FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing Benelux 2012-2
Chemie en onderwijs; IP 2012; Brandstofcel; Beurzen Pumps & Valves en Maintenance; Biogas uit proceswater; Algen; etc;

Verschenen: 04-04-2012
Mestlucht Column Christien Nuboer
Mestlucht
Column Christien Nuboer 1 februari. Het zal niet direct bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar wij die in het buitengebied wonen weten: mest rijden. Vanaf begin februari mogen namelijk de boeren hun volle mestkelders weer uitspreiden over hun akkers. Dit jaar werd het door de vorst even wat later, maar half februari was de geur herkenbaar. Houd me te goede, het hoort er nou eenmaal bij als je in de Nederlandse weilanden woont, maar ik kijk er niet naar uit. En hoewel uitrijden tegenwoordig betekent injecteren, is de lucht er niet minder om. Toch heeft die stalmest ook zijn goede kanten. Denk maar aan de biogasinstallaties die bij boeren de grond uitschieten.
pagina 3
Nelo Emerencia van VNCI duidt trendbreuk naar markt- en vraaggestuurd onderwijs Chemiebedrijven willen onderzoekers en ingenieurs met meer vaardigheden
Nelo Emerencia van VNCI duidt trendbreuk naar markt- en vraaggestuurd onderwijs
Chemiebedrijven willen onderzoekers en ingenieurs met meer vaardigheden “De chemische industrie heeft de komende jaren behoefte aan jonge chemische onderzoekers en ingenieurs die niet alleen vakkundig zijn, maar ook de nodige zakelijke en persoonlijke vaardigheden hebben. Met de Nederlandse universiteiten voeren we gesprekken om te kijken op welke manier we aan elkaars wensen kunnen voldoen”, zegt Nelo Emerencia, speerpuntmanager Onderwijs & Innovatie van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI).
pagina 14
Industrial Processing 2012 telt af Fluids-deel zoomt extra in op farmacie en on-shore
Industrial Processing 2012 telt af
Fluids-deel zoomt extra in op farmacie en on-shore Zo’n drie maanden geleden spraken we projectmanager Marc Klumper van VNU Exhibitions. Tijd voor een update van de stand van zaken rond de Industrial Processing. De eerste bijeenkomst van de bezoekersadviesraad is geweest, de beursvloer is al voor 85 procent vol en de inschrijving voor de Proces Innovatie Prijs is geopend.
pagina 19
Grootste brandstofcel ter wereld bij Solvay in Antwerpse haven Eerste mijlpaal WaterstofNet bereikt in Vlaanderen
Grootste brandstofcel ter wereld bij Solvay in Antwerpse haven
Eerste mijlpaal WaterstofNet bereikt in Vlaanderen Chemiebedrijf Solvay in de Antwerpse haven zet waterstof, dat als bijproduct bij de chloorproductie ontstaat, in een 1 MW brandstofcelinstallatie om in stroom. Net als de warmte die hierbij vrijkomt, wordt de energie in de fabriek gebruikt.
pagina 20
Antwerp Expo 18 en 19 april vol met technologie No Pumps & Valves without Maintenance
Antwerp Expo 18 en 19 april vol met technologie
No Pumps & Valves without Maintenance Nog twee weken en de deuren van Antwerp Expo staan weer open om de bezoekers te verwelkomen voor de nieuwste snufjes maar ook het aanhalen of maken van contacten. De bezoeker kan zich een keer registreren voor beide beurzen of kiezen voor een van beide. Feit is dat er genoeg is te zien en er naar aanleiding van marktonderzoek een beursaanbod is samengesteld.
pagina 25
Biogas uit proceswater van aardappelflakes Aviko Rixona installeert Upflow Anaerobe Sludge Blanket installatie volgens nieuwste normen
Biogas uit proceswater van aardappelflakes
Aviko Rixona installeert Upflow Anaerobe Sludge Blanket installatie volgens nieuwste normen Het is mistig en grauw op het Groningse platteland waar plots uit de mist een indrukwekkend gebouw opdoemt. Aviko Rixona zit hier midden tussen haar aanvoer van aardappelen die worden verwerkt tot granulaat. Voor het behandelen van het proceswater werd nog geen week geleden een nieuwe anaerobe installatie in gebruik genomen omdat de ‘oude’ na 28 jaar dienst op was. Maintenance manager Andries Broekhuizen en Klaarmeester Harrie Pieterman leiden ons rond.
pagina 30
Stap naar biologische productie chemische stoffen Promotieonderzoek van Louise Heerema aan TU Delft:
Stap naar biologische productie chemische stoffen
Promotieonderzoek van Louise Heerema aan TU Delft: Er is een stap op weg gezet om op een biologische manier chemische stoffen te produceren. “Met deze aanpassing aan een bioreactor kunnen bioproducten goedkoper worden geproduceerd.” Dat stelt Louise Heerema die op 6 februari promoveerde aan de TU Delft.
pagina 34
Messer Benelux: Wij verkopen comfort Managing Director van Messer Benelux Jan Desmeth:
Messer Benelux: Wij verkopen comfort
Managing Director van Messer Benelux Jan Desmeth: De vorige installaties, gebouwd in 1988 moesten vernieuwd worden. Bovendien bevonden die zich op een locatie buiten een industriegebied. Dat bood Messer Benelux de kans in Zwijndrecht, het ‘Moerdijk’ van Antwerpen en centraal voor de Benelux, helemaal opnieuw te beginnen met een nieuwe Filling Plant. Daar ging heel wat denkwerk aan vooraf, zoals we zelf konden constateren tijdens de rondleiding door Jan Desmeth en Flor Noelanders van Messer Benelux.
pagina 36
NedCoat haalt maximale uit machinepark Continu Verbeter Toolkit
NedCoat haalt maximale uit machinepark
Continu Verbeter Toolkit Binnen vier jaar wist de Groningse verzinkerij NedCoat de doorzet te verdubbelen. Een groot deel van de winst is toe te schrijven aan een nieuw en geavanceerd kraanbaansysteem, dat de metaalproducten automatisch door de reinigingsbaden en het zinkbad stuurt. Als betrof het auto’s door een wasstraat!
pagina 38
Eigenschappen van rubber nauwkeurig in kaart Flamco Bunschoten vraagt vooraf naar alle kenmerken
Eigenschappen van rubber nauwkeurig in kaart
Flamco Bunschoten vraagt vooraf naar alle kenmerken Het rubbermembraan van expansievaten voor drinkwaterinstallaties vraagt om speciale kenmerken. Het moet namelijk niet alleen soms agressieve stoffen kunnen weerstaan maar het moet ook bacteriële verontreiniging uitsluiten. Sinds een aantal jaren vertrouwt fabrikant Flamco op de expertise van ERT op dit gebied. Ir. Jan Timmerman, Product Developer bij Flamco en Jan van Kranenburg, Lpri bij ERT geven toelichting bij hun samenwerking.
pagina 42
Algen meer dan energiedrager TNO maakt zich sterk voor processingmogelijkheden
Algen meer dan energiedrager
TNO maakt zich sterk voor processingmogelijkheden Dat algen makkelijk groeien is leuk, maar wat heb je aan die wetenschap als je niet weet wat je er allemaal mee kunt. Zo ontstond de gedachte om te onderzoeken wat er nog meer voor mogelijkheden zijn met algen dan slechts dienen als laagwaardige energieleverancier, en vooral op een economisch rendabele manier. Ronald Korstanje, Marketing & Sales Manager – Ingredients & Biorefinery bij TNO in Zeist en Art de Boo, verantwoordelijk voor Biobased economy portfolio van TNO duiden het TNO-programma Gaia (Get Algae-Ingredients Applied).
pagina 44
Atlas Copco centreert gas en luchtbehandeling in aparte divisie Meer productontwikkeling en onderlinge samenwerking
Atlas Copco centreert gas en luchtbehandeling in aparte divisie
Meer productontwikkeling en onderlinge samenwerking Op 1 januari richtte Atlas Copco een nieuwe divisie op, Quality Air Division. Hieronder vallen alle producten voor de meer complexe toepassingen waarbij het behandelen en scheiden van gassen centraal staat. Ook stikstofproductie valt onder deze divisie, evenals medische gassen en beademing- en vacuümsystemen. Tijd voor een rondje langs de velden van alle aangesloten bedrijven.
pagina 46
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel