FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kennisbijdrage
05-03-2015  |  8002x
Deel dit bericht

Constant koppel bij varierende snelheid

Toepassingen met een constant koppel zijn toepassingen waarbij de belasting meestal niet significant veranderd als de snelheid verandert, zoals bij transportbanden, takels en mixers. Als bijvoorbeeld een motorblok op een horizontale transportband geplaatst wordt, verandert het gewicht van dit motorblok niet, ongeacht de snelheid van de transportband. Het koppel wat nodig is om dit motorblok te verplaatsen is altijd hetzelfde. Natuurlijk verandert de wrijving en versnellingskoppel afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden, maar het koppel dat nodig is om de last te verplaatsen blijft constant.
De energie die een dergelijk systeem nodig heeft is evenredig aan het vereiste koppel en het toerental van de motor.

Als de snelheid kan worden gereduceerd met een constante belasting zoals het geval is in een koelproces, ziet men een direct resultaat in energiebesparing. In andere toepassingen met een constante belasting zal een lagere snelheid geen enorme impact hebben. Wanneer bijvoorbeeld de snelheid van een transportband wordt verminderd, blijft de energie die nodig is om de producten van A naar B te transporteren ongeveer gelijk omdat de afstand gelijk blijft.

Kleine besparingen worden gerealiseerd door factoren zoals verminderde wrijvingsverliezen of geoptimaliseerde acceleratie. Niettemin neemt het gebruik van snelheidsregeling in toepassingen met constant koppel voortdurend toe vanwege de voordelen voor het proces zelf, zoals:
• verbetering van de efficiëntie van een proces
• aanpassen van de motorsnelheid aan de eisen van het proces
• aanpassen van koppel of vermogen aan de eisen van het proces
• verbeteren van de veiligheid en de werkomgeving
• verminderen van mechanische belasting op machines
• verminderen van slijtage
• lager geluidsniveau
 

Bedrijfsinformatie

Gerelateerde beurs

Aqua Nederland Gorinchem
Aqua Nederland Vakbeurs 2015 Evenementenhal Gorinchem organiseert in samenwerking met branchevereniging Aqua Nederland van 17 tot en met 19 maart de Aqua Nederland Vakbeurs. Drie dagen lang krijgt u de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, relaties te onderhouden en producten en/of diensten te presenteren. Tijdens de Aqua Nederland Vakbeurs presenteren zich bedrijven gericht op waterbehandeling, legionella, preventie, desinfectie, pompen en meet- en regeltechniek. Alle drie de dagen zal Aqua Nederland een (ochtend)symposium houden zodat u nog voldoende tijd overhoudt om de beurs te bezoeken.
Nationale Watertechnologie Week 2015 Tegelijkertijd organiseren NWP, Water Alliance en EnvAqua dit jaar de Nationale Watertechnologie Week 2015 met als centraal thema ‘De waarde van water, nu en in de toekomst’. Drie dagen lang vinden er tijdens Aqua Nederland Vakbeurs inspirerende seminars en workshops plaats met elke dag een andere invalshoek. Dinsdag 17 maart: Water en Industrie Woensdag 18 maart: Water en Milieu, afvalwater -- Water en Milieu, drinkwater Donderdag 19 maart: Water en Food Meldt u aan voor deelname aan een van de seminars via de Externe link hieronder
17-03-2015 | Vakbeurs | 3 dagen | Gorinchem | Toegang: Gratis (na registratie)

Gerelateerde expertises

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel