FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Fluids Processing Benelux 2012-1
Normen en biobased economy; Fluids online lezen; Metalen tanks; Energiezuinige pompen; Energiemanagement en draadloos; Chemie; ROVC; etc

Verschenen: 27-02-2012
Niet zeuren Column Christien Nuboer
Niet zeuren
Column Christien Nuboer Waarschijnlijk zijn uw goede voornemens voor 2012 tegen deze tijd al lang verdampt, maar ik wil u er een van mij toch niet onthouden. Ik neem mij voor: dit jaar niet te zeuren. Want wij Nederlanders kunnen er wat van. Ook Youp van ‘t Hek refereerde er, en in mijn ogen dus redelijk terecht, aan in zijn oudejaarsconference. En verder terug komt het ook voor in een liedje van Annie M.G. Schmidt: ‘En zeur niet, zeur niet’. Als het niet over het weer gaat dan klaagt er wel iemand dat de airco te hard staat in de sportschool. Dat terwijl ik op zij kijkend constateer dat er nog een heleboel lege plekken een goed eind van deze blazer af voorhanden zijn.
pagina 3
Normen essentieel voor biobased economy Voorzitter CEN-commissie Fredric Petit
Normen essentieel voor biobased economy
Voorzitter CEN-commissie Fredric Petit Goede normen vormen belangrijke elementen om de biobased economy verder van de grond te krijgen, zoals de Europese Commissie voorstaat. Dat zegt Fredric Petit, directeur Sustainability bij DSM, die voorzitter is geworden van de Europese normcommissie CEN/TC 411. Deze commissie gaat normen opstellen voor producten die biobased genoemd mogen worden.
pagina 16
Vakblad Fluids nu ook online lezen Oplage meer dan verdubbeld
Vakblad Fluids nu ook online lezen
Oplage meer dan verdubbeld U heeft met dit nummer van Fluids Processing Benelux een primeur in handen! Elk nummer is voortaan ook, meteen na verschijnen, gratis online te lezen. De gedrukte versie blijft bestaan, maar daarnaast is elke uitgave meteen op uw scherm te lezen. Met nuttige extra’s, zoals directe links, filmpjes en extra foto’s. Online op elk Windows-platform, maar ook als gratis App voor iPhone en iPad. Waarom is dat en wat zijn de verwachtingen? Uitgever Henk Klein Gunnewiek licht het een en ander toe.
pagina 19
Plaatstaal, geëmailleerd als het kan, rvs als het moet Ad Nouwens van Rendac in Son
Plaatstaal, geëmailleerd als het kan, rvs als het moet
Ad Nouwens van Rendac in Son Er staan al wat stalen tanks op het terrein bij Rendac in Son. Ze hebben dus wel vaker met dit bijltje gehakt. Ad Nouwens van projects & utilities heeft wel een paar duidelijke tips voor andere bedrijven. Want staal is goedkoper, maar gebruik ervan bij tanks vergt wel een andere gedachtegang dan rvs.
pagina 20
Regelgeving reguleert gebruik energiezuinige pompen Branchemanager Herbert van Sluys van Holland Pomp Groep
Regelgeving reguleert gebruik energiezuinige pompen
Branchemanager Herbert van Sluys van Holland Pomp Groep In de procesindustrie moeten over enige tijd energiezuinige pompen in de diverse systemen komen, als gevolg van een nieuwe richtlijn van de Europese Commissie. Wij als vereniging stellen echter een zogenoemde ‘system approach’ voor waarbij het hele systeem onder de loep wordt genomen. Daar valt veel meer energiebesparing te winnen dan bij zuinige pompen alleen. Dat zegt Herbert van Sluys, branchemanager van de Holland Pomp Groep (HPG), de vereniging van fabrikanten van vloeistofpompen in Nederland.
pagina 24
De eerste, transparante stappen op MVO-terrein Pentair Nijhuis behoort tot de tien pilots van NEN
De eerste, transparante stappen op MVO-terrein
Pentair Nijhuis behoort tot de tien pilots van NEN Begin 2011 startte NEN een pilot met tien bedrijven om te komen tot een gestructureerde beschrijving van hun MVOactiviteiten. Inmiddels zijn negen bedrijven zo ver dat ze een Zelfverklaring ISO 26000 publiceren. Een daarvan is Nijhuis Pompen in Winterswijk. Aan dat bedrijf de vraag wat de toegevoegde waarde van MVO en de Zelfverklaring 26000 is. Harry Bos, Qhse engineer bij Pentair Nijhuis; Marije Korten, Social Responsibility (SR) coördinator bij Pentair Nijhuis en Julia Chatelain, Adviseur Managementsystemen & MVO bij NEN leggen de procedure en de werking in de praktijk uit.
pagina 28
Emerson focust op energiemanagement en intelligente (draadloze) oplossingen Bob Sharp (Emerson) waarschuwt voor toenemende complexiteit
Emerson focust op energiemanagement en intelligente (draadloze) oplossingen
Bob Sharp (Emerson) waarschuwt voor toenemende complexiteit Tijdens de jaarlijkse Europese persbijeenkomst van Emerson Process Management, die eind 2011 in Brussel werd gehouden, stond het thema ‘Conquering Complexity’ centraal. Volgens Bob Sharp, President Europe bij Emerson Process Management, blijft adequaat inspelen op de snel toenemende technologische complexiteit bij een krimpend aanbod aan specialisten een van de grootste uitdagingen voor de hedendaagse industrie. Daarom focust Emerson de aandacht op intelligente oplossingen, waardoor operators steeds meer specialistische taken uit handen worden genomen, terwijl processen slimmer en energiezuiniger worden aangestuurd.
pagina 34
Chemie in Nederland wacht flinke groei Studie Deloitte en Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie
Chemie in Nederland wacht flinke groei
Studie Deloitte en Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie De Nederlandse chemische industrie zal de komende twintig jaar flink groeien. Afhankelijk van de mondiale, politieke en economische ontwikkelingen, zal de omzet met de helft toenemen of zelfs meer dan verdubbelen. Dit komt naar voren uit een gezamenlijke studie van Deloitte en de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie. Aan de studie hebben meer dan honderd mensen van chemiebedrijven, kennisinstituten en universiteiten meegewerkt. De resultaten van de studie werden op 20 januari tijdens een conferentie van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (Vnci) en Deloitte in Utrecht gepresenteerd. Diverse vertegenwoordigers van de chemische industrie, de overheid en NGO’s gaven daar commentaar op de uitkomsten.
pagina 36
Rovc sluit aan bij belevingswereld van volwassenen Een direct toepasbare, technische opleiding
Rovc sluit aan bij belevingswereld van volwassenen
Een direct toepasbare, technische opleiding Een Scheepvaart & Offshore Academy in Ede en niet in de buurt van Rotterdam? Dat vraagt om uitleg natuurlijk. Roel Greutink, Manager Ontwikkeling & Onderhoud Producten bij Rovc in Ede geeft uitleg bij de technische beroepsopleidingen die daar kunnen worden gevolgd, inclusief die voor ‘sea-based’ medewerkers.
pagina 40
Anuga FoodTec 2012 in Keulen Voedingsmiddelenindustrie moet voldoen aan groeiende reeks verwachtingen en eisen
Anuga FoodTec 2012 in Keulen
Voedingsmiddelenindustrie moet voldoen aan groeiende reeks verwachtingen en eisen Van 27 tot en met 30 maart is in Keulen de telkens weer interessante Anuga FoodTec vakbeurs. Bezoekers komen in aanraking met technologieoplossingen en delen kennis over de uitdagingen waar de voedingsmiddelenindustrie anno 2012 voor staat. Dr. Herbert J. Buckenhüskes van de Duitse landbouworganisatie DLG zet de voornaamste technologische uitdagingen op een rijtje.
pagina 42
Fabriek zonder mensen ook in voedingsmiddelenindustrie ProLeiT’s volledige besturingstechniek
Fabriek zonder mensen ook in voedingsmiddelenindustrie
ProLeiT’s volledige besturingstechniek ProLeiT’s volledige besturingstechniek vanaf bedieningsniveau en procesvoering tot en met aansluiting op ERP niveau Tijdens de Anuga FoodTec 2012 demonstreert ProLeiT diverse innovatieve automatiseringsoplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie, waaronder de integratie van procesautomatisering en energiemanagement. Ook zal in Keulen de nodige aandacht worden besteed aan ‘Lights Out Manufacturing’.
pagina 43
Spanning stijgt voor testfaciliteit Plant One Proeftuin voor gevorderden
Spanning stijgt voor testfaciliteit Plant One
Proeftuin voor gevorderden Voor Plant One is 2012 het jaar van de waarheid. De acquisitie van klanten voor de testfabriek voor duurzame procestechnologie is in volle gang. Er zijn veel ‘hot leads’, zoals directeur Karin Husmann het zelf uitdrukt. Maar een aantal van die potentiële klanten moet nu wel het jawoord gaan geven.
pagina 44
Drukinktenfabrikant breidde productie fors uit Uitdagend automatiseringproject afgerond
Drukinktenfabrikant breidde productie fors uit
Uitdagend automatiseringproject afgerond Drukinktenfabrikant Sun Chemical breidde in Etten-Leur het aantal productielijnen fors uit naar zes lijnen. Dit was het gevolg van het samenvoegen van de productie met die van de Parijse vestiging. Actemium nam de volledige automatisering voor haar rekening. De uitdaging lag vooral in de omvang en complexiteit van het project.
pagina 46
Tube 2012 - the place to be Positieve, professionele sfeer verklaart succes
Tube 2012 - the place to be
Positieve, professionele sfeer verklaart succes Van alle beurzen die door Messe Düsseldorf worden georganiseerd, groeit Tube het snelst. Volgens Friedrich-Georg Kehrer, projectleider voor onder andere de beurzen Wire & Tube voor Messe Düsseldorf GmbH, komt deze snelle groei door het internationale karakter van deze beurzen en vanwege de wijze waarop zij industriële innovaties stimuleren.
pagina 49
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel