FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Energiebesparing
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Ketenaanpak moet drempels warmtepomptechnologie slechten Benutten restwarmte nog niet op stoom
Ketenaanpak moet drempels warmtepomptechnologie slechten
Benutten restwarmte nog niet op stoom Het aantal warmtepompen of aanverwante technieken in de procesindustrie is schaars. De energieprestaties zijn veelbelovend maar door de lange terugverdientijden en een beperkt technologieaanbod deinzen nog veel bedrijven ervoor terug. Een ketenbreed initiatief moet de restwarmtebenutting in de industrie nu echt eens aan de praat krijgen
Fluids Processing 2017-3, p.32
Onderzoek naar energiebesparing met kosteneffectieve warmteopslag  Een faseovergangsmateriaal dat zich leent voor stabiele buffering
Onderzoek naar energiebesparing met kosteneffectieve warmteopslag
Een faseovergangsmateriaal dat zich leent voor stabiele buffering ECN ontwikkelt energie- en kostenbesparende technologie voor industriële warmteopslag. Recent is daartoe een testinstallatie en bijbehorend rekenmodel ontwikkeld, vertelt Robert de Boer. Hij is als chemisch technoloog werkzaam bij ECN voor het programma energiebesparing in de industrie. Vanuit die rol treedt hij op als projectmanager voor projecten die met warmteopslag en warmtepompen te maken hebben.
“In het project Locosto (Low Cost Storage of Heat) kijken we naar benutting van restwarmte om uiteindelijk energiebesparing te realiseren voor industriële eindgebruikers.” Industrie, onderzoekers en eindgebruikers trekken samen op in Locosto. In het projectteam zitten vertegenwoordigers van een materiaalleverancier, een systeemleverancier, een ingenieursbureau en twee kennisinstituten (TNO en ECN). Iemand van ECN is penvoerder, een taak die Robert de Boer voor zijn rekening neemt. “We werken met elkaar samen om energiebesparingsoplossingen te ontwikkelen die economisch ook aantrekkelijk zijn voor de industrie.
Fluids Processing 2017-1, p.34
NutriDutch Putten maakt herstart met energiezuinig proces Wei duurzaam verwerken tot maatwerk voor foodindustrie
NutriDutch Putten maakt herstart met energiezuinig proces
Wei duurzaam verwerken tot maatwerk voor foodindustrie NutriDutch in Putten startte in oktober met het verwerken van weiconcentraten. Het nieuwe bedrijf, ontstaan na de aankoop van het voormalige Van den Bor Milk door investeerder Mentha Capital, ziet kansen in een optimale opwaardering van wei en in verwerking in een duurzaam, energiezuinig proces. Wat voor aanpassingen ze daar allemaal voor doen, vertellen Erik van den Bor, voormalig mede-eigenaar van Van den Bor Milk/Vikariën, operationeel manager Henk van den Bor en algemeen directeur Oscar Driessen van investeerder Mentha Capital.

Van den Bor Milk heeft roerige jaren achter de rug. Het bedrijf, dat actief was in de kalvermesterij en de weiverwerking, ging vorig jaar juli ten onder aan conflicten in de familie. Vanuit de kalversector werd in de maanden daarna geprobeerd om Van den Bor Milk te kopen. Zonder succes en dit voorjaar zou een online veiling van de Rabobank voor verkoop moeten zorgen. De veiling ging niet door omdat de bank een bod op NutriDutch ontving. De grond, fabriek en inventaris gingen voor 3,2 miljoen euro over naar Mentha Capital, een investeringsmaatschappij in Amsterdam. Deze onderneming koos samen met de nieuwe eigenaars Erik en Henk van den Bor voor een andere strategie waarin de focus op kaasweiverwerking voor de voedingsindustrie ligt. Zo werd afgelopen zomer de voormalige feed-ruimte voor vloeibare kalvermelk in de voormalige fabriek aan de Nijkerkerstraat verbouwd voor upgrading naar foodtoepassing en verkreeg het bedrijf het Cokz-certificaat. Ook werd een nieuwe lijn met productiefaciliteiten voor weiproteïneconcentraten (WPC) en lactose in gebruik genomen. Erik van den Bor, verantwoordelijk voor in- en verkoop, maakte vorige maand samen met broer Henk als operationeel manager een eerste begin met de productie. De nieuwe lijn die is ingericht voor alle eindproducten in WPC is nog in testfase en wordt geleidelijk volledig operationeel. Ook de vergroting van de capaciteit voor spraydrogen is momenteel in ontwikkeling.
Fluids Processing 2016-6, p.32
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Adsensys BVAvf Water
CimProDanfoss Drives
Gröninger Cleaning Systems BVSteamloc International BVBA
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel