal uit Istanboel onlangs
pagina 24
Membranen voor waardevolle  verwerking Melkeiwitten blijven intact met Milk Prism
Membranen voor waardevolle verwerking
Melkeiwitten blijven intact met Milk Prism Onderzoekers en technologen van FrieslandCampina hebben een technologie ontwikkeld, Milk Prism geheten, waarmee het mogelijk is om waardevolle componenten met behulp van membranen rechtstreeks uit melk te halen. Hierbij blijven componenten als eiwitten veel beter in tact en is er ook meer ruimte om bij het verwerken van de melk tot de gewenste productstromen te komen. Ynte de Vries, R&D Manager Proteins van FrieslandCampina vertelt over de nieuwe mogelijkheden van Milk Prism.
pagina 26
Sterke groei vakbeurs Pumps & Valves Nederlandse editie 2 en 3 oktober in Ahoy Rotterdam
Sterke groei vakbeurs Pumps & Valves
Nederlandse editie 2 en 3 oktober in Ahoy Rotterdam Ahoy Rotterdam is op 2 en 3 oktober 2013 dť strategische locatie voor de enige Nederlandse componentenbeurs: Pumps & Valves. De Nederlandse editie van de vakbeurs voor technologie en innovatie in industriŽle pompen, kleppen, afsluiters, filters, roerders en pijpleidingsystemen. Pumps & Valves biedt professionals een overzicht van de complete procesindustrie. Het aantal deelnemers is enkele maanden voor opening al groter dan tijdens de editie in 2011. Opnieuw een bevestiging vanuit de markt voor deze mogelijkheid informatie op te doen van alle brancheontwikkelingen en kennis te maken met een gevarieerd aanbod van deelnemers binnen de procesindustrie
pagina 34
Biobased ontwikkelingen nemen  hoge vlucht Vnci initieert onderzoek naar stand van zaken
Biobased ontwikkelingen nemen hoge vlucht
Vnci initieert onderzoek naar stand van zaken Van de bedrijven die zijn aangesloten bij de Vnci is naar schatting 76 procent wereldwijd betrokken bij de productie van biobased chemicaliŽn en materialen, of anders bij onderzoek naar biobased producten en processen. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van Vnci, Agentschap NL en het onderzoeksbureau CE Delft. Centrale vraag was in hoeverre de Nederlandse chemiebedrijven al zijn overgestapt op biobased grondstoffen en hoe specifiek de informatie is die ze daarover publiceren.
pagina 40
Flow, Analyse & Control show 11 en 12 juni in Gorinchem Kennisoverdracht en innovaties
Flow, Analyse & Control show 11 en 12 juni in Gorinchem
Kennisoverdracht en innovaties Op dinsdag 11 en woensdag 12 juni 2013 vindt de Flow, Analyse & Control show plaats in de Evenementenhal Gorinchem. U kunt zich op die dagen laten onderdompelen in kennis over instrumentatie, automatisering en optimalisatie van de processen in uw industrie. Het gevarieerde lezingenprogramma gaat in op actualiteiten uit verschillende markten en toepassingsgebieden. De kracht van dit podium ligt in de samenwerking van een groot aantal leveranciers, waardoor in de presentaties zowel deskundigheid als onafhankelijkheid worden benadrukt.
pagina 42
Isoleren van tanks in tankterminals StrategieŽn voor CO2 -reductievoor de toekomst
Isoleren van tanks in tankterminals
StrategieŽn voor CO2 -reductievoor de toekomst De mondiale CO2-uitstoot steeg de afgelopen jaren spectaculair en neemt naar verwachting tot 2050 toe met maximaal 90 procent als de industriŽle uitstoot niet wordt beteugeld. Dit berekende het International Energy Agency in haar Energy technology perspectives. Onder druk van de ambitieuze Ď20-20-20í-doelstelling van de EU zijn operators van tankterminals steeds intensiever op zoek naar doelmatige isolatiesystemen om de kosten te beperken en zich voor te bereiden op nieuwe wetgeving. Peter Boon, application manager tankterminals van Pentair Thermal Management, bespreekt in dit artikel verschillende isolatieoplossingen waarmee tankoperators effectief energiekosten kunnen verlagen en de CO2 -uitstoot kunnen reduceren.
pagina 44
Nog veel onduidelijkheden in nieuwe registratiesysteem chemische stoffen ĎReach doodsteek voor mkbí
Nog veel onduidelijkheden in nieuwe registratiesysteem chemische stoffen
ĎReach doodsteek voor mkbí ďReach is de doodsteek voor veel mkb-bedrijven.Ē Dat stelt Peter Steetskamp van het bedrijf WTC Products in Zoeterwoude. ďHet mkb moet veel geld betalen voor het laten registreren van stoffen en dat is bijna niet op te brengen.Ē Volgens Steetskamp krijgt het mkb in de chemische industrie het dit jaar daardoor erg moeilijk.
pagina 48
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel