FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing Benelux 2012-5
XCaliber: leer- en werkomgeving; Procesveiligheid; Rotterdamse haven; ISO-normen; Nabeschouwing IP2012; Waterstoftechnologie; etc

Verschenen: 30-10-2012
Meer met minder Column Christien Nuboer
Meer met minder
Column Christien Nuboer Voor velen lijkt ‘meer met minder’ in deze tijd wel een reden om personeel te ontslaan maar het is ook het credo dat ons door de huidige crisis moet loodsen. Het vormde overigens ook een rode draad over de ‘vloer’ van de belangrijkste, Nederlandse beurzen in onze branche de afgelopen weken. Dan gaat het voornamelijk over energie. Vooral het gedeelte aandrijven en besturen komt met de ene na de andere noviteit onder het motto meer met minder. Ongeveer tegelijkertijd,
pagina 3
XCaliber: leer- en werkomgeving Mini EuroLoop vol procesinstrumentatie om te oefenen
XCaliber: leer- en werkomgeving
Mini EuroLoop vol procesinstrumentatie om te oefenen In Dordrecht werd vorige maand XCaliber geopend in de Duurzaamheidsfabriek op het Leerpark aldaar. Dit samenwerkingsverband van bedrijfsleven en onderwijs biedt (startende) ondernemers, groene investeerders en jong technisch talent een plek om elkaar te ontmoeten, te testen, maar vooral kennis uit te wisselen. Er is een techniekhal, er zijn ateliers, bedrijfsruimtes en ontmoetingsplekken. Flowcenter realiseerde er een testcircuit voor vloeistof en gas.
pagina 11
Grip op procesveiligheid Achterliggende factoren van incidenten vaak niet onderzocht
Grip op procesveiligheid
Achterliggende factoren van incidenten vaak niet onderzocht Een bedrijf sluiten omdat het bluswatersysteem niet in goede staat is, getuigt niet van de juiste focus op procesveiligheid. De recente gebeurtenissen rond tankopslagbedrijf Odfjell en de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk vorig jaar nopen tot een hernieuwde kijk op veiligheid in de chemische industrie. Twee deskundigen aan het woord.
pagina 12
Toename overslag Rotterdamse haven in eerste halfjaar Markt olieproducten groeit
Toename overslag Rotterdamse haven in eerste halfjaar
Markt olieproducten groeit In de eerste helft van 2012 is in de Rotterdamse haven 222 miljoen ton goederen overgeslagen, 3,2% meer dan in de eerste helft van 2011. De aanvoer steeg met 1% tot 155 miljoen ton en de afvoer met 8% tot 66 miljoen ton. De overslag van massagoed nam 5% toe tot 147 miljoen ton. De overslag van ruwe olie steeg met 10%, minerale olieproducten met 14%, overig nat massagoed met 6%. Dat meldt het Havenbedrijf Rotterdam.
pagina 16
Steeds meer ISO-normen Bedrijven zien soms door het bos de bomen niet meer
Steeds meer ISO-normen
Bedrijven zien soms door het bos de bomen niet meer Bedrijven krijgen het gevoel overspoeld te worden door de aanwas van ISO-normen. En hoe weet je nou welke je wel moet volgen en welke je eventueel links kunt laten liggen. Volgens consultant Tijs Koerts valt de onoverzichtelijkheid wel mee. Hij beaamt dat een en ander wel duidelijker kan. Koerts benadrukt de waarde van het ISO-certificaat als kwaliteitsborging, maar erkent dat bedrijven zelf de interne procedures mogen beschrijven en vaststellen.
pagina 20
Industrial Processing 2012 trekt meer bezoekers dan vorige editie Een branche die springlevend is
Industrial Processing 2012 trekt meer bezoekers dan vorige editie
Een branche die springlevend is Met een ferme druk op een grote rode knop opende duurzaam ondernemer Ruud Koornstra (CEO van Tendris) op dinsdag 2 oktober de Industriële Week van 2012. De grootste uitdaging ligt volgens hem in het terugdringen van verspilling. Een uitdaging die hij vergeleek met de oproep van president Kennedy in 1961 om binnen vijf jaar de eerste man op de maan te laten lopen. En zie nu waar we staan. De toon voor de Industriële Week leek gezet. Overigens sprong vooral het procesindustriegedeelte er positief uit. Iets wat VNU Exhibitions aangrijpt om in 2014 nog meer innovaties te genereren.
pagina 24
Hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen doceert waterstoftechnologie Leren via internet en proefinstallaties
Hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen doceert waterstoftechnologie
Leren via internet en proefinstallaties Acht technische hogeronderwijsinstellingen in Zuid-Nederland en Vlaanderen zijn in september vanuit het WaterstofNetprogramma gestart met meer onderwijs over de verschillende facetten van waterstof als energiedrager. Internet speelt met de ontwikkeling van nieuwe leermodules hierin een centrale rol. Ook werden proefinstallaties aangeschaft voor de nodige praktijkervaringen. Onderwijsprogramma coördinator Jack Theunisz van Zuyd Hogeschool licht een en ander toe.
pagina 28
Valve World Expo 2012 in Düsseldorf Een duidelijke groei vergeleken bij 2010
Valve World Expo 2012 in Düsseldorf
Een duidelijke groei vergeleken bij 2010 Van 27 tot en met 29 november aanstaande opent Valve World Expo 2012, de internationale vakbeurs voor industriële armaturen, alweer voor de tweede keer haar deuren op het beursterrein in Düsseldorf. Samen met de begeleidende conferentie, Valve World Conference 2012, vormt dit evenement volgens de organisatie een topevenement voor de branche van de industriële afsluiters en armaturen.
pagina 32
PKS Thermpipe productwinnaar van GWWNoviteitenprijs 2012 PKS Thermpipe voor terugwinnen warmte
PKS Thermpipe productwinnaar van GWWNoviteitenprijs 2012
PKS Thermpipe voor terugwinnen warmte “Ons doel is om tot een kostendekkende riool- of proceswaterexploitatie te komen, zowel bij huishoudens als in de procesindustrie.” Dat zegt Hans van Arnhem, technisch adviseur voor de firma Frank GmbH en in die hoedanigheid in Nederland actief in de rioleringsmarkt en in de industriemarkt. Hij vertegenwoordigt onder meer kunststof wikkelbuis producten en diverse appendages zoals putten, kleppen en dergelijke die in de leidingsystemen ingebouwd kunnen worden. Daaronder valt ook de PKS Thermpipe.
pagina 40
FHI breekt lans voor techniekonderwijs op HET Instrument ‘Consumptie van techniek is aantrekkelijk, maar niet het maken er van’
FHI breekt lans voor techniekonderwijs op HET Instrument
‘Consumptie van techniek is aantrekkelijk, maar niet het maken er van’ Van 25 tot en met 28 september ontvingen de ongeveer 350 exposanten van HET Instrument 12.648 bezoekers. Duizend personen bezochten ook de seminars in het conferentieprogramma parallel aan de beurs. Een van die seminars had als titel ‘Opleidingen & Trainingen in de Procesindustrie’ waarmee FHI aangeeft vol in te zetten op de werving van meer aanmeldingen voor technische opleidingen en een kwalitatief hoogstaande uitstroom vanuit deze opleidingen.
pagina 42
‘Crisis biedt kansen voor Waterstromen Directeur Gijs van Selm:
‘Crisis biedt kansen voor Waterstromen
Directeur Gijs van Selm: De economische crisis biedt kansen voor een bedrijf als Waterstromen. Dat zegt Gijs van Selm, directeur van Waterstromen, een bedrijf in Lochem dat zich bezighoudt met de langjarige exploitatie van industriële afvalwaterzuiveringsinstallaties. Het ontzorgt bedrijven van hun afvalwaterzuivering en wat daarbij komt kijken.
pagina 46
Eerste groengasinstallatie van GtS in Nederland Biogas van aardgaskwaliteit
Eerste groengasinstallatie van GtS in Nederland
Biogas van aardgaskwaliteit Gastreatment Services heeft onlangs een installatie in gebruik genomen die biogas onttrekt aan een voormalige stortplaats in Haarlem. De installatie zet dit biogas om in groen gas van aardgaskwaliteit en in vloeibaar CO2. De hoeveelheid aardgas is goed voor het gebruik van ongeveer vijfhonderd huishoudens. Het project draait zonder subsidie.
pagina 48
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel