FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Waterbehandelingsinst.
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Steeds meer grondstoffen uit afvalwater
Steeds meer grondstoffen uit afvalwater
De Nederlandse waterschappen proberen zoveel mogelijk energie en grondstoffen uit afvalwater te halen. Ze leveren al biogas en fosfaten en timmeren nu aan de weg met cellulose en bioplastics.
Het initiatief Energie- en Grondstoffenfabriek van de Nederlandse waterschappen kwam in 2008 voort uit een prijsvraag. Eén van de ideeën ging over het omzetten van slib in gas. “Eerst zijn we met energiefabrieken aan de slag gegaan. In 2012 volgde de eerste grondstoffenfabriek”, vertelt Ruud Peeters, lid van het kernteam van het landelijke platform De Energie- en Grondstoffenfabriek, en werkzaam bij Waterschap De Dommel. Er zijn nu elf energiefabrieken; op zeven locaties worden ter plekke fosfaatverbindingen teruggewonnen en op twee locaties cellulose. Een installatie voor het winnen van alginaten uit afvalwater van Friesland- Campina is in voorbereiding.
Fluids Processing Benelux 2018-1, p.30
Energie- en milieubesparende koelwaterbehandeling Praktijkcase bij Lamb Weston/Meijer bewijst het gelijk
Energie- en milieubesparende koelwaterbehandeling
Praktijkcase bij Lamb Weston/Meijer bewijst het gelijk Lamb Weston/Meijer is één van ’s werelds grootste bedrijven in diepgevroren aardappelproducten en gedroogde aardappelvlokken. In 2014 startte op de vestiging Bergen op Zoom een groot investeringsproject waarbij de capaciteit van deze locatie werd verdubbeld met een nieuwe productielijn en de bestaande productielijn werd gerenoveerd. In 2016 werd daarvoor ook de koelwatervoorziening van de nieuwe productielijn onder handen genomen. Luc Wuyts was als maintenance engineer betrokken bij het project nadat hij het management had overtuigd van een chemicaliënvrije waterbehandeling. Een jaar later maakten Lamb Weston/Meijer en de leverancier de balans op.
“Fastfood is booming,” vertelt Luc Wuyts. “Dat betekent dat wij als toeleverancier enorme capaciteitsvergroting moeten realiseren. Kwaliteit gaat bij ons echt boven prijs. Omdat we met een natuurproduct werken, is dat best een uitdaging. Het proces kan elke dag anders zijn.” Het wassen, schillen en snijden tot frites kost per dag zestien Olympische zwembaden vol water, vertelt Wuyts. “We hebben een ambitieuze duurzaamheidsambitie en dus is er bij Lamb Weston/ Meijer alles aan gelegen om het water te hergebruiken. De doelstelling voor 2020 is 50 procent vermindering van direct waterverbruik en 30 procent verlaging van ons directe energieverbruik per ton eindproduct.”
Fluids Processing Benelux 2017-6, p.18
Thermische drukhydrolyse in opkomst Slib kraken op maat
Thermische drukhydrolyse in opkomst
Slib kraken op maat Thermische drukhydrolyse presenteert zich als kosten-efficiënte technologie om zuiveringsslib en andere biostromen te ‘kraken’ en grondstoffen en biogas te winnen. De rioolwaterzuivering vormt de eerste praktijkcase. Ook andere sectoren lonken. Elke toepassing blijkt weer maatwerk.

Net als veel andere sectoren nestelen de waterschappen zich in de circulaire economie. Onder de noemer ‘Grondstoffen- en Energie-fabriek’ is rioolwater er niet alleen om te zuiveren maar ook om er energie (biogas) en grondstoffen (fosfaatrijk struviet en cellulose) uit te winnen.
Fluids Processing Benelux 2017-2, p.14
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Avf WaterEquflow BVFiber Filtration BV
Gröninger Cleaning Systems BVJMF Projects BVLogisticon Water Treatment BV
WAM Holland BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Modernisering waterbehandeling bij afvalverbrander Acht volautomatische filterpersen op Chempark Leverkusen
Modernisering waterbehandeling bij afvalverbrander
Acht volautomatische filterpersen op Chempark Leverkusen Currenta heeft onlangs op het Chempark leverkusen acht volautomatische filterpersen van Aquachem geïnstalleerd. Hiermee bereikt het bedrijf een grote efficiencyverbetering, door verlaging van de arbeidskosten, en besparing op hulpstoffen. Bovendien komt er veel kostbare ruimte vrij die nodig is voor andere processen. De rookgassen van de afvalverbrandingsinstallatie op het reusachtige Chempark worden gewassen en het waswater wordt vervolgens gezuiverd. De zuivering bestaat o.a. uit het doseren van een flocculant en het bezinken in lamella-separatoren. De slurry uit de lamella-separatoren wordt vervolgens gefilterd zodat de vaste stoffen gestort kunnen worden. Voor de filtratie werden tot nu toe twee enorme filterpersen gebruikt, elk met 150 platen van 1200 mm. Aan het bedienen en schoonmaken van alleen deze filterpersen had één man een niet zo prettige dagtaak. Deze twee gigantische filterpersen zijn nu vervangen door 8 automatische filterpersen met elk 11
10-01-2018  |  1266x  |  Productnieuws  | 
SUEZ Poseidon® DAF en DNF Hoge bezinksnelheid en dikkere slib
SUEZ Poseidon® DAF en DNF
Hoge bezinksnelheid en dikkere slib Met meer dan 600 wereldwijde referenties, kan SUEZ Water NV via haar Poseidon® productlijn, een wereldwijde ervaring in de industriële waterbehandeling voor de Oil & Gas, Pulp & Paper en Food & Beverage sectoren aanbieden. De technologieën van Suez Poseidon® omvatten compacte high performance lucht flotatie eenheden (DAF) en opgelost stikstof flotatie eenheden (DNF) voor proces- en industriële waterbehandeling. Poseidon® SATURN ™ en PPM® eenheden, uitgevoerd in ronde of rechthoekige vorm, zijn modulair, voorgemonteerd en zeer ruimte-efficiënt. Het unieke ontwerp van de Poseidon® eenheden zorgt voor een kosteneffectieve waterbehandeling en voor het bereiken van een hoge bezinksnelheid en levert dikker slib met een maximale operationele flexibiliteit.
15-04-2016  |  3524x  |  Productnieuws  | 
Persluchtcondensaat en bacterie Oplossing ontwikkeld door BEKO Technologies
Persluchtcondensaat en bacterie
Oplossing ontwikkeld door BEKO Technologies Persluchtcondensaat kan bacterie bevatten die niet alleen schadelijk is voor het milieu bij lozing op oppervlaktewateren, maar ook verstopping van filters in oliewaterscheiders kan veroorzaken. Ook bij andere merken dan eigen merk is het bacterieprobleem bekend, maar BEKO Technologies heeft, als enige fabrikant van condensaatbehandeling, een oplossing ontwikkeld in de vorm van de Flow Control. De Flow Control gebruikt het bewezen niveausensortechnologie van BEKO Technologies om het niveau condensaat te meten binnen de oliewaterscheider. Als het niveau eenmaal het vooringestelde niveau heeft bereikt, pompt de Flow Control het condensaat door de filter en voert deze vervolgens af. Wanneer men twijfelt of de kwaliteit van het condensaat van de oliewaterscheider aan de wettelijke voorschriften voldoet, kan men contact opnemen voor een gratis on-site condensaatanalyse.
10-12-2012  |  4556x  |  Productnieuws  | 
PE-installatie voor ontwatering van baggerspecie Mobiele Poly Electrolyt installatie van Logisticon
PE-installatie voor ontwatering van baggerspecie
Mobiele Poly Electrolyt installatie van Logisticon Om maximaal 1200 m3/h baggerspecie in een Geotube® goed te kunnen ontwateren moet hieraan poly-elektrolyt (PE) worden toegevoegd. Voor JP Schilder bagger-, hei- en grondwerken heeft Logisticon Waterbehandeling een op maat gemaakte polymeeraanmaak- en doseerunit in een 20ft container gebouwd. Aanvullend is een 2de 20ft container gebouwd ten behoeve van stroomvoorziening, voorzuivering en verwarming van de watertoevoer voor de polymeeraanmaak unit. Het totale elektrisch/thermisch vermogen in ongeveer 120kW. De volautomatische polymeeraanmaak installatie heeft een capaciteit van 10 m3/uur bij een maximale concentratie van 0,5% ofwel max. 50 kg poeder per uur. De unit is uitgevoerd inclusief een vacuümsysteem ten behoeve van vullen van de hopper vanuit 2 poederopslagbunkers van elk 0,5 m3/stuk en een luik in de container ten behoeve van bijvullen met BigBags. Verder is een opslag- en rijpingstank met een inhoud van ± 10 m3 geïntegreerd in de container een voorzien van
06-12-2012  |  4426x  |  Productnieuws  | 
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel