FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Meters, sensoren, transmitters
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

De (on)mogelijkheden van data-analyse in Duitsland en Nederland De gebruiker wil simpel en justificeerbaar
De (on)mogelijkheden van data-analyse in Duitsland en Nederland
De gebruiker wil simpel en justificeerbaar Als we Duitsland als ons grote voorbeeld zien als het gaat om Industrie 4.0 of IoT, is het handig om ook daar eens een kijkje te nemen. Dat deden we begin februari op de Fachpressetage bij gastheer SEW Eurodrive in Bruchsal. Ter vergelijking de situatie in Nederland zoals diverse sprekers die op de Instrumentatie & Analyse Dagen bij De Kuip in Rotterdam in juni met de aanwezigen deelden. Tenslotte de gebruikers aan het woord. Samson Regeltechniek in Zoetermeer bood hen op 14 september een platform om van gedachten te wisselen. Rode draad van het hele verhaal: we beschikken over heel veel data maar wie heeft er tijd om ze te managen?
Dr. Volker Engels van Baumer Electric AG wees in Bruchsal nog maar weer eens op hoe hoog de processnelheden tegenwoordig liggen. Een open deur? We vergeten nog wel eens dat de sensoren dan mee moeten in die snelheid. ‘En hoe dat kostenefficiënt kan, dat is Industrie 4.0. Het maakt kwaliteit parametreerbaar en dat zorgt voor kostenvermindering gedurende het proces maar ook achteraf omdat er minder nazorg hoeft te worden gepleegd.’ Het levert natuurlijk flexibiliteit op en data voor predictive maintenance. En Baumer heeft zijn sensoren dusdanig kunnen afstellen dat ook glimmende en donkere oppervlakken geen problemen bij het meten opleveren.
Fluids Processing 2017-6, p.22
Meerdere partijen werken samen aan snelle en goedkope sensor Pilot voor meten van gassamenstelling start zomer 2017
Meerdere partijen werken samen aan snelle en goedkope sensor
Pilot voor meten van gassamenstelling start zomer 2017 “Er wordt momenteel een prototype gemaakt van een snelle en goedkope sensor die de samenstelling van aardgas kan bepalen,” vertelt Jesper van der Putte. Hij werkt inmiddels acht jaar bij TNO en nu op de afdeling Heat Transfer and Fluid Dynamics. “We doen veel projecten voor de olie- en gasindustrie en de petrochemische (proces)industrie. Onderwerpen waar wij ons mee bezighouden zijn productie-optimalisatie van olie- en gaswinning, verbetering van systeemintegriteit van pomp- en compressorinstallaties op onshore en offshore locaties en ook het ontwikkelen van instrumenten en sensoren.”

“De samenstelling van het aardgas is in Nederland eigenlijk altijd constant omdat het meeste gas dat we gebruiken uit Groningen komt. Geďmporteerd gas wordt voor het laagcalorisch gasnet bijgemengd zodat het aan de specificaties van Gronings gas voldoet. Tegenwoordig wordt er steeds meer biogas met een variabele samenstelling geproduceerd en direct geďnjecteerd in het aardgasnet. Ook LNG dat Nederland binnenkomt, heeft een andere samenstelling.”
Fluids Processing 2017-2, p.34
Betrouwbare meetwaarden door radarsensoren met 80 GHz Ongevoelig voor productveranderingen of aangroei over gehele meetbereik
Betrouwbare meetwaarden door radarsensoren met 80 GHz
Ongevoelig voor productveranderingen of aangroei over gehele meetbereik Door gebruik te maken van radarsensoren met 80 GHz als zend frequentie wordt de meting bij veel toepassingen betrouwbaarder. Vrijwel dagelijks worden zo nieuwe toepassingen mogelijk. Veel gebruikers hadden tot het bestaan van de nieuwe frequentie een eigen strategie ontwikkeld om met de onnauwkeurigheden in de praktijk om te gaan. Sommigen controleerden de metingen nog steeds met de hand. Anderen kozen voor meetmethoden met hoge onderhoudskosten.
Bij de productie van titaandioxide zijn de eisen die aan de materialen van sensoren worden gesteld uitzonderlijk hoog. Het procesdeel van de niveausensoren wordt rechtstreeks in een desintegratiereactie geplaatst waarbij agressie­ve dampen ontstaan die ook nog eens een sterke neiging tot aangroei hebben. Een 26 GHz radar­ generatie met hoornantenne voorzien van een teflonplaat om de antenne te beschermen tegen aangroei leverde ondanks regelmatig preventief onderhoud foutieve meetresultaten.
Fluids Processing 2017-1, p.27
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

A-B-T bvAdsensys BVBAR InstrumentsBaumer BeneluxBronkhorst Nederland BVDanfoss Driveselobau Benelux BVEquflow BVESI Technologies BV
Flux Pompen Benelux BVFrank Berg industrial suppliesGE Measurement & ControlHadro Techniek BVHitma Groep B.V.Inventech Benelux BVKlay Instruments bvKROHNE Nederland B.V.M.C. TEC BV
Multi Instruments Analytical BVPENKO Engineering B.V.Pepperl+Fuchs BVQuality2Process BVSierra Instruments TQC BVTSE - Fueling SuppliesTurck BVVEGA Meet- en Regeltechniek B.V.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel