Gardner Denver Nederland BV, Woerden

 

Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
FEBRUARI 2017
 
 
 
 
 
 

Het laatste nieuws op het gebied van gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Surplus Select  -  used machinery, Swifterbant

 
Alfa Laval TJ40G voor effectieve en snellere tankreiniging
 

Alfa Laval TJ40G voor effectieve en snellere tankreiniging

De Alfa Laval TJ40G tankreinigingsmachine met roterende jetkop verwijdert residuen, verkort reinigingscycli en reduceert kosten voor energie, water en reinigingsmiddelen. De nieuwste innovatie binnen het brede tankreinigings-portfolio van het bedrijf, de Alfa Laval TJ40G legt de lat een stuk hoger ten aanzien van tankreinigingsprestaties van kritische Lees meer »
 
Bedu tandwielpompen met inwendige vertanding
 

Bedu tandwielpompen met inwendige vertanding

Tandwielpompen met inwendige vertanding, ook wel rondselpompen genoemd, zijn zelfaanzuigende roterende verdringerpompen die geschikt zijn voor het verpompen van laag tot hoog visceuze vloeistoffen met evt. kleine vaste bestanddelen. Deze tandwielpompen worden toegepast voor uiteenlopende neutrale, corrosieve of abrasieve vloeistoffen Lees meer »
 
Vernieuwde mangatdeksels met ASME keur
 

Vernieuwde mangatdeksels met ASME keur

Montakon heeft het assortiment uitgebreid met een nieuwe lijn Swift mangatdeksels. Deze deksels zijn dubbelwandig geïsoleerd en uitermate geschikt voor minder sanitaire toepassingen zoals de bierindustrie en licht chemische industrie. Deze mangatdeksels zijn verkrijgbaar in de maten DN300 en DN500, hebben een werkdruk van -1 / +4 bar en Lees meer »
 

(Advertorial)

Veilige vergrendeling van grote handwielafsluiters

Red levens met vergrendeling van handwielafsluiters

Vergrendel handwielafsluiters met een diameter van 76 tot 457 mm op een veilige manier met het nieuwe, inklapbare vergrendelingssysteem voor handwielafsluiters. Dankzij het inklapmechanisme is het vergrendelingssysteem gemakkelijk op te bergen en mee te nemen. Het nieuwe vergrendelingssysteem voor handwielafsluiters is vervaardigd uit robuust, spuitgegoten styreen, bestand tegen veeleisende buitenomstandigheden.
Bekijk de video en download de LoTo-gids »
 
Krachtopnemer type 740 nu ook leverbaar tot 600 ton
 

Krachtopnemer type 740 nu ook leverbaar tot 600 ton

Immers, met vier opnemers staan nu draagvermogens tot 2,4 x 106 kg of 2 400 ton ter beschikking. De serie 740, nu leverbaar vanaf 15 t, is ideaal voor het zware werk. De opnemer is volledig uit roestvrij staal en beschikt over de beschermingsklasses IP68 en IP69K. Bovendien is een uitvoering voor ruimtes met beperkt explosiegevaar tot en me de zones Lees meer »
 
Beheers uw afvalwaterstroom met in-line Brix meting
 

Beheers uw afvalwaterstroom met in-line Brix meting

Afvalstromen zijn in alle industrieën, vaak door lozingsvoorschriften en afvalheffingen, een relevant onderdeel van het productieproces. Het bepalen van de verontreinigingsgraad van afvalwater, door middel van de brekingsindex, helpt u deze afvalstroom te monitoren. Met name in de voedingsmiddelen industrie is de concentratie van suiker Lees meer »
 
Food Tank Cleaning MTR Mannheim opgeleverd
 

Food Tank Cleaning MTR Mannheim opgeleverd

In december 2016 is de levensmiddelenreiniging bij MTR in Mannheim in gebruik genomen. De moderne en efficiënte reinigingsinstallatie stelt MTR in staat levensmiddelen tanks te reinigen volgens de strengste kwaliteits-eisen. In 1969 is MTR, expert op het gebied van tankwagen en tank-reiniging voor de chemische en voedingsmiddelenindustrie, Lees meer »
 
JEC lobbenpompen leverbaar met heli-lobben
 

JEC lobbenpompen leverbaar met heli-lobben

De EHEDG gecertificeerde JRZL lobbenpompen van JEC kunnen worden geleverd met diverse soorten lobben. Naast tri-lobben, bi-lobben en bi-wing-rotoren kunnen de pompen worden uitgevoerd met speciale heli-lobben. Deze zorgen voor een pulsatievrije werking van de pomp, waardoor voedingsmiddelenproducenten aanzienlijke besparingen Lees meer »
 
Van batch- naar continuproces met suurDOS
 

Van batch- naar continuproces met suurDOS

Het doseren van speciale additieven aan een chemisch productieproces vereist een nauwkeurige en betrouwbare doseerinstallatie. Suurmond ontwikkelde hiervoor de suurDOS. Een compleet systeem dat bij een klant in de chemische industrie een oplossing bood voor zowel optredende lekkages als voor de nadelen van een batchgewijs Lees meer »
 

ASCO, Scherpenzeel

 
Hoe werkt een magnetostrictieve niveautransmitter?
 

Hoe werkt een magnetostrictieve niveautransmitter?

Magnetostrictieve niveautransmitters gebruiken opwaartse kracht, magnetisme en elektronica om nauwkeurig niveau te meten van diverse soorten vloeistoffen, zoals grensvlak en onoplosbare vloeistoffen met een twee vlotterontwerp. In een magnetostrictieve niveautransmitter zit een vlotter die speciaal is geselecteerd voor de specifieke Lees meer »
 
Hygiënisch magneetfilter met CIP reiniging
 

Hygiënisch magneetfilter met CIP reiniging

Het hygiënische EHEDG magneetfilter is speciaal ontwikkeld voor de voedingsmiddelenindustrie en geschikt voor CIP installaties. De magneet kan pneumatisch worden bediend waardoor het filterhuis voor reiniging niet geopend hoeft te worden. Het filter zorgt voor een effectieve separatie van zeer kleine ferro delen vanaf 15µm, zwak magnetische Lees meer »
 
Gemü eSyDrive: nieuwe serie lineaire elektromotoren
 

Gemü eSyDrive: nieuwe serie lineaire elektromotoren

Gemü heeft een nieuwe serie lineaire elektromotoren ontwikkeld voor de aansturing van de membraanafsluiters (type 649) en klepafsluiters (type 549). De hoge nauwkeurigheid van deze motoren maken de afsluiters ideaal voor regeltoepassingen. De compacte motor, uitgevoerd in roestvast staal, heeft een hygiënisch design en is dus uitermate Lees meer »
 
Endress+Hauser partner in kalibratie-optimalisatie
 

Endress+Hauser partner in kalibratie-optimalisatie

In alle sectoren van de procesindustrie is kalibratie van groot belang om de nauwkeurigheid van de metingen en daarmee de kwaliteit van het eind-product te waarborgen. De meeste meetinstrumenten hebben nu eenmaal de neiging om na verloop van tijd wat af te wijken, vooral bij extreme procescondities zoals o.a. hoge temperatuur en vochtigheid. Lees meer »
 
Uniforme merknaam dankzij nieuwe Corporate Identity Samson
 

Uniforme merknaam dankzij nieuwe Corporate Identity Samson

De aan Samson gelieerde ondernemingen hebben sinds kort allemaal de naam Samson in hun merknaam. Hiermee onderschrijft het moederbedrijf Samson ag in Frankfurt am Main de verbinding met haar gespecialiseerde productiebedrijven en schept het daarnaast ook duidelijkheid over de organisatiestructuur. Smart in flow control. Deze slogan Lees meer »
 
ISO 9001 voor Fike kwaliteit
 

ISO 9001 voor Fike kwaliteit

Fike houdt als gerenommeerde leverancier van overdruk- en explosiebeveiliging kwaliteit hoog in het vaandel. Door de jarenlange inzet behaalde Fike, als eerste leverancier van overdruk- en explosiebeveiliging de certificatie volgens ISO9001 2015. Lees meer »
 
ProMinent Verder B.V. aanwezig op de HortiContact
 

ProMinent Verder B.V. aanwezig op de HortiContact

Van 14 tot en met 16 februari treft u ons voor de eerste keer op de HortiContact, stand 185. Deze beurs vindt plaats in Evenementenhal Gorinchem. Veel van onze producten worden ingezet in de tuinbouw sector en dit is de kans om onze experts te spreken over waterbehandeling, dosering en meting van water eigenschappen. Voor vragen Lees meer »
 

Vacatures
Bedu Pompen zoekt Sales Engineer Binnendienst (m/v)
Camozzi Benelux zoekt Groepsleider Verkoop en Logistiek
Camozzi Benelux zoekt Productmanager Elektrische Aandrijving
Gröninger zoekt Meewerkend Project Uitvoerder
Inventech zoekt Service engineer
Netzsch Pompen Nederland BV zoekt Senior Account Manager
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

 
Betrouwbaar temperatuur meten met SIL3
 

Betrouwbaar temperatuur meten met SIL3

Meer dan 900 soorten zelfklevende tape is beschikbaar op de markt. Plakband voor industrieel gebruik maar ook voor thuis, in de bouw of gezondheidszorg. In productieprocessen waar gewerkt wordt met een kleverige substantie en een hoge temperatuur, kan temperatuurmeting lastig zijn. Maar niet voor de sensoren van Endress+Hauser. Lees meer »
 
Steeds vaker scheepstransport voor grote silo’s bij M.I.P.
 

Steeds vaker scheepstransport voor grote silo’s bij M.I.P.

Wij leverden aan een internationale speler in de moutwereld 4 grote GVK tanks met een inwendige diameter van Ø5.000 mm. De tanks hebben elk een inhoud van 350m³. In deze tanks werd afvalwater opgeslagen. Qua transport zijn bij ons de mogelijkheden heel uitgebreid. Voor dit project hebben we de tanks namelijk probleemloos per schip naar de Lees meer »
 
Compactere frequentieregelaars dankzij nieuw koelconcept
 

Compactere frequentieregelaars dankzij nieuw koelconcept

Tijdens de laatste SPS/IPC-drives vond de introductie plaats van de nieuwe serie E-frame drives van Danfoss. Opvallend was de bijzonder compacte uitvoering. Productmanager Thorsten Gehler gaf tekst en uitleg. Eerste vraag: waarom is het überhaupt zo belangrijk om omvormers alsmaar kleiner uit te voeren? Gehler: “Hoe compacter een drive, Lees meer »
 
Keramische ventielen: extreem slijtage- en corrosiebestendig
 

Keramische ventielen: extreem slijtage- en corrosiebestendig

De gelieerde onderneming Samson cera system is dé specialist op het gebied van keramische (regel)ventielen en leidingdelen. Extreme bedrijfsomstandigheden Samson cera system vervaardigt regelventielen, afsluiters en leidingcomponenten. Dankzij het gebruik van keramiek zijn deze uitermate geschikt voor de meest extreme Lees meer »
 

Easyfairs M+R, 29+30 maart 2017

 

Agenda
10 feb  Cursus Danfoss Training Motortechnologie, Gorinchem
15 feb  Training Danfoss VLT Drives, Module 1, Gorinchem
16 feb  Congres Product Recovery, Raamsdonksveer
16 feb  Training Danfoss Drives MCT 10 Programmeren, Module 2, Gorinchem
17 feb  Cursus Danfoss VLT Quick Exchange, Gorinchem
24 feb  Cursus Allround pomptechniek, Naaldwijk
24 feb  Cursus Specialist pomptechniek, Naaldwijk
24 feb  Cursus Pompberekening (centrifugaalpomp), Naaldwijk
 8 mrt  Cursus Productiemanagement, Ede
 8 mrt  Training IAM Certificate in Asset Management, Amsterdam
15 mrt  Workshop Hygiënische Bekabeling in de voedingsmiddelenindustrie, Roeselare
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.