FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Tandwielpompen
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Bedu Pompen B.V.Hydrotec International b.v.
Multipomp BVSpin Pompen BV
Suurmond BVVerder BV
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Suurmond ontwikkelt testunit voor hars Voor onderzoek naar de stabiliteit van een bepaalde harssoort
Suurmond ontwikkelt testunit voor hars
Voor onderzoek naar de stabiliteit van een bepaalde harssoort Als wereldwijde speler op het vlak van het verwerken van industriële lijmen voor etikettering, investeert onze klant voortdurend in het verbeteren en optimaliseren van haar producten. Voor onderzoek naar de stabiliteit van een bepaalde harssoort informeerde het bedrijf bij Suurmond naar de mogelijkheden voor een testunit. Suurmond ontwikkelde deze vanaf scratch en leverde een gebruikersvriendelijk suurDOS® systeem dat zowel manueel, semi-automatisch als volledig automatisch kan draaien. Industriële lijmen voor etikettering worden binnen een zeer breed bereik toegepast; variërend van de lucht- en ruimtevaartindustrie tot aan de stickers die op levensmiddelen worden aangebracht. Rondpompen en doseren Voor de diverse lijmsoorten die het bedrijf verwerkt, wilde het bedrijf onderzoek doen naar de stabiliteit van de hierin toegepaste harsen. Speciaal voor dit onderzoek ontwikkelden de engineers van Suurmond een suurDOS® SINGLE installatie voor één vloeistof.
02-02-2018  |  1723x  |  Productnieuws  | 
BEDU N-serie tandrad-doseerpomp
BEDU N-serie tandrad-doseerpomp
De N-serie tandrad-doseerpompen zijn geschikt voor het verpompen van laag tot hoog visceuze, neutrale of agressieve vloeistoffen zonder vaste bestandsdelen en worden veel ingezet voor doseerdoeleinden. Meestal worden deze pompen toegepast in combinatie met een frequentieregeling en flowmeter waardoor een zeer nauwkeurige pulsatievrije dosering kan worden gerealiseerd. Deze hoogwaardige tandrad-doseerpompen worden vervaardigd uit massief materiaal en zijn leverbaar in vrij as-einde maar ook met lantaarnstuk en flexibele koppeling. Doordat de pompen uit vol materiaal worden vervaardigd en niet worden gegoten, biedt dit de garantie dat het materiaal homogeen en uniform van structuur en kwaliteit is. De standaard versie is gemaakt van AISI 316L roestvast staal, maar speciale uitvoeringen zoals Titanium, Hastelloy, Sanycro 28 of PVDF, kunnen naar toepassing en klantwens worden geproduceerd. De pompen kunnen worden voorzien van grafiet, siliciumcarbide of teflon (PTFE)
04-08-2016  |  3784x  |  Productnieuws  | 
Maag lanceert twin outlet Extrex pomp Eén extrusielijn met dubbele uitgang
Maag lanceert twin outlet Extrex pomp
Eén extrusielijn met dubbele uitgang De invoering van processen zoals schuimproductie en co-extrusie om de productiekosten van buizen en profielen te verminderen, impliceert vaak het gebruik van verschillende matrijs constructies. Ingewikkelde constructies zoals deze vereisen heel hoge drukken en een constante doorstroming tijdens het extrusieproces. Maag erkent deze uitdaging en, mede door hun revolutionaire filosofie, introduceren zij de innovatieve Extrex® GPD twin pomp serie. De Extrex® GPD serie is bijzonder omdat zij de mogelijkheid biedt om één enkele extruder te gebruiken die twee matrijzen voedt met een constante doorstroming. Dankzij de unieke combinatie van één enkele inlaat en twee uitlaten zal de extrusielijn met Maag’s nieuwste pomp in staat zijn om te werken met twee compleet verschillende matrijzen met verschillende doorstroomsnelheden en verschillende drukken om producten van hoge kwaliteit te produceren. Financieel brengt de nieuwe Extrex® GPD serie de uitdaging van de extrusieprocessen
15-03-2013  |  3218x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Nieuw bij PromoTec: Diener magneetgedreven tandwielpompen
Nieuw bij PromoTec: Diener magneetgedreven tandwielpompen
PromoTec heeft nieuw in haar leveringsprogramma: Diener magneetgedreven tandwielpompen Diener Precision Pumps uit Zwitserland ontwerpt en produceert chemisch resistente tandwielpompen. De pompen zijn magneetgedreven, dus hermetisch gesloten en daarmee absoluut lekvrij, hetgeen in veel toepassingen een vereiste is. Diener pompen zijn betrouwbare pompen met een lange levensduur. Materialen als RVS316 en PEEK maken de pomp zeer geschikt voor agressieve vloeistoffen, in toepassingen waar hoge druk en lage capaciteit gevraagd wordt. Ook verkrijgbaar met borstelloze gelijkstroommotoren. Zeer compacte pomp en in diverse posities te monteren: een flexibele keuze dus, voor menig machineontwerp. Diener tandwielpompen worden bijvoorbeeld ook veel ingezet in koffiemachines of andere drankautomaten. Door hun unieke ontwerp is een snelle reiniging (Cleaning in Place) mogelijk, en er zijn geen hoekjes waar bacteriën kunnen achterblijven. De pompen zijn zowel voor hete als
24-10-2014  |  3208x  |  Productbeschrijving  | 
Compleet assortiment verdringerpompen voor chemie & procestechniek
Compleet assortiment verdringerpompen voor chemie & procestechniek
Beinlich GmbH is producent van een breed programma hoogwaardige verdringerpompen voor de chemie en de procestechniek. Dit varieert van tandwielpompen met inwendige of uitwendige vertanding en radiaalzuigerpompen tot lichtgewicht doseerpompen voor montage op productierobots. Alle Beinlich pompen zijn optioneel leverbaar met hoog rendement magneetkoppelingen zodat een lekkagevrij functioneren gewaarborgd is. Verder behoort ATEX conformiteit vanzelfsprekend tot de mogelijkheden. Beinlich pompen hebben zich bewezen in o.a. de volgende toepassingen: • Polyurethaan systemen • 2K doseerinstallaties • Kunststof– en schuimrubberproductie • Hydrauliek installaties • Verven en lakken • Thermische olie • Chemie– en petrochemie • Pharma • Viscositeiten van 0,6 tot 1.000.000 mPas. • Drukken tot 320 bar • Materialen: gietijzer, RVS, PEEK, titanium, brons, e.a.
11-07-2012  |  1489x  |  Productbeschrijving  | 
Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel