Info     Contact     Disclaimer     Privacy

 
FluidsProcessing.nl NIEUWSBRIEF
 
JANUARI 2017
 
 
 
 
 

Het laatste nieuws op het gebied van gassen en vloeistoffen


Nieuwsbrief FluidsProcessing.nl

We hopen u met deze nieuwsbrief van dienst te zijn. Wilt u deze echter niet meer ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze e-mail.
Uw relaties of collega's kunnen zich hier aanmelden voor deze nieuwsbrief.

 

Surplus Select  -  used machinery, Swifterbant

 
Netzsch Pompen Nederland BV zoekt Senior Account Manager
 

Netzsch Pompen Nederland BV zoekt Senior Account Manager

Netzsch Pompen Nederland is een dochter van het Duitse Netzsch Pumps & Systems. Wij tellen wereldwijd meer dan 2.300 medewerkers in 5 ontwik-kelings- en produktie sites, een 30-tal verkoopkantoren en nog eens 200 vertegenwoordigers. Om onze positie in Nederland te kunnen versterken en ons voortdurend groeiend produktenpakket te kunnen Lees meer »
 
Procesinnovatie voor appelpuree
 

Procesinnovatie voor appelpuree

Het appelpuree proces bestaat vrij simpel uit appels die door een passeermachine gaan waarna je puree hebt en de schillen etc.. Nou zitten in die schillen heel veel pectines! Door nu de schillen etc. weer met iets water op te mengen en met de Comitrol Processor Model 9300 van Urschel microfijn te vermalen en dit resultaat terug te voeren Lees meer »
 
Micropilot FMR10 en FRM20 contactloze niveaumeters
 

Micropilot FMR10 en FRM20 contactloze niveaumeters

Endress+Hauser presenteert de Micropilot FMR10 en FRM20 contactloze niveaumeters. Deze compacte radarmeters zijn speciaal ontwikkeld voor toepassingen in water- en afvalwaterapplicaties. Innovatief uitgerust met Bluetooth® technologie voor bediening op afstand zonder bijkomende tools. Micropilot FMR10 en FMR20 zijn de eerste contactloze Lees meer »
 

ASCO, Scherpenzeel

 
M.I.P. leverde over heel Vlaanderen tanks voor RWZI’s
 

M.I.P. leverde over heel Vlaanderen tanks voor RWZI’s

De firma M.I.P. leverde over heel Vlaanderen 30 GVK tanks voor de rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s). Het voordeel van GVK is het feit dat het niet roest of corrodeert zoals staal en andere metalen. GVK is namelijk ondoordringbaar voor water, dampen en gassen en is bestand tegen de meeste chemicaliën. Waar nodig zijn verschillende Lees meer »
 
Eskens vijf jaar agent van Lödige
 

Eskens vijf jaar agent van Lödige

Eskens viert zijn vijfde verjaardag als agent van de Duitse machine-fabrikant Gebrüder Lödige Maschinenbau gmbh. De Lödige ploegschaar-mengers worden ingezet in een groot aantal industrieën en sinds kort biedt de Duitse fabrikant ook de randapparatuur voor deze mengers aan (doseren, beladen, lossen). Dit betekent dat Eskens Lees meer »
 

(Advertorial)

EL-Flow® Prestige met gratis Bright display
 

EL-Flow® Prestige met gratis Bright display

De EL-Flow® Prestige is ’s werelds meest veelzijdige Mass Flow Controller voor gassen. Als u uw procesrendement wilt verbete-ren en daarnaast de cost of ownership wilt reduceren, is de EL-Flow® Prestige echt iets voor u. Deze EL-Flow® Prestige wordt vooral gewaardeerd vanwege de volgende verbeteringen: Multi-Gas / Multi-Range functionaliteit, nu tot 100 bar, voor een lagere cost of ownership: 25 vooraf geïnstalleerde gassen voor het eenvoudig instellen van andere meet- en regel Lees meer »
 
Meet- en regelapparaat Dulcotrol®
 

Meet- en regelapparaat Dulcotrol®

De meet- en regelsystemen Dulcotrol® voor de applicatie afvalwater worden in alle sectoren binnen de industrie toegepast, waar afvalwater wordt behandeld. Hierbij worden alle noodzakelijke componenten aansluitklaar gemonteerd op een polypropyleen-plaat. De samenstelling van de compo-nenten wordt hierbij afgestemd op de betreffende applicatie. Lees meer »
 
Rob Spierenburg, nieuwe Sales Manager LeBlansch
 

Rob Spierenburg, nieuwe Sales Manager LeBlansch

Rob Spierenburg is per 1 november 2016 gestart als Sales Manager bij LeBlansch Bulkhandling Equipment. Rob heeft een technische en commerciële achtergrond en een brede kennis in de bulkhandling en procesindustrie. Voor zijn komst naar LeBlansch heeft Rob ruim 9 jaar ervaring opgedaan als senior accountmanager bij Lees meer »
 
Machevo Connect blikt in de toekomst
 

Machevo Connect blikt in de toekomst

Machevo Connect 2016 op 21 november jl. in de Jaarbeurs gaf inzicht in de toekomst van de procesindustrie. Van “Vooruitblikkoning” (de Volkskrant) Bakas die provocerend maar positief sprak over de invloeden die energie, water en grondstoffen hebben op de industrie tot Peter Schurink van CONO, die betrokken was bij de bouw van de duurzaamste Lees meer »
 
Nieuw montagehulpstuk voor krachtopnemers type 350
 

Nieuw montagehulpstuk voor krachtopnemers type 350

De moderne rekstrookkrachtopnemers zijn bewezen betrouwbare en nauwkeurige meetelementen. Dankzij de uitvoering, in staal of roestvrij staal, gecombineerd met beschermingsklassen tot en met IP68, zijn zij vrijwel overal toepasbaar. Een aandachtspunt vormt echter de inbouw. De nauwkeurigheid van de sensor, 0,017 %, vereist een Lees meer »
 
Selecteer de juiste weegschaal voor uw proces
 

Selecteer de juiste weegschaal voor uw proces

Er zijn weegschalen verkrijgbaar met allerlei verschillende kwaliteits-niveaus, prijzen en functies. Het vereist enige expertise om de juiste weegschaal voor een specifieke weegtaak te vinden. Ook weegschalen die vergelijkbaar lijken te zijn, leveren vaak zeer uiteenlopende kwaliteits- en nauwkeurigheidsprestaties. Als uw weegproces van Lees meer »
 
Bezoek Danfoss stand 226 tijdens Aqua Nederland Vakbeurs
 

Bezoek Danfoss stand 226 tijdens Aqua Nederland Vakbeurs

Water- en afvalwaterbedrijven voeren hun activiteiten vaak onopgemerkt uit. Men wordt zich pas bewust van de technologie erachter als er zich een probleem voordoet. Zo vanzelfsprekend als water, is de bijdrage die de frequentieregelaars van Danfoss leveren aan de afvalwater- en drink-waterprocessen. Danfoss heeft een compleet programma Lees meer »
 
Krijg nu inzicht in uw energiehuishouding
 

Krijg nu inzicht in uw energiehuishouding

Inzicht in energieverbruik van fabrieken en gebouwen is noodzakelijk om het verbruik te minimaliseren en daarmee kosten te besparen en uitstoot te verminderen. Veel bedrijven vullen maandelijks spreadsheets in. Dit volstaat meestal niet. Door het plaatsen van extra energiemeters krijgen bedrijven een veel nauwkeuriger inzicht in energiestromen Lees meer »
 
Heel eenvoudig de juiste ProMinent pomp selecteren
 

Heel eenvoudig de juiste ProMinent pomp selecteren

Het aanbod aan pompen is gigantisch: 80 branches, 100.000 producten, oneindig veel toepassingen. Om te zorgen dat u uw doseerpomp eenvoudig kunt vinden, heeft ProMinent voor u de Pump-Guide ingericht. Hier komt u met enkele kliks bij een keuze uit geschikte modellen. Zo gaat het in z’n werk Eerst de pompcapaciteit en de tegendruk invoeren. Lees meer »
 
Huikeshoven realiseert tracing brandgevaarlijke toepassing
 

Huikeshoven realiseert tracing brandgevaarlijke toepassing

Situatieschets Fire-Up is een producent en leverancier van vuurgerelateerde producten voor kachel, haard en barbecue. Milieuvriendelijke aanmaak-blokjes, houtskool en houtskool briketten vormen de hoofdbestanddelen. Fire-Up International B.V. heeft geïnvesteerd in een nieuw bedrijfspand met de meest innovatieve productielijn en de daarbij behorende Lees meer »
 

Vacatures
Bedu Pompen zoekt Sales Engineer Binnendienst (m/v)
Camozzi Benelux zoekt Groepsleider Verkoop en Logistiek
Camozzi Benelux zoekt Productmanager Elektrische Aandrijving
Inventech zoekt Service engineer
Netzsch Pompen Nederland BV zoekt Senior Account Manager
Dit is een selectie van vacatures. Op onze website staan er meer.

 
Uitbreiding tankpark Venlo
 

Uitbreiding tankpark Venlo

Onlangs is Polem de opdracht gegund voor het produceren voor nogmaals 6 tanks als uitbreiding op een bestaand tankpark in Venlo. De goede erva-ringen van de eerdere levering van 12 tanks heeft de opdrachtgever mede doen besluiten wederom 6 tanks aan te kopen. De tanks met een diameter van acht meter hebben een inhoud 840 m3 per stuk. De Lees meer »
 
Nieuwe TQC PosiTector 6000 diktemeter voor laklagen
 

Nieuwe TQC PosiTector 6000 diktemeter voor laklagen

Uw afsluiter, flens of comperssor wordt voorzien van een mooie laklaag wat een goede uitstraling geeft, daarnaast moet de laklaag voldoende bescherming geven in de tijd tegen corrosie, om de mooie uitstraling ook mooi te laten. Een juiste laagdikte speelt in een veelvoud van industrieën een belangrijke rol. De anodiseerlaag op een freesdeel Lees meer »
 
Thermische gasmassaflowmeter
 

Thermische gasmassaflowmeter

Fox Thermal Instruments (Marina, California) presenteert een lijn immersie thermische gasmassa-flowmeters. Dit type flowmeter meet de gasstroom direct in massa-eenheden, of gestandaardiseerde volume eenheden. Extra druk- en temperatuurcompensatie is daarom niet nodig, en de daarvoor benodigde instrumentatie hoeft niet gekocht en geplaatst Lees meer »
 

Agenda
18 jan  Cursus Onderhoudsmanagement, Ede
26 jan  Symposium WaterLink Symposium, Leeuwarden, WTC Expo Center
 2 feb  3-daagse cursus Hygiënisch Ontwerpen, Utrecht & Ede
 3 feb  Cursus Basis in pomptechniek, Naaldwijk
 8 feb  Training Danfoss VLT Drives, Module 1, Gorinchem
 9 feb  1-daagse conferentie Shutdowns & Turnarounds, Rotterdam
 9 feb  Training Danfoss Drives MCT 10 Programmeren, Module 2, Gorinchem
10 feb  Cursus Danfoss Training Motortechnologie, Gorinchem
16 feb  Congres Product Recovery, Raamsdonksveer
17 feb  Cursus Danfoss VLT Quick Exchange, Gorinchem
24 feb  Cursus Allround pomptechniek, Naaldwijk
24 feb  Cursus Pompberekening (centrifugaalpomp), Naaldwijk
24 feb  Cursus Specialist pomptechniek, Naaldwijk
Zie onze agenda voor de complete lijst.
Heeft u uw nieuws of vacature al opgegeven?

Deze nieuwsbrief wordt samengesteld vanuit de berichten die op de website FluidsProcessing.nl zijn geplaatst.
Plaats ook uw bericht gratis op onze site! Het bericht is direct on-line. U kunt uw berichten toevoegen via het controlpanel.