FluidsProcessing.nl NL
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Nieuws

Plaats uw bericht
Warmtenet bij Janssen Pharmaceutica Geothermie voor industriŽle processen
Warmtenet bij Janssen Pharmaceutica
Geothermie voor industriŽle processen Het Belgische Janssen Pharmaceutica gaat het eerste industriŽle warmtenet van de 4de generatie in Vlaanderen aanleggen. Dit warmtenet maakt intelligent gebruik van duurzame energiebronnen, water op lagere temperaturen en geÔsoleerde leidingen. Het bedrijf gebruikt even veel elektriciteit als 38.000 Belgische gezinnen. Daarom kondigde het bedrijf aan fors te willen investeren in het gebruik van geothermie voor zijn industriŽle processen en de verwarming van zijn gebouwen. Door aardwarmte te combineren met het warmtenet zal de CO2-uitstoot van Janssen in BelgiŽ met 30% kunnen dalen. CEO Stef Heylen: ďJanssen kan zo jaarlijks 15.900 ton CO2 besparen.Ē De aanleg van het warmtenet komt tot stand met financiŽle steun van het Vlaams Energie Agentschap, het Agentschap Innoveren en Ondernemen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.
19-10-2018  |  155x  |  Kort nieuws  | 
ProMinent aanwezig op de BrauBeviale
ProMinent aanwezig op de BrauBeviale
Van 13 - 15 november 2018 vindt in NŁrnberg de BrauBeviale plaats, de vakbeurs voor de volledige procesketen van de drankenindustrie. Op deze beurs voor de professional in de drankenindustrie worden de nieuwste trends gepresenteerd. Als aanbieder van totaaloplossingen, toont ProMinent u zijn nieuwste productinnovaties op het gebied van chloraatarme en chloraatvrije desinfectie. Ontdek daarnaast onze nieuwste netwerkbare producten die, geÔntegreerd tot het DULCOnneX-systeem, een complete oplossing voor digitaal procesmanagement vormen. Combineer onze nieuwste, en onze bekende, beproefde systemen, om te komen tot uw ideale individuele oplossing. Onze product- en verkoopexperts verheugen zich op uw komst. ProMinent staat in hal 6, stand 6-208.
17-10-2018  |  111x  |  Kort nieuws  | 
Seminar over monstername in de voedingsindustrie
Seminar over monstername in de voedingsindustrie
Binnen de voedingsmiddelenindustrie gaan veel vragen rond over besmette monsters. Kun je altijd vertrouwen op de uitkomsten van monsteranalyses? Afwijkingen in het product zouden immers ook het gevolg kunnen zijn van een verkeerd monsternameproces. Of de monsternamekranen zijn wellicht niet op de juiste manier gereinigd. Redenen genoeg om eens extra aandacht te besteden aan betrouwbare monstername binnen voedingsmiddelenprocessen. En dat doet Hitma op 20 november a.s. tijdens een seminar. Thema: Kun je vertrouwen op je monsters? Om antwoord te geven op diverse vraagstukken over steriele monstername organiseert Hitma op dinsdag 20 november a.s. in Uithoorn een uniek sampling seminar. Thema van de dag: Hoe weet je zeker dat je kunt vertrouwen op vloeistof- en poedermonsters in de food & beverage industrie? Hitma heeft de experts monsternametechnologie Grťgoire Tassin van Labocontrol (FR) en Mark Plutshack van Keofitt (DK) bereid gevonden hun expertise met de aanwezigen
17-10-2018  |  132x  |  Kort nieuws  |   | 
Denios Connect wint TechAward 2018
Denios Connect wint TechAward 2018
Tijdens WoTS 2018 afgelopen week is bekend gemaakt dat Denios met Denios connect de winnaar is geworden van de TechAward, in de categorie World of Laboratory. Uit 19 aanmeldingen nomineerde een deskundige vakjury, in aanloop naar de vakbeurs WoTS 2018, 4 bedrijven die kans maakten op deze prestigieuze innovatieprijs. Uiteindelijk wist Denios de TechAward binnen te halen. Met het winnen van deze prijs wordt Denios haar innovatiekracht beloond en krijgen we de bevestiging dat ons monitoringsysteem door de markt wordt gezien als absolute toegevoegde waarde voor bedrijven die dagelijks bezig zijn met het werken met gevaarlijke stoffen, om het veiligheidsniveau verder te vergroten.
16-10-2018  |  117x  |  Kort nieuws  | 
Slijtvaste centrifugaal- en insteekpompen Geschikt voor verpompen van zeer abrassieve vloeistoffen
Slijtvaste centrifugaal- en insteekpompen
Geschikt voor verpompen van zeer abrassieve vloeistoffen Voor de chemische industrie heeft Bedu Pompen een uitgebreide range slijtvaste centrifugaal- en insteekpompen. Deze Habermann pompenrange is onder te verdelen in pompen met een polyurethaan of rubber lining en pompen vervaardigd uit een slijtvaste metaallegering met een hardheid tot 650 HB. Afhankelijk van het te verpompen medium zijn er verschillende polyurethaan liningen leverbaar, die geschikt zijn voor vloeistoffen met een pH waarde van 0 tot 14 en een temperatuurrange van -30 tot + 130 graden. De metalen pompen zijn geschikt tot een temperatuur van 160 graden. De pompen zijn voorzien van een speciale asafdichting met een minimaal risico op lekkage. De pompen zijn leverbaar tot een capaciteit van 4600 m3/h en een opvoerhoogte tot 95 meter. Aansluitingen van DN 32 t/m DN 500.
16-10-2018  |  110x  |  Productnieuws  | 
KSB raffinaderijpompen ontlasten verkeer en milieu in Oman
KSB raffinaderijpompen ontlasten verkeer en milieu in Oman
KSB heeft 39 pompen geleverd aan het sultanaat Oman. De aggregaten, die overeenkomstig de API-610 norm zijn geproduceerd, werken in een zogenoemde tweewegs-pijpleiding. Deze werd eind oktober 2017 in bedrijf gesteld en kan voor verschillende chemische producten worden toegepast. De pijpleiding is de eerste in zijn soort die in Oman werd gebouwd. De 280 km lange leiding verbindt de aan de Golf van Oman gelegen raffinaderijen Mina Al Fahal en Sakar met een tussenstation / opslagcentrum (in Jifnain) en ook met een nieuwe tankopslag bij de internationale luchthaven Muscate. De pompen worden ingezet voor het voeden en terugvoeren van gasolie alsook voor het aftappen van de leiding en opslagtank. De procespompen zijn de API-typen OH2, VS1 en VS4. Ze hebben gietstalen huizen en assen van gelegeerd smeedstaal. Als aandrijvingen worden voornamelijk twee- en vierpolige draaistroommotoren met een vermogen van 55 kW toegepast. Met het nieuwe pijpleidingnet wordt bespaard
16-10-2018  |  137x  |  Kort nieuws  | 
Volgende 6 berichten
ARCHIEF
OKT
2018
SEP
2018
AUG
2018
JUL
2018
JUN
2018
MEI
2018
APR
2018
MRT
2018
FEB
2018
JAN
2018
DEC
2017
NOV
2017
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel