Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
APRIL 2017
 
 
 
 
 

Het laatste nieuws op het gebied van gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Surplus Select  -  used machinery, Swifterbant

 
SLH-4G spindelpomp meest hygiënische verdringerpomp
 

SLH-4G spindelpomp meest hygiënische verdringerpomp

Bornemann, de marktleider op het gebied van hygiënische spindelpompen, heeft de SLH-4G pomp, met zijn innovatieve tube-design, volledig ontworpen met het oog op een ultiem niveau van hygiëne. Als enige verdringerpomp op de markt is deze spindelpomp Ehedg el aseptic Class 1 gecertificeerd en hiermee dus officieel de meest Lees meer »
 

(Advertorial)

Tracing voor brandgevaarlijke toepassing

Tracing voor brandgevaarlijke toepassing

Huikeshoven werd door Fire-Up benaderd om een leidingtraject voor het transport van bio-olie door de hele fabriek te voorzien van tracing. De tracing is noodzakelijk omdat de bio-olie onder de 40°C te viskeus wordt om te verpompen. De bio-olie wordt verwerkt in de aanmaakblokjes als een soort brandstof. Er werd een brandveilige, duurzame en gebruikersvriendelijke oplossing gevraagd. Huikeshoven heeft gekozen voor een Teflon-verwarmingskabel met RVS omvlechting Lees meer »
 
Vlinderkleppen voor vloeistoffen
 

Vlinderkleppen voor vloeistoffen

Vele uitvoeringen van afsluiters hebben zo hun eigen toepassingsgebied. Er bestaat geen afsluiter die voor alle toepassingen geschikt zou zijn. De meest bepalende eigenschappen zijn: het product, capaciteit, toepassing, temperatuur, druk in het systeem, druk over de afsluiter en de prijs. Bij deze wil ik me richten op de afsluiters zoals Lees meer »
 
Denios presenteert nieuwe generatie Purima tankdouches
 

Denios presenteert nieuwe generatie Purima tankdouches

Tankdouches worden toegepast op locaties waar geen waterleiding of warm water beschikbaar is. In de geïsoleerde tank wordt het water op de juiste temperatuur gehouden. Ter voorkoming van legionellabesmetting is de tank voorzien van een speciaal nano-zilverfilter. Om aan de internationale normen te voldoen inzake een verantwoord sproeipatroon, Lees meer »
 
A-B-T bv breidt het programma uit
 

A-B-T bv breidt het programma uit

Met het Californische Fox Thermal Instruments breidt flowspecialist A-B-T bv het programma uit met thermische gas massaflowmeters gebaseerd op het immersie principe. Dit type debietmeters meet de gasflow direct in massa- of genormaliseerde volume-eenheden, zonder daarvoor druk- en temperatuurcompensatie nodig te hebben. Lees meer »
 

(Advertorial)

Identificeer leidingen in elk bedrijf op een duurzame manier

Identificeer alle leidingen op een duurzame manier

Het doel van leidingmarkering is de leidinginhoud, de stroomrichting en de bijbehorende risico’s sneller herkenbaar maken.
Brady biedt leidingmerkermaterialen aan voor de duurzame identificatie van leidingen in elk bedrijf wereldwijd.
De leidingmerkers zijn verkrijgbaar in alle kleuren en in verschillende kwaliteitsniveau’s.
» Download de gratis Identificatiegids voor leidingen!
 
Direct bediende magneetventielen met scheidingsmembraan
 

Direct bediende magneetventielen met scheidingsmembraan

Camozzi heeft een nieuwe serie magneetventielen ontwikkeld, de Serie K8DV, die voldoet aan alle eisen om agressieve of warmtegevoelige media te scheiden, zoals vereist door de nieuwe technologieën. Dankzij het scheidingsmembraan wordt het medium gescheiden van alle interne metalen onderdelen van het magneetventiel en wordt zelfs Lees meer »
 
Vacuümpomp voor vochtige gassen
 

Vacuümpomp voor vochtige gassen

Vele toepassingen vereisen een betrouwbare vacuümpomp met een aanzienlijke capaciteit en een specifiek eindvacuüm. Met name als het vochtige gassen betreft. Type N936.3ANE heeft een capaciteit van 36 Nl/min. en een eindvacuüm van 35 mbar abs. Stoomsterilisatie door middel van een gefractioneerd vacuüm en vacuüm drogen vereist Lees meer »
 
Beheers risico’s met Lockout/Tagout-best practices
 

Beheers risico’s met Lockout/Tagout-best practices

Tijdens onderhoudswerken gebeuren er nog vaak werkongevallen. Deze ongevallen kunnen leiden tot heel wat menselijk leed, hoge verzekerings-premies en een minder efficiënte productie. Lockout/Tagout biedt een praktische manier om veiligheidsrisico’s bij onderhoudswerken te beheer-sen.Bepaal de noden op het vlak van risicobeheersing Lees meer »
 

(Advertorial)

DNV-GL goedkeuring maakt ASCO magneetventielen
 

DNV-GL goedkeuring maakt ASCO magneetventielen

Emerson heeft een DNV-GL goedkeuring ontvangen voor de ASCO serie 551 en 553 magneetventielen. Hierdoor kunnen ze wereldwijd in ballastwaterzuiveringsinstallaties worden gebruikt, na invoering van de nieuwe verplichte norm in september 2017. De DNV-GL goedgekeurde magneetventielen van ASCO zijn beschikbaar in aluminium of roestvast staal en bieden daarnaast een brede selectie magneetkoppen, voor gebruik in veilige omgevingen en explosiegevaarlijke Lees meer »
 
Succesvol seminar synthetische regelolie en varnishpreventie
 

Succesvol seminar synthetische regelolie en varnishpreventie

Het is duidelijk dat de problematiek rondom het conditioneren van smeer- en regelolie en varnishpreventie veel techneuten bezighoudt. Het seminar dat Hitma Filtratie op 16 maart samen met HyPro Filtration en smeer-technisch onderhoudsbedrijf Boccard over dit onderwerp organiseerde was snel volgeboekt. De reacties na afloop waren enthousiast. Lees meer »
 
E-Plan macro’s en CAD tekeningen van Danfoss
 

E-Plan macro’s en CAD tekeningen van Danfoss

Voor uw systeemdocumentatie en schema’s vindt u hier de nodige E-Plan macro’s en tekeningen in CAD- of 3D-STP-bestandsindeling. EPLAN is een engineeringsplatform waarbij alle disciplines van een engineeringsopdracht verenigd worden in één pakket, voor een overzichtelijk elektrisch schema of schakelkast. CAD (Computer-Aided Design) wordt Lees meer »
 
Pompsysteem voor polymerisatieproces
 

Pompsysteem voor polymerisatieproces

Case Onze klant zocht een betrouwbare oplossing voor een polymerisatieproces waarbij een polymeer in kring via de reactor wordt verpompt tijdens de reactie. Extra uitdagingen hierbij: • De viscositeit loopt tijdens de reactie continue op van 25 tot 18.000 mPas • Na batch moeten de installatie én pomp gespoeld worden met Lees meer »
 
Power to Ammonia - Produceren van CO2-vrije ammonia
 

Power to Ammonia - Produceren van CO2-vrije ammonia

Samen met haar partners van het Power to Ammonia (P2A) project heeft ISPT onlangs met succes een haalbaarheidsstudie afgerond naar de opslag van hernieuwbare energie in ammoniak (NH3) voor drie business cases. De studie werd uitgevoerd in opdracht van de Topsector Energie onder het programma Systeemintegratie. Gedreven door ambitieuze Lees meer »
 
Industriële weegschalen voor pallets & IBC’s
 

Industriële weegschalen voor pallets & IBC’s

Palletweegschalen en vloerweegschalen, onmisbaar in nauwkeurige bedrijfsprocessen. Deze snelle en nauwkeurige palletweegschalen zijn gemakkelijk te gebruiken en te vervoeren. Wanneer heeft u een geijkte weegschaal nodig: Geijkt, gekeurd, voor handelsdoeleinden. Wanneer er handel over de weegschaalgedreven wordt dient deze Lees meer »
 
Speciale kijkglazen geven snelle eerste indruk oliekwaliteit
 

Speciale kijkglazen geven snelle eerste indruk oliekwaliteit

Visuele olie-inspectie is de eenvoudigste en goedkoopste dagelijkse ‘olie-analyse’ direct op de installatie. Hoe werkt het? Vaak komen problemen m.b.t. de oliekwaliteit in een systeem pas aan het licht bij de jaarlijkse olie-analyse. Dagelijks inspecteren, is dus geen overbodige luxe. Hiervoor zijn handige oliekijkglazen verkrijgbaar. Door regelmatig Lees meer »
 
Chugoku Paints BV kiest voor Dyno-Mill maalmolens
 

Chugoku Paints BV kiest voor Dyno-Mill maalmolens

Chugoku, de Japanse fabrikant van hoogwaardige lakken en verven, is al sinds 1988 aktief in Nederland. Het bedrijf nam reeds in 1988 het Neder-landse Camrex holding BV over en vestigde later ook haar Europees hoofdkwartier in Heijningen. Op 22 maart opende Chugoku Paints BV er één van de meest moderne verffabrieken ter wereld. Door de Lees meer »
 
Drie M.I.P. drinkwatertanks voor grootste brouwer ter wereld
 

Drie M.I.P. drinkwatertanks voor grootste brouwer ter wereld

Voor de grootste brouwer ter wereld fabriceerde M.I.P. 3 drinkwatertanks van elk 100m³ (Ø3000mm). Om de kwaliteit van het drinkwater te garan-deren werden de tanks inwendig gereinigd en nabehandeld (postcure) zodat de tanks voor de opslag van levensmiddelen geschikt zijn. Daarmee respecteert M.I.P. de verordening 1935/2004 (EG) en de Lees meer »
 
Succesvolle seminar Product Recovery met URESH
 

Succesvolle seminar Product Recovery met URESH

Op uitnodiging van Safe Food Factory heeft URESH op 16 februari een presentatie gegeven over de mogelijkheden van Product Recovery met een pigging systeem. Tijdens deze dag waren er meer dan 50 enthousiaste deelnemers aanwezig. Voornamelijk proces engineers werkzaam voor gerenommeerde bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie. Lees meer »
 

Vacatures
Bedu Pompen zoekt Sales Engineer Binnendienst (m/v)
Denios BV zoekt allround service- & onderhoudsmonteur
Denios BV zoekt assistent service- & onderhoudsmonteur
Gröninger zoekt Meewerkend Project Uitvoerder
Hydrochemie-Conhag zoekt junior tekenaar/werkvoorbereider
Inventech zoekt Service engineer
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

 
Bedu Slangverdringerpompen
 

Bedu Slangverdringerpompen

De slang ligt aan de binnenkant van het pomphuis en door middel van twee of meer rollen of glijschoenen welke aan een gelagerde rotor zijn gemonteerd, wordt de slang ingedrukt waardoor de vloeistof door de slang richting de perszijde wordt geduwd. Na de indrukking van de slang door de rol of glijschoen zal de slang weer in zijn originele Lees meer »
 
Emersons nieuwe platform voor farmaceutische bedrijven
 

Emersons nieuwe platform voor farmaceutische bedrijven

Emerson introduceert DeltaV™ Discovery, een automatiseringsoplossing voor research and development laboratoria. Hiermee brengt de farma-ceutische industrie nieuwe producten sneller op de markt. Farmaceutische bedrijven stroomlijnen hun productlevenscyclus door DeltaV Discovery al voor eerdere stadia van hun ontwikkelingsproces op te nemen Lees meer »
 
Mobiele ultrafiltratie installatie
 

Mobiele ultrafiltratie installatie

De verhuurvloot van Logisticon is verder uitgebreid met ultrafiltratie installaties ieder met een capaciteit van 150-200 m3/h De ultrafiltratie installatie type UF2880 is ondergebracht in een 40ft container en direct klaar voor gebruik. Mogelijke toepassingen voor mobiele ultrafiltratie: Behandeling/ zuivering van oppervlakte water, Lees meer »
 
Vegapuls 64 goed toepasbaar in bestaande installaties
 

Vegapuls 64 goed toepasbaar in bestaande installaties

Als bestaande installaties achteraf moeten worden uitgerust met sensoren voor niveaumeting, is het soms lastig een geschikte montagelocatie te vinden, omdat de bestaande aansluitstompen van de tank al in gebruik zijn. Bij zeer lange aansluitstompen ontstaan er door de vaak zeer brede zendhoek van de tot nu toe toegepaste sensoren bij Lees meer »
 
Verder introduceert Verderlobe lobbenpompen
 

Verder introduceert Verderlobe lobbenpompen

Verder introduceert Verderlobe lobbenpompen (made by Wright Flow Technologies) bestaande uit lobbenpompen, draaizuigerpompen en de Hybrid Revolution pomp. Verderlobe pompen zijn perfect reinigbaar, eenvoudig in onderhoud en hebben een lange levensduur. Of u nu een pomp zoekt voor het verpompen van sheargevoelige media Lees meer »
 

Agenda
24 apr  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), Brussel
 8 mei  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), Bremen
 8 mei  Training Corrosiemanagement, Amsterdam
12 mei  Cursus Frequentieomvormers, Naaldwijk
18 mei  Congres European Power to Ammonia, Rotterdam
30 mei  Seminar Actualiteiten BRZO, Maarssen
 5 jun  Training Global Industrial Cyber Security Professional (GICSP), Londen
 7 jun  Training Danfoss VLT Drives, Module 1, Gorinchem
 8 jun  Training Danfoss Drives MCT 10 Programmeren, Module 2, Gorinchem
 9 jun  Cursus Danfoss Training Motortechnologie, Gorinchem
13 jun  Beurs FVG Select 2017, Keulen
20 jun  Congres Instrumentatie & Analyse Dagen, Rotterdam
Zie onze agenda voor de complete lijst.

 
Veel belangstelling voor Aqua Nederland + RioleringsVakdagen
 

Veel belangstelling voor Aqua Nederland + RioleringsVakdagen

Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen zijn dit jaar weer bezocht door 10.000 geïnteresseerden. De twee beurzen op 21, 22 en 23 maart telden gezamenlijk een record-aantal exposanten (340). Ook het vloer-oppervlak was ongeëvenaard door uitbreiding ten opzichte van vorige edities met 1.000 vierkante meters. Het bezoek was Lees meer »
 
Maintenance en M+R succesvol met 210 technologie-experts
 

Maintenance en M+R succesvol met 210 technologie-experts

Maintenance en M+R was met 210 technologie-experts de hotspot van know-how en innovatie rond productiegericht onderhoud en proces-instrumentatie Op 29 en 30 maart 2017 zakten 3.453 professionals uit de Belgische industrie af naar Antwerp Expo voor een volledige update binnen het domein van industrieel onderhoud en procestechnologie. Lees meer »
 Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.