FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertise

Voeg uw bijdrage toe
Dataloggers
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

De (on)mogelijkheden van data-analyse in Duitsland en Nederland De gebruiker wil simpel en justificeerbaar
De (on)mogelijkheden van data-analyse in Duitsland en Nederland
De gebruiker wil simpel en justificeerbaar Als we Duitsland als ons grote voorbeeld zien als het gaat om Industrie 4.0 of IoT, is het handig om ook daar eens een kijkje te nemen. Dat deden we begin februari op de Fachpressetage bij gastheer SEW Eurodrive in Bruchsal. Ter vergelijking de situatie in Nederland zoals diverse sprekers die op de Instrumentatie & Analyse Dagen bij De Kuip in Rotterdam in juni met de aanwezigen deelden. Tenslotte de gebruikers aan het woord. Samson Regeltechniek in Zoetermeer bood hen op 14 september een platform om van gedachten te wisselen. Rode draad van het hele verhaal: we beschikken over heel veel data maar wie heeft er tijd om ze te managen?
Dr. Volker Engels van Baumer Electric AG wees in Bruchsal nog maar weer eens op hoe hoog de processnelheden tegenwoordig liggen. Een open deur? We vergeten nog wel eens dat de sensoren dan mee moeten in die snelheid. ‘En hoe dat kostenefficiënt kan, dat is Industrie 4.0. Het maakt kwaliteit parametreerbaar en dat zorgt voor kostenvermindering gedurende het proces maar ook achteraf omdat er minder nazorg hoeft te worden gepleegd.’ Het levert natuurlijk flexibiliteit op en data voor predictive maintenance. En Baumer heeft zijn sensoren dusdanig kunnen afstellen dat ook glimmende en donkere oppervlakken geen problemen bij het meten opleveren.
Fluids Processing 2017-6, p.22
Het gaat nu om toegankelijkheid van data Sneller en nauwkeuriger binnen een mum van tijd
Het gaat nu om toegankelijkheid van data
Sneller en nauwkeuriger binnen een mum van tijd Data is waar het steeds meer om gaat. In plaats van hardware ligt de nadruk nu op software, en vooral de toegankelijkheid van data. Een expert op dit gebied bij Penko is Gijs van Doesburg. Hij is als engineer nauw betrokken bij de ontwikkeling en toepassing van een programma waarmee de weegspecialist verder kijkt dan wegen en doseren. Van Doesburg legt uit wat je met dit programma kan.
Gijs van Doesburg van Penko: “In 2006 startten we naar aanleiding van vragen van onze klanten met de ontwikkeling van pakketten voor het loggen van data. Bedrijven uit de voedingsmiddelenindustrie maar ook uit de bredere procesindustrie willen steeds meer productie- en procesdata opslaan en bewerken. Niet alleen voor tracking en tracing maar ook de optimalisatie van productie-installaties en het opsporen van de oorzaken achter productiestops vereisen data. In de beginperiode ontwikkelden wij daarvoor oplossingen die toen nog klantspecifiek waren. Maar het bleek al snel dat we dit breder moesten aanpakken.”
Fluids Processing 2017-1, p.16
Big data benutten voor energiebesparing in de procesindustrie Voorbeelden te over van nog laaghangend fruit
Big data benutten voor energiebesparing in de procesindustrie
Voorbeelden te over van nog laaghangend fruit Bij big data denken mensen misschien in eerste instantie aan Google en Facebook die klantengegevens verzamelen voor persoonlijk gerichte advertenties. Maar ook de procesindustrie kan met big data zijn voordeel doen. Zo heeft enerGQ een technologie ontwikkeld die bedrijven kan helpen om nog 10 tot 30 procent op hun energierekening te besparen. Er lopen demonstratieprojecten bij een aantal bedrijven. Ton van Ewijk, directeur en oprichter van enerGQ: “Operators kunnen met meer aandacht meer energie besparen maar je moet ze daarvoor wel de instrumenten aanreiken. Vanuit enerGQ doen we dat.”

Ton van Ewijk begon in 2006 met het ontwikkelen van een nieuwe methode om energiegebruik grondig te analyseren. In 2008 richtte hij samen met zijn huidige compagnon, Rob Burghard, enerGQ (spreek uit: energy Q) op. De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) verschafte extra kapitaal zodat het bedrijf snel van de grond kon komen en de technologie verder kon ontwikkelen. Momenteel werken er negen mensen bij het bedrijf.
Fluids Processing 2016-4, p.12
Meer items
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

CimProDuranmatic BV
Hitma Groep B.V.ProLeiT Industriele Automatisering BV
Suurmond BVVEGA Meet- en Regeltechniek B.V.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe of  

Productnieuws

ProducTVity Station: efficiëntie op de werkvloer Duidelijke weergave van productie-informatie
ProducTVity Station: efficiëntie op de werkvloer
Duidelijke weergave van productie-informatie Overal waar productielijnen operationeel zijn, is het voor de operator van belang dat de capaciteit en snelheid nauwkeurig bijgehouden wordt. Hiervoor biedt Intercontrol u het ProducTVity Station (PTV) van Red Lion Controls. Dit is een kant-en-klaar oplossing voor de exacte weergave van productie-informatie op de werkvloer. Het tonen van berichten en de processtatus kan op een TV beeldscherm, een monitor of zelfs op een projector. De PTV maakt het mogelijk om op afstand berichten te ontvangen op een Smartphone of via een PC-netwerk. De PTV heeft een ingebouwde datalogger waarmee onder meer alarmmeldingen op een later tijdstip bekeken kunnen worden. Verder kunnen alle logfiles met een FTP server of een SQL Server gesynchroniseerd worden. Een koppeling aan alle PLC’s is direct mogelijk. Enkele kenmerken: - Visualisatie van productiegegevens - Hoge resolutie weergave - 720p DVI uitgang of 1080 TV’s met DVI of HDMI interface - 200+ communicatie drivers voor diversen
01-11-2012  |  3059x  |  Productnieuws  | 
G3 serie van Red Lion / Touchscreen HMI`s
G3 serie van Red Lion / Touchscreen HMI`s
Geeft de perfecte balans tussen geavanceerde besturing en eenvoudige bediening. De G3 Kadet serie HMI’s bieden een groot aantal functionele interface- en verbindingsmogelijkheden voor datalogging. Gebaseerd op de G3 serie hebben de G3 Kadets meer mogelijkheden dan de meeste HMI’s en zijn uitermate geschikt voor machinebouw en de procesindustrie. De G3 Kadet is een kosteneffectieve oplossing als communicatieknooppunt tussen diverse soorten apparatuur met een breed scala aan beschikbare protocollen en ondersteuning van besturingsapplicaties. De modellen zijn gehuisvest in een robuuste behuizing met ergonomische bediening, beschikbaar in 4,3” (11cm) en 5,6”(14 cm).
05-03-2012  |  1877x  |  Productnieuws  | 
Duidelijkheid voor uw operator met universele paneelmeters
Duidelijkheid voor uw operator met universele paneelmeters
Bij het beheren van industriële installaties is het voor de operator belangrijk dat de beschikbare informatie helder weergegeven wordt. Bij afwijkende situaties moet direct een alarmering met actie volgen. Maar door grote diversiteit aan processignalen en verschillende paneelmeters gaat het overzicht soms verloren. Om orde te scheppen en duidelijkheid te optimaliseren, adviseert Intercontrol de uniforme paneelmeters van Red Lion Controls. Deze moderne digitale displays met modulaire opbouw zijn geschikt voor de meest gangbare signalen. Het duidelijke overzicht dat Red Lion meters garanderen, biedt de mogelijkheid de bedrijfsvoering te verbeteren en het rendement te verhogen. Enkele kenmerken: * Leverbaar van mini-counter tot XXL display met 4” LED digits * Geschikt voor alle gangbare industriesignalen * Modulair uitbreidbaar met relais- of communicatiekaarten (can-bus, modbus, profibus) * Gratis software
15-02-2012  |  1855x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel