ZOEK
FluidsProcessing.nl
 

Alles over processing en handling
van vloeistoffen en gassen meer »

Expertisecenter

Laatste nieuws

Agenda

Vacatures

Vakblad

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Over FluidsProcessing.nl

Expertisecenter - Dienstverlening - Technisch advies - Automatisering besturing

Automatisering besturing

 

Automatisering besturing

Op deze pagina vindt u actuele en achtergrondinformatie over Automatisering besturing, en leveranciers die werkzaam zijn op dit gebied. De informatie is meestal aangeleverd door bedrijven, zodat u verzekerd bent van praktisch nut en toepasbaarheid.

Synoniemen
Control automation Stel synoniem voor

 

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina? Voeg toe +

 

Artikelen

Artikelen gepubliceerd in vakblad Fluids Processing Benelux

Open dit artikel [pdf]
nr 2017-1

Complexiteit speelt industrie nog parten

Rob Hommersen en Aldert Schollaardt van Endress+Hauser Op dit moment staat de procesindustrie voor grote uitdagingen, weten Rob Hommersen en Aldert Schollaardt van Endress+Hauser. Wat zien zij als de belangrijkste trends en hoe speelt een familiebedrijf als Endress+Hauser dat die markt bedient daar op in? Over digitalisering, emoties en snelle fluctuaties.
De eerste trend tekent zich duidelijk af, aldus Rob Hommersen en Aldert Schollaardt: digitalisering. Schollaardt: “We zien allemaal wat er op ons afkomt, IIOT; big data enzovoorts. Daar heeft iedereen zijn eigen ideeën, bloedgroep en statement over. Maar het blijft een evolutie en zeker geen revolutie. Het startte ooit met internet maar begint steeds meer manifest te zijn en een vanzelfsprekendheid te krijgen als al die andere vormen van communicatie. Het wordt wel steeds meer ingevuld en dan kom je in de megatrends als digitalisering en wat er allemaal mogelijk is. We weten dat door dingen aan elkaar te knopen, er steeds meer kan. Dat is aan de ene kant beangstigend maar aan de andere kant uitdagend.” Hommersen neemt het stokje over. “Je kunt zelfs een totale ommekeer van de markt krijgen doordat er compleet nieuwe business modellen ontstaan die niemand heeft voorzien. Denk aan het schokeffect van Google die investeert in industriële automatisering. Als je ziet hoeveel kapitaal daar al achter zit en wat ze kunnen doen met alle netwerkmogelijkheden die zij al hebben… Ik denk dat digitalisering in de industrie stapsgewijs gaat maar bedenk, het is wel een versneller.”
Open dit artikel [pdf]
nr 2016-6

Simulatie van flowproces olie- en gasindustrie

ProLabNL vervangt besturing volledig voor transparantie en meer mogelijkheden Voor een efficiënte inzet van haar ‘hogedruk flowloop’-testinstallatie had ProLabNL BV behoefte aan flexibele automatisering. In deze testinstallatie wordt voornamelijk de nauwkeurigheid van multifase flowmeters en de efficiëntie van scheidingsinstallaties voor de olie- en gasindustrie gemeten. Voor een minimale engineeringtijd en een maximale beschikbaarheid maken de programmeurs gebruik van de Rockwell Automation PlantPAx bibliotheek met standaard blokken voor de besturing en visualisering van alle relevante informatie van kleppen, pompen en dergelijke. Door trending van de metingen kunnen de procesparameters van een bepaalde setting bijgesteld worden.

De olie- en gasindustrie en haar leveranciers van vooral multifase flowmeters en scheidingsapparatuur weten de weg naar Arnhem goed te vinden om de nauwkeurigheid en/of de efficiëntie van hun apparaten in kaart te brengen. Olieen gasmaatschappijen zijn steeds meer op zoek naar moeilijk bereikbare bronnen op het land of onder de zeespiegel. Omdat de investeringen voor het ontginnen enorm groot zijn, spreekt het voor zich dat de hoogste eisen aan de kwaliteit ervan gesteld worden. “ProLabNL, in 2009 opgericht, is een van de weinige bedrijven ter wereld waar de testen op een onafhankelijke wijze gebeuren,” benadrukt operationeel manager Ewout Barents. “Bovendien doen we dit onder reële omstandigheden, dat wil zeggen onder hoge druk en temperatuur.”
Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Leveranciers

Leveranciers en andere bedrijven en organisaties, zoals contractors, consultants, etc

 

Klik hier om al deze bedrijven een email te sturen.

Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden? Klik dan deze rubriek aan in de vermeldprocedure, of stuur ons een email.

 

Productnieuws

Nieuws over producten en diensten van vermelde bedrijven

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Whitepapers

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Productbeschrijvingen

Beschrijvingen van producten en diensten van vermelde bedrijven

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
 

Fotoverslagen

Een serie foto's van een product of dienst behorend bij dit onderwerp

Heeft u een bijdrage voor deze pagina? Voeg toe +
Deze pagina werd 3454x opgeroepen sinds 1 januari 2017.
 
 .
 .
 .